Αύριο ξεσπά η απεργιακή καταιγίδα

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Απεργιακή «καταιγίδα» ξεσπά αύριο σύμφωνα με το …απεργιακό δελτίοτης ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που κάνουν ποδαρικό το 2011 με την 24ωρη απεργίατηςΤετάρτης 23 Φεβρουαρίου, για μια πληθώρα μισθολογικών και ασφαλιστικώνθεμάτων.
 
Απεργιακό δελτίο 
Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν η ΓΣΕΕ που εκπροσωπεί τονιδιωτικό τομέα με τα Εργατικά Κέντρα να συντονίζουν τις κινητοποιήσειςκαι ηΑΔΕΔΥ δηλαδή,   οιδημόσιοι υπάλληλοι, οιεφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοιστουςδήμους και στις νομαρχίες. Επιπλέον απεργούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι,τοπροσωπικό των ΔΕΚΟ, και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Συνεχιζόμενες επίσηςείναι οιαπεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Άλλοι κλάδοι που απεργούν: Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στανοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Έτσι μόνο επείγοντα περιστατικάθαεξυπηρετούν την Τετάρτη τα νοσοκομεία. Στο χώρο της Παιδείας οιδάσκαλοι και οικαθηγητές προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και πραγματοποιούν48ωρηαπεργία σήμερα και αύριο.  Σημειώνεταιεπίσης πως καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 4 τομεσημέρι,καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας. Τέλος  αύριο και η ΕθνικήΣυνομοσπονδία ΕλληνικούΕμπορίου (ΕΣΕΕ) προχωρεί στο κλείσιμο των καταστημάτων .
 
ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: 10 το πρωί «ραντεβού» στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης καλείσε παλλαϊκή συμμετοχή τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιουτομέακαθώς και άλλων κλάδων ΄ώστε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα αντίδρασης σταμέτραπου
πλήττουν καίρια τα εισοδήματα αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένωνστον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα: «Οι εργαζόμενοι είναι σε πολύ δύσκοληθέση. Ηανεργία με τα επίσημα στοιχεία έχει ξεπεράσει το 20%. Εκτιμάται ότι τοτέλοςτου 2011 οι άνεργοι θα ξεπερνούν τους 1.500.000!Ζητάμε επιμήκυνση τουχρόνουαλλά και του ύψους του επιδόματος εργασίας, λέμε ναι στην υπογραφή τωνσυλλογικών συμβάσεων και όχι στις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις ήστην εκπεριτροπής εργασία και στην ελαστικές μορφές εργασίας που μειώνουν πάνωαπό 20%τους μισθούς. Όλοι μας ενωμένοι πρέπει ν’ αγωνιστούμε για ναδιαφυλάξουμε αυτάτα λίγα δικαιώματα που μας μείνανε…»!
 
Ζητούν πίσω τα απολεσθέντα…
Αλλά και στο δημόσιο τομέα τα προβλήματα είναι «βουνό». Όπωςεπισημαίνει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Μπάμπης Ευστρατίουοιδημόσιοι υπάλληλοι ζητούν ενιαίο μισθολόγιο για όλους, που να τουςεξασφαλίζειένα αξιοπρεπές εισόδημα και ως αίτημα προβάλλουν το μηνιαίο κατώτατοεισόδημαστα 1.300 ευρώ. Επίσης ζητούν επιστροφή των απολεσθέντων εισοδημάτωναπό τιςπερικοπές του 13ου και του 14ουμισθού: «Το 80% τωνυπαλλήλων στο δημόσιο τομέα δεν παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ. Συνεπώςείναιμύθος ότι στο δημόσιο είναι όλοι υψηλόμισθοι. Αντιδρούμε επίσης στηνεπιμήκυνσητου ωραρίου που πάει να επιβάλλει η κυβέρνηση και αν’ αυτού πουεφαρμόστηκε καιτο 2001 και απέτυχε προτείνουμε να γίνει καλύτερη στελέχωση των ΚΕΠ καιναδοθούν ειδικές αρμοδιότητες ώστε να εξυπηρετείται το κοινό. Επίσηςζητάμεαπόδοση ευθυνών σ’ όσους έφεραν τα επικουρικά ταμεία σε αδιέξοδο  και επίσης έναεξορθολογισμένο  σύστημαστην υγεία ώστε να μην έχουμε τοπρόβλημα της περικοπής των βασικών εξετάσεων που έχει κάνει ο ΟΠΑΔ.Στηρίζουμετη δημόσια διοίκηση αλλά δεν θέλουμε να υπάρχει εξάρτησή της από τηνεκάστοτεπολιτική ηγεσία».
 
«Η δύναμη μας είναι η συλλογική συμμετοχή και οιενωτικέςπρωτοβουλίες»
 
Στην ανακοίνωσή του το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Ενόψει της 24ωρηςπανελλαδικής απεργίας ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 23Φεβρουαρίου2011, ως Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, ζητάμε την έμπρακτη στήριξη τωνκινητοποιήσεωνμας με την συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας.
Τα οικονομικά μέτρα, η επίθεση στη μισθωτή εργασία, η απώλεια τωνκατακτήσεων μας, που μας βγάζουν για άλλη μια φορά στο δρόμο τηςαγωνιστικήςδιεκδίκησης, μας αφορούν όλους.
Ζητάμε από εσάς τους συμπολίτες μας εργαζόμενους, ανέργους,συνταξιούχους, επαγγελματίες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, Βιοτέχνες, Βιομηχάνους, γεωργούς,ιδιωτικούς υπαλλήλους,να είστε παρόντες στην ΠανΞανθιώτικη συγκέντρωση, η οποία θαπραγματοποιηθείστο Εργατικό Κέντρο στις 10:00 π.μ, καθώς επίσης και να συμμετέχετεενεργά στηνπορεία που θα πραγματοποιηθεί.
Άλλωστε τα αποτελέσματα από το κλείσιμο των Εργοστασίων στην περιοχήμας καθώς και από απολυμένους από άλλους χώρους εργασίας είναι αισθητάπλέον σεόλους εσάς. Πιστεύουμε εκ τον προτέρων στη στήριξη τουπανδημοσιοϋπαλληλικούκαι πανεργατικού αγώνα μας. Η δύναμη μας είναι η συλλογική συμμετοχήκαι οιενωτικές πρωτοβουλίες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…