Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Διπλό» κυνήγι πασχαλινών αυγών στα Άβδηρα

«Διπλό» κυνήγι πασχαλινών αυγών στα Άβδηρα

0

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου με επίκεντρο τα παιδιά από τον Χορευτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αβδηριτών


«Φέτος συμπληρώνεται η τρίτη χρονιά και θεωρώ πως έχει γίνει θεσμός», δηλώνει με έμφαση στο «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου, Χρύσα Ραξιώνη


Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδηριτών υπό την καθοδήγηση της προέδρου, Χρύσας Ραξιώνη στο πλαίσιο των πασχαλινών δράσεων πραγματοποίησε κυνήγι σοκολατένιων αυγών το Σάββατο του Λαζάρου. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή των Βαΐων οι μικροί μας φίλοι αναβίωσαν το έθιμο των Αβδήρων. Τα παιδιά τραγουδούσαν τα Βάγια μετά την εκκλησία ,κρατώντας στο χέρι ένα καλάθι, βάγια και μια κούκλα από πανί και ξύλο και γυρνούσαν στις γειτονιές και μάζευαν στο καλαθάκι τους αυγά κυρίως, για να τα βάψουν την Μεγάλη Πέμπτη και καραμέλες.

Τα 90 παιδιά «κυνήγησαν» 600 σοκολατένια αυγά

«Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με τα δύο κυνήγια. Ειδικότερα, το ένα προοριζόταν για τα μικρότερα παιδάκια, δηλαδή μέχρι τη δευτέρα τάξη. Κρύψαμε περίπου 600 σοκολατένια αυγά και δώσαμε στα παιδιά καλαθάκια. Στη συνέχεια, μαζευτήκαμε στην πλατεία, στο στέκι μας και τα κρύψαμε», όπως υπογραμμίζει η Χρύσα Ραξιώνη.



Και έπαθλο για τους νικητές

Συμπληρώνει μάλιστα ότι αργότερα ακολούθησε το κυνήγι για τα μεγαλύτερα παιδιά, στο οποίο πήραν μέρος μαθητές από την τρίτη δημοτικού και πάνω, όπως επίσης και γυμνασιόπαιδα. Ακόμη, υποστηρίζει πως ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα τελικά ο αριθμός τους να φτάσει στα 90.

«Δίνουμε και έπαθλο στα μικρά, μία δωροεπιταγή από τα public, όπως επίσης και στα μεγαλύτερα ηλικιακά. Πάντως, φροντίζουμε μέσω του επάθλου να ενισχύουμε μία επιχείρηση στο χωριό», όπως επισημαίνει.

Η Χρύσα Ραξιώνη, βέβαια σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι τα παιδιά περνούν καλά μέσω όλων αυτών των δράσεων, τις περιμένουν και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν μπει στο πρόγραμμα και για του χρόνου.

«Φέτος συμπληρώνεται η τρίτη χρονιά και θεωρώ πως έχει γίνει θεσμός», δηλώνει με έμφαση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σταθερά πρώτη δύναμη η ΔΚΜ στις εκλογές του ΤΕΕ

Από 10 – 11 έδρες στην Ξάνθη – Απέδωσε το κοινό ψηφοδέλτιο «Δημιουργικό ΤΕΕ Θράκης». Καταλ…