Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 40 χρόνια εκπόρνευσης

40 χρόνια εκπόρνευσης

0

«Απ’ το ογδόντα και μετά
να δεις τι σου ‘χω για μετά»
Λ. Μαχαιρίτσας

Σαράντα χρόνια ακριβώς, είναι που ο λαός ήρθε στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και η Δεξιά μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Η αλλαγή που μας υποσχέθηκε ο Ανδρέας ήταν προφητική! Ήταν κλιματική.

Ο ίδιος, ο προφήτης Ανδρέας, στο συμβόλαιο με τον λαό υπέγραψε ισότητα, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και τέλος στο ρουσφέτι. Το συμβόλαιο όμως, όπως συνέβη και με το μνημόνιο, σκίστηκε με μια υπογραφή, με ένα διάταγμα, τη νύχτα της 18ης Οκτωβρίου 1981.

Το άλλο πρωί, όλοι πανηγύριζαν, έως και το ΚΚΕ!

Καλοπερνούσε ο καιρός κι ο Μένιος -όχι ο Φουρθιώτης-, ο Άκης, ο Γιάννος και τα άλλα παιδιά έπεσαν στη μάσα μπούκα.

Πρώτα-πρώτα διόρισαν, αξιοκρατικά πάντα, ολόκληρο το πράσινο κόμμα! Γέμισαν γραφεία, οργανισμοί, διοικήσεις με παρατρεχάμενους και χαζοχαρούμενους.

Με τα χρόνια ο παμφάγος Πάγκαλος μάς έκραξε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε!

Πέρασαν καιροί και ήρθε το βρώμικο ’89! Ο κυρίαρχος λαός, αν κι έκραζε «καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη» που έταζε και φθηνό αυτοκινητάκι, έβγαλε τη Δεξιά από το χρονοντούλαπο της ιστορίας με την υποστήριξη και του ΚΚΕ! Αλλά λόγια αν αγαπιόμαστε.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ μπήκε στο χρονοντούλαπο για ένα κωλόσπιτο, κατά τη ρήση του Βαγγέλη, αφού ίσως έτσι ονόμαζαν τις επαύλεις τους.

Ο αποστάτης Μητσοτάκης, πρωθυπουργός γαρ, είχε στις τάξεις του τον αποστάτη Αντώνιον, που μια ωραία Πολιτική Άνοιξη τού τράβηξε το χαλί. Συμβαίνουν αυτά και στα καλύτερα σπίτια.

Ακολούθως το ΠΑΣΟΚ επανήλθε υπό τον ολίγιστο Σημίτη, αν και η Μαλβίνα τού φώναζε καθημερινά: «Όξω… όξω… κύριε από την παράγκα».

Ο αποστάτης Αντώνιος εγκατέλειψε την Άνοιξη και, περιέργως πως, έγινε κάποτε πρωθυπουργός.

Η Ντόρα, κόρη Μητσοτάκη, τότε αποστάτησε κι έφτιαξε το δικό της κόμμα, ενώ ο αδελφούλης της παρέμεινε στο κόμμα που είχε πρωθυπουργεύσει ο μπαμπάς του, έτσι για να το έχουν δίπορτο!

Εν συνεχεία, από τη λεγόμενη πολιτική ζωή του τόπου, παρήχθησαν αστέρες πρωθυπουργοί που έκαναν τη χώρα σαν να πέρασε τυφώνας.

Κώστας ο ανιψιός, Γιωργάκης με το πηλίκιον, ο υιός του προφήτη, με λεφτά να υπάρχουν. Ο Αλέξης, γνωστής αριστερής απεύθυνσης, γνωστός και ως Πρεσπάκιας και τέλος ο Κούλης,  ο υιός του αποστάτη, ο ανέμελος. Την ίδια εποχή η Ντόρα προετοίμαζε τον γιόκα της για πρωθυπουργό.

Ξέχασα να αναφέρω την ιδεολογία του καθενός!

Το χρήμα κι η εξουσία!

Ακολούθως ο λαός λάλησε, όχι μόνο από την κλιματική αλλαγή, ούτε από το εμβόλιο, αλλά από την καμιά ιδεολογία που επικρατεί στην επικράτεια, καθώς η εκπόρνευσις συνεχίζεται με πλήρη υποβάθμιση της Παιδείας, την τρομοκρατία των προστίμων και την τηλεοπτική προπαγάνδα, προβάλλοντας την κάθε διαφθορά κι ανωμαλία, ως βασικό μενού στο τραπέζι της οικογένειας.

Καλά σαράντα!

Αυτή η χώρα υπάρχει ακόμα;

Δημήτρης Αβούρης
Συγγραφέας-αφηγητής παραμυθιών

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Αλήθειες στο φως!

    Ανάγκη πάσα να γίνεις μέγας αρθρογράφος. Οδυσσέας Ελύτης Είναι πολύ βαρύ το στυλό σήμερα γ…
  • Μαύρο χιούμορ

    Γράφει ο Δημήτρης Αβούρης Δεν πολεμιέται μάτια μου η ανθρώπινη βλακεία σκότωσε το αυτονόητ…
  • Απόψε τρέξατε!

    Θυμάμαι τότε κάτω από το τραπέζι… Όαση ο Καραγκιόζης! Πραγματικά αποτελεί ευχάριστη …
Περισσότερα άρθρα από Δημήτρης Αβούρης
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απαίτηση εφαρμογής της Συνταγματικής Πρακτικής Διορισμού Υπηρεσιακών Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για την διενέργεια των Ευρωεκλογών

Στήλη “52 Εβδομάδες” Ιωάννης Ελ. Κυμιωνής, Δικηγόρος ΔΣΑ-ΔΥΠΑ, LL.M., LL.M., Υ…