Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Πρόταση Ανάδειξης και Προβολής του Βυζαντινού Κάστρου της Ξάνθης

Πρόταση Ανάδειξης και Προβολής του Βυζαντινού Κάστρου της Ξάνθης

0

Κατατέθηκε στη δημοτική αρχή από Παπαχρόνη, Γεωργιάδη, Σπανίδη

Πρόταση στη δημοτική αρχή κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» Γιάννης Παπαχρόνης, Δημοσθένης Γεωργιάδης και Μιχάλης Σπανίδης με αίτημα της αξιοποίηση και ανάδειξη της Ακρόπολης Βυζαντινής Ξάνθειας.

Η πρόταση αναφέρει: «Φάση 1η: Συνεργασία Δήμου Ξάνθης με Δασική Υπηρεσία Ξάνθης και Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης. Βελτίωση του οδικού δικτύου από την επαρχιακή οδό Ξάνθης-Σταυρουπόλεως μέχρι τον εξωτερικό χώρο των τειχών. Διαπλάτυνση του οδοστρώματος, δεξιά και αριστερά με κατασκευή και ειδικής λωρίδας για ποδήλατα και κατασκευή φαρδύ  πεζοδρομίου με χρήση ανιχνευτών φωτισμού led. Ασφαλτόστρωση όλου του οδοστρώματος μέχρι τα τείχη καθώς και όλου του προαύλιου χώρου. Κατασκευή χώρων αναψυχής από φυσικά υλικά, ξύλο και πέτρα, υπόστεγα, παγκάκια, νιπτήρες, χώροι ατομικής υγιεινής. Αποψίλωση και καθαρισμός όλης της θαμνώδους και ποώδους βλάστησης. Ειδικός φωτισμός μέχρι τα τείχη, και προσωρινός  φωτισμός των τειχών με την υπόδειξη και καθοδήγηση  της αρμόδιας υπηρεσίας βυζαντινών μνημείων. Ολοκλήρωση μετά από την επέμβαση της υπηρεσίας εντός του χώρου της Ακροπόλεως. Τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριακού υλικού τόσο κατά την είσοδο από τον επαρχιακό δρόμο  όσο και στον προαύλιο χώρο των τειχών. Εγκατάσταση τηλεματικού δικτύου για συνεχή τηλεοπτική διαδικτυακή σύνδεση μέσω ειδικής πληροφοριακής διαδικτυακής πλατφόρμας υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων ιστορικών–αρχαιολόγων. Ονοματοδοσία όλης της οδικής προσβάσιμης διαδρομής σε Οδό  «Πέτρου Γεωργαντζή».

Οι σύμβουλοι επισημαίνουν: «Και όλα αυτά γιατί η  ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΕΙΑΣ  μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο και καθοριστικό στρατήγημα για μια άλλη θεώρηση και εδραίωση του διαχρονικού δυναμικού πολιτισμού. Εκεί θα πρέπει στο μέλλον να χτυπάει  η δημιουργική καρδιά του πολιτιστικού πράττειν της Πόλης-Αγοράς της Ξάνθης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Γιώργος Μαζωνάκης στη Ξάνθη

Στο πλευρό του, όπως και τον χειμώνα, θα είναι ο Φώτης Παπαζήσης και η Τάτα Ο Γιώργος Μαζω…