Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα- 2,4% στην ευρωζώνη

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα- 2,4% στην ευρωζώνη

0

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, υποχωρώντας ελαφρά από το 3,4% του Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat).

Στην ευρωζώνη, ο πληθωρισμός ανήλθε τον Απρίλιο στο 2,4%, στα ίδια επίπεδα με τον Μάρτιο.

Ωστόσο, στην Ελλάδα σημειώθηκε άνοδος 1% σε επίπεδο μήνα, από τον Μάρτιο στον Απρίλιο. Υπενθυμίζεται ότι ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 3,4% ετησίως τον Μάρτιο, αυξημένος από το 3,1% του Φεβρουαρίου. Στην ευρωζώνη, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 2,4% ετησίως τον Μάρτιο, σε σύγκριση με το 2,6% τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι οι τιμές στις υπηρεσίες αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 3,7% (έναντι αύξησης 4% τον Μάρτιο), στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό εμφάνισαν αύξηση 2,8% (έναντι 2,6% τον Μάρτιο), στα μη βιομηχανικά προϊόντα ενισχύθηκαν κατά 0,9% (έναντι 1,1% τον Μάρτιο) και στην ενέργεια μειώθηκαν κατά 0,6% (έναντι μείωσης 1,8% τον Μάρτιο).

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανερχόταν σε 3,1% τον Φεβρουάριο, 3,2% τον Ιανουάριο, 3,7% τον Δεκέμβριο και 2,9% τον Νοέμβριο. Τον Απρίλιο του 2023 ο πληθωρισμός ανερχόταν σε 4,5%.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Χαμηλότερες οι τιμές στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας σε σχέση με άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Πορτογαλία – έχουν σημαντικά ακριβότερο μέσο …