Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρουσιάζει την υποψήφια ευρωβουλεύτρια της η Νέα Αριστερά Ξάνθης

Παρουσιάζει την υποψήφια ευρωβουλεύτρια της η Νέα Αριστερά Ξάνθης

2

Αύριο Τρίτη 23 Απριλίου στις 17:30 στο Φίλοιστρον Καφεποτείο


Αύριο Τρίτη 23 Απριλίου στις 17:30 στο Φίλοιστρον Καφεποτείο θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, με την υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά, από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Ξάνθη, Αννέτα Τσελεπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας γεμίζει χαρά, αισιοδοξία, ευθύνη και αποτελεί σημαντική προσθήκη στον αγώνα μας για τη ριζική στροφή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ενάντια στην Ακροδεξιά, τις ρατσιστικές, εθνικιστικές, αντιευρωπαϊκές πολιτικές και τη νομιμοποίησή τους.

Ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τις κυρίαρχες πολιτικές, που οξύνουν τις ανισότητες και την ανασφάλεια και τελικά, οδηγούν στην ενίσχυση της Ακροδεξιάς.

Για μια Ευρώπη βιώσιμης παραγωγής, καινοτομίας και γνώσης στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών.

Για μια Ευρώπη ενωμένη, πολυπολιτισμική, συμπεριληπτική, φεμινιστική, πολύχρωμη.

Για μια Ευρώπη διαφάνειας, ειρήνης, κοινής ευημερίας, ισότητας, δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

Η Νέα Αριστερά επιδιώκει να έχει ενεργό ρόλο στην ενότητα όλων των κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, στη συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις στη βάση κοινών αξιών και στόχων. Απέναντι στη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για μια αυταρχική δημοκρατία και στο σχέδιο της, για αναδιανομή εισοδήματος, κοινωνικών πόρων και εξουσίας υπέρ των πλουσίων και ταυτόχρονα απέναντι στη λογική της συναίνεσης, που επιδεικνύουν οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ σε σειρά ζητημάτων.

Για αυτά, προτάσσουμε 6 + 1 προτεραιότητες:

  1. Πόλεμος στην ακρίβεια
  2. Φορολόγηση του πλούτου
  3. Τερματισμός του πολέμου και τέλος στην κούρσα εξοπλισμών
  4. Στέγη για όλους και όλες
  5. Δίκαιη κλιματική μετάβαση
  6. Χωρισμός κράτους – εκκλησίας

και κυρίως να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία του πολιτικού συστήματος και την πολιτική της συγκάλυψης.

Η δυναμική παρουσία της Νέας Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι το εφαλτήριο για την επιστροφή της πολιτικής, την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και τελικά της δικαιότερης κοινωνίας για όλους και όλες. Για τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, τα κοινωνικά κινήματα και τους προοδευτικούς πολίτες, την πολιτική οικολογία, τις σύγχρονες αναζητήσεις της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού.

Η ζωή μας μπορεί να αλλάξει! Με την Αριστερά!


Βιογραφικό Αννέτας Τσελεπή

Η Αννέτα Τσελεπή είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό στον αντισεισμικό σχεδιασμό κατασκευών. Εισήχθει πρώτη σε σειρά κατάταξης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε υποτροφία από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Είναι συνιδρύτρια, με δύο συμφοιτήτριές της, της τεχνικής εταιρείας “The Roommates”, η οποία δημιουργήθηκε εν μέσω κρίσης και έχει αναπτυχθεί πολύ έως σήμερα αναλαμβάνοντας τη μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη ιδιωτικών έργων. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 αυτοψίες σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Είναι ελέγκτρια δόμησης, ενεργειακή ελέγκτρια, ελέγκτρια προσβασιμότητας, ενεργειακή επιθεωρήτρια Γ’ τάξης, πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών και μέλος του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών αναπτυξιακών νόμων.

Παράλληλα με την εργασία της σπουδάζει Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων (Σ.Μ.Μ.ΙΔ.Ε.) Ξάνθης, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας με έντονη συνδικαλιστική δράση και ενασχόληση με θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και υποδομών.

Έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κοινωνικά ζητήματα με έμφαση στα θέματα φεμινισμού, ισότητας και δικαιωμάτων των ζώων. Γεννήθηκε στην Αριδαία το 1986 και κατοικεί στη Ξάνθη από το 2004.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…