Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αδίκησε το Μουσικό Φεστιβάλ ο κακός ήχος

Αδίκησε το Μουσικό Φεστιβάλ ο κακός ήχος

0

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: «Είχαμε αστοχίες στα τεχνικά μέσα»


Καλός ο συντονισμός και η συμμετοχή του κοινού αλλά πολλά παράπονα για τον ήχο


Έπεσε η αυλαία του 9ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ξάνθη: Πόλις Ονείρων», αφήνοντας αμφίσημα συναισθήματα στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες. «Ναι μεν η οργάνωση ήταν αψεγάδιαστη αλλά το ακουστικό αποτέλεσμα δεν ήταν αντίστοιχο με την παρουσία όλων των σχολείων που κρίθηκε εξαιρετική, λόγω κακού ήχου», αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση  διοργανωτών και κοινού. Και αντιλαμβάνονται όλοι τι είναι για ένα μουσικό φεστιβάλ η ποιότητα του ήχου: Το βασικότερο!


«Ήταν επιτυχημένη η διοργάνωση τόσο από την συμμετοχή των μουσικών σχολείων όσο και από την συμμετοχή του κοινού. Ωστόσο υπήρξαν αστοχίες κυρίως σε τεχνικά θέματα»
Μ. Τσέπελης
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ξάνθης

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: «Είχαμε αστοχίες στα τεχνικά μέσα»

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους διοργανωτές αντιμέτωπους με την αποτίμηση και την αξιολόγηση των επιλογών τους. Χωρίς ακόμη να έχει γίνει κάποια συνάντηση μεταξύ του αντιδημάρχου Πολιτισμού και του Διευθυντή Μουσικού Σχολείου Ξάνθης καθώς και όλων των συντελεστών, το «Ε» αναζήτησε τις πρώτες εκτιμήσεις από τον Μιχάλη Τσέπελη και τον Χρήστο Βαρδικελδόγλου αντιστοίχως.

Ειδικότερα μιλώντας στο «Ε» ο κ. Τσέπελης σημείωσε: «Είμαστε σε φάση αποτίμησης και μετά τις γιορτές θα συναντηθούμε όλοι για να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε το θεσμό. Όλοι αναγνωρίζουμε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Η πρώτη μας εκτίμηση είναι πως ήταν επιτυχημένη η διοργάνωση τόσο από την συμμετοχή των μουσικών σχολείων όσο και από την συμμετοχή του κοινού. Ωστόσο υπήρξαν αστοχίες κυρίως σε τεχνικά θέματα. Είχαμε προβλήματα στον ήχο και αυτό δεν το παραβλέπουμε. Ο κόσμος όμως ανταποκρίθηκε όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Ειδικά στην τελετή λήξης είχαμε περισσότερο κόσμο από πέρυσι . Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τι βελτιώσεις πρέπει να κάνουμε. Η πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τον θεσμό, να διατηρήσουμε το υψηλό του επίπεδο. Είναι ένα φεστιβάλ εκπαιδευτικού χαρακτήρα που δίνει ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό χρώμα στον Δήμο μας»


«Όντως υπήρχε πρόβλημα στον ήχο. Δεν ήταν ο αναμενόμενος. Ο συντονισμός ήταν πολύ καλός. Κι ο κόσμος που έχει αγκαλιάσει τον θεσμό συμμετείχε. Θεωρώ ότι χρειάζεται βελτίωση στην προβολή» Χ. Βαρδικελδόγλου Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, Χ. Βαρδικελδόγλου: « Είχαμε πολλά παράπονα για τοn κακό ήχο»

Οι διαπιστώσεις του κ. Τσέπελη συμπίπτουν με αυτές του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης ως προς το θέμα του ήχου: «Όντως υπήρχε πρόβλημα στον ήχο. Δεν ήταν ο αναμενόμενος. Χρειάζεται αυτός που αναλαμβάνει αυτό το κομμάτι να διαθέτει εξειδίκευση και εμπειρία ώστε να παράγεται ένα άρτιο αποτέλεσμα. Είχαμε πολλά παράπονα και από τα Σχολεία και τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Κυπουργό αλλά και από το κοινό. Είναι όμως ένα θέμα που χειρίζεται ο Δήμος. Ο Δήμος Ξάνθης κάνει διαγωνισμό και επιλέγει τον ανάδοχο όχι εμείς».

Καλός ο συντονισμός και η συμμετοχή του κοινού

Σ’ ότι αφορά τα οργανωτικά θέματα, την παρουσία των σχολείων αλλά και τον συντονισμό, όπως ανέφερε ο κ. Βαρδικελδόγλου: «Εμείς δουλεύουμε ένα χρόνο για αυτό. Είχαμε έγκαιρα προετοιμαστεί σ’ όλα τα στάδια της προετοιμασίας με τις προσκλήσεις προς τα σχολεία και γενικά όλο το στήσιμο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Δίκτυο Εθελοντών. Όλα λειτούργησαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Ο συντονισμός ήταν πολύ καλός. Κι ο κόσμος που έχει αγκαλιάσει τον θεσμό συμμετείχε. Μην ξεχνάμε ότι δεν παρουσιάζουμε ένα εμπορικό θέαμα, έχει άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά το φεστιβάλ μας. Αφήνει ένα σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα στο δήμο και προσελκύει ποιοτικό τουρισμό. Θεωρώ ότι χρειάζεται βελτίωση στην προβολή του θεσμού. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σταθερά πρώτη δύναμη η ΔΚΜ στις εκλογές του ΤΕΕ

Από 10 – 11 έδρες στην Ξάνθη – Απέδωσε το κοινό ψηφοδέλτιο «Δημιουργικό ΤΕΕ Θράκης». Καταλ…