Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

0

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά, όταν μπουν τα πρώτα λαμπιόνια και ακουστούν οιπρώτεςνότες των γνώριμων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, όλοι λίγο- πολύ θανιώσουντην ανάγκη για να περάσουν ζεστές και οικογενειακές γιορτές και τηφετινήχρονιά. Μάλιστα, ο στολισμός και η προετοιμασία που συνδράμουν στην…τόνωση τηςψυχολογίας δεν είναι απαραίτητο να κοστίσουν… «ένα κάρο λεφτά».Χειροποίητεςδημιουργίες και στολίδια με μεράκι και φαντασία μπορούν να ομορφύνουνόχι μόνοτο σπίτι σας, αλλά και την καρδιά σας.
Φέτος τα Χριστούγεννα τολμήστε να ασχοληθείτε με διαφορετικό τρόπογια το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Επιλέξτε τα υλικά που επιθυμείτε,«συμβουλευτείτε» τα παιδιά σας και συνεργαστείτε μαζί τους για τα πιοόμορφαχειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Ιδέες μπορείτε να αναζητήσετε από παντού, από φίλους, περιοδικά καιτο διαδίκτυο. Μπορείτε να επιλέξετε αν προτιμάτε κάτι πιο απλό ή πιοπερίτεχνο.Φτιάξτε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες με «αστερόσκονη» καικορδέλες,χειροποίητα γούρια για το 2012 με ρόδια και φουντάκια,χριστουγεννιάτικαστολίδια για το δέντρο με περιοδικά, χαλκό, χρώματα ή φύλλα από ταδέντρα.
Μπορείτε μάλιστα να ξεκινήσετε παίρνοντας μερικές ιδέες από παρακάτωπροτάσεις που παρουσιάζουμε για εσάς.
 
Στολίδια χειροποίητα απο πολυμερικό πηλό (φίμο)
Δεν έχει μεγάλο κόστος. Θερμαίνεται στις παλάμες του χεριού καιπλάθεται σε σχέδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορμάκια/καλουπάκια γιαμπισκοτάκια και πολλή φαντασία! Ψήνεται σε φούρνο κανονικό (κατάπροτίμηση όχιεκεί που μαγειρεύουμε γιατί είναι βλαβερές οι αναθυμιάσεις-μυρωδιές,αλλά σεκάποιο παλιό μεταχειρισμένο φουρνάκι τύπου εργένικο που θα βάλετε στομπαλκόνι). Γιατί αν ξεκινήσετε μια φορά, μετά θα φτιάχνετε για όλες τιςγιορτέςκαι γενικότερα διάφορα στολιδάκια.
Τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα. Αφού ψηθούν στους 110-130 βαθμούςΚελσίου για 30-40 λεπτά αφήνουμε έξω να κρυώσουν.
Μετά τα περνάμε μικρά κρικάκια (αν δεν έχουμε κάνουμε πιο μεγάλεςτρύπες πριν ψηθούν) και βάζουμε κορδέλες, κορδόνια κ.τ.λ.
Διακοσμούμε με αυτοκόλλητα, glitter, πετρούλες, κοχυλάκια, ακόμα καιόσπρια και μετά τα περνάμε με ένα βερνίκι γενικής χρήσης (ή διάφανοβερνίκινυχιών). Καλύτερα όμως με βερνίκι γενικής χρήσης (θα το πάρετε επίσηςεκεί πουθα προμηθευτείτε τον πολυμερικό πηλό).
Τα αφήνετε κρεμασμένα να στεγνώσουν (ένα τέταρτο περίπου) καιέτοιμα! Καλές δημιουργίες!
(ο πολυμερικός πηλός πωλείται σε κάποια βιβλιοπωλεία και μαγαζιά μεείδη ζωγραφικής/χειροτεχνίας)
Κρυστάλλινα διακοσμητικά από πλαστικό μπουκάλι
Θα χρειαστείτε: πλαστικά μπουκάλια, ένα κερί, ένα ψαλίδι, έναμαχαίρι, μία βελόνα και κλωστή (ή μπετονιά). Είναι έυκολα στηνκατασκευή καιμπορείτε να τα διακοσμήσετε με πολλούς τρόπους στο δέντρο ή σε άλλαστολίδια. 
Αφαιρέστε το πάνω και το κάτω μέρος του μπουκαλιού καθώς και τηνετικέτα. Κόψτε το μπουκάλι σε λεπτές λωρίδες (1-1,5 εκ) που στενεύουνστοτέλος, ώστε να είναι μυτερά. Αρχίζοντας από μυτερό μέρος της λωρίδας(αφήστεένα μικρό κομμάτι για να το κρατάτε) ζεστάνετέ την (προσοχή μη τηλιώσετε καιμη την κάψετε) και στροφογυρίστε την πάνω από το κερί. όταν φτάσετε στοτέλοςκρατήστε την για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει. Στην αρχή μπορεί να σαςφανείδύσκολο, αλλά με την πρακτική θα το βελτιώσετε. Μόλις κρυώσει, μπορείτεναπεράσετε την κλωστή από τη σημείο που έχετε αφήσει για να το κρατάτε,ώστε νατο τοποθετήσετε σαν στολίδι στο δέντρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…