Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό meeting στην Κομοτηνή

Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό meeting στην Κομοτηνή

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το Επιμελητήριο Ροδόπης με τιςΚεντρικές Ενώσεις Επιμελητηρίων Ελλάδας – Τουρκίας. Ήτοι: Τη διοργάνωσηενόςδιήμερου forumεπιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 15 Ιανουαρίου όπουθασυμμετέχουν πάνω από 100 Τούρκοι επιχειρηματίες και άλλοι τόσοιΈλληνες, στουςοποίους θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουν διμερείς σχέσεις, διαύλουςεπικοινωνίας, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενδεχομένως να κλείσουν συμφωνίες συνεργασίας που είναικαι το ζητούμενο.
 
Με στόχο την αύξηση των εξαγωγών
Ανασκουμπώνεται το Επιμελητήριο Ροδόπης και ως φως στο τούνελ απότην περιδίνηση στην οποία έχουν περιέλθει τα μέλη του εξαιτίας τηςοικονομικήςκρίσης βλέπει την αύξηση των εξαγωγών που υπολείπονται κατά πολύ τωνεισαγωγών.Γι αυτό το λόγο και καθώς εκτιμά ότι πεδίο …δόξης λαμπρό βρίσκεται στηγείτοναχώρα που είναι μια τεράστια αγορά στρέφει το βλέμμα προς αυτό το στόχομε ένα«άνοιγμα» συνεργασίας με τους τούρκους επιχειρηματίες.
 
Διπλάσιες επιχειρήσεις από το 2009 έβαλαν φέτος λουκέτο στηΡοδόπη
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αργύρης Αργυρόπουλοςμιλώντας στο «Ε» παρουσίασε μια ζοφερή εικόνα της επιχειρηματικότηταςτουγειτονικού νομού. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι το 2009 έκλεισαν 250επιχειρήσεις ενώ το 2010 διπλάσιες! Εκτιμά δεν ότι το 2011 θα είναιακόμη πιοδύσκολη χρονιά για τον επιχειρηματικό κόσμο: «Η κατάσταση είναιυπερβολικάδύσκολη. Οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία μεγαλώνει. Πρέπει νατονωθεί ηεπιχειρηματικότητα. Γι αυτό πρέπει να αυξήσουμε τις εξαγωγές. Δίπλα μαςέχουμεμια μεγάλη αγορά και πρέπει να στραφούμε προς αυτή. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο…Γι αυτό το λόγοεπιχειρούμε με τέτοιες δράσεις να δώσουμε τη δυνατότητα τηςσυνεργασίας, τηςανταλλαγής προϊόντων σε έλληνες και τούρκους επιχειρηματίες».
Να σημειώσουμε το διήμερο αυτό forumείναισυνέχεια ενός αντίστοιχου που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στηνΚωνσταντινούποληενώ προσκεκλημένα είναι όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο της ΕΛ.ΒΙ.Ζ.

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Στόχος ληστείας έγινε το Εργοστάσιο της…