Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Νέος πρωθυπουργός ο Φίλιππος Πετσάνλικος;

Νέος πρωθυπουργός ο Φίλιππος Πετσάνλικος;

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μ’ ένα διάγγελμα σε προσωπικό τόνο, με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο αλλά και το μήνυμααισιοδοξίας, οΓιώργος Παπανδρέου έκλεισε τον κύκλο του ως Πρωθυπουργός της κυβέρνησηςτουΠΑΣΟΚ,  ανοίγονταςπαράλληλα τον κύκλομιας κυβέρνησης που συγκροτήθηκε στη βάση της συναίνεσης με την ΝΔ.
Ως νέος πρωθυπουργός επιλέχθηκε ο έως τούδε πρόεδρος της Βουλής κ.Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμά του τόνισε ότιθαείναι θεσμική επιλογή ο νέος πρωθυπουργός και πρόσωπο που θα μας ενώνειόλους.
Αναφερόμενος στο έργο της νέας κυβέρνησης περιέγραψε τουςκατευθυντήριους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η νέα κυβέρνησηπου έχειως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της Συμφωνίας της 26ηςΟκτωβρίου. «Η νέακυβέρνηση θα εστιαστεί στην καταβολή της 6ης δόσης και στην νέαδανειακήσύμβαση και στην μείωση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότιθατηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας καιο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα την στηρίξει τόσο στο εσωτερικό όσο και στοεξωτερικό.
Τέλος ανήγγελλε την παραίτησή του τονίζοντας ότι πήρε αυτή τηναπόφαση  με μόνογνώμονα το μέλλον τουτόπου επαναλαμβάνοντας ότι: «Για το εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζω καμίακαρέκλα, κανένα πολιτικό κόστος» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Η Ελλάδαδεν είναιμοίρα…το να’ σαι Έλληνας είναι επιλογή και για μένα: «Για μένα ηΕλλάδα, ωςΈλληνας της διασποράς, ήταν και είναι επιλογή και πυξίδα και όραμα».
 
Απόσπασμα από το Διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου
 
 «Μαζί θα κάνουμε τααναγκαίαβήματα να κατοχυρώσουμε την συμφωνία της 26ηης Οκτωβρίου. Να δείξουμεστηνΕυρώπη ότι δεν είμαστε μεταξύ μας εχθροί. Η επιλογή για το πρόσωπο τουπρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα θεσμική.
Πήρα την απόφαση για παραίτηση, με μόνο γνώμονα το μέλλον του τόπου.Σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας για νακαταστήσουμεσαφές ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλιστεί η θέση της Ελλάδαςστο ευρώ.
Η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη όλων μας και πιστεύω ότι ηεπιλογή είναι ιδιαίτερα θεσμική και ενισχύει τους δημοκρατικούςθεσμούς. Θέλωνα στείλω και  έναμήνυμα αισιοδοξίαςστους Έλληνες.
Απόλυτη προτεραιότητα να προστατεύσουμε την Συμφωνία της 26ηςΟκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση θα εστιαστεί στην καταβολή της 6ης δόσης καιστηννέα δανειακή σύμβαση και στην μείωση του χρέους.
Με τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείςοι Έλληνες ξέρουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας ξέρουμε νααγωνιζόμαστε.
Είμαι περήφανος που καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε τη χώρα μαςόρθια Ακόμα και με αστοχίες, αποφύγαμε τη βέβαιη χρεοκοπία. Οι αλλαγέςπουπετύχαμε είναι βάση για τη νέα κυβέρνηση που αναλαμβάνει.
Για το εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζω καμία καρέκλα, κανένα πολιτικόκόστος. Σε κάθε μου ταξίδι την Ελλάδα την κουβαλώ στην καρδιά μου. Γιαμένα ηΕλλάδα, ως Έλληνας της διασποράς, ήταν και είναι επιλογή και πυξίδα καιόραμα.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι δούλεψαν για να φτάσουμε μέχριεδώ. Τους συνεργάτες μου αλλά και τον ελληνικό λαό. Θέλω να ευχαριστήσωεσάς.Χάρη σε εσάς η Ελλάδα κέρδισε χρόνο για να πείσει τους ευρωπαίουςεταίρους μας.
Χάρη στις δικές σας προσπάθειες η Ελλάδα εξακολουθεί να ελπίζει.Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον νέο πρωθυπουργό και στην κάθεκυβέρνηση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…