Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ικανοποίηση Τσιλιγγίρη για τις αποζημιώσεις 1 εκ. ευρώ στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ξάνθης από τον ΕΛΓΑ

Ικανοποίηση Τσιλιγγίρη για τις αποζημιώσεις 1 εκ. ευρώ στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ξάνθης από τον ΕΛΓΑ

0

Η καταβολή γίνεται σε μία δόση για τη στήριξη των δικαιούχων

Πλησιάζουν το 1 εκ. ευρώ οι Αποζημιώσεις Φυτικού και Ζωικού Κεφαλαίου σε Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Ξάνθης.

Ξεκίνησαν την Τετάρτη να καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 979.090,75€ , οι οποίες θα καταβληθούν στους δικαιούχους Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Π.Ε. Ξάνθης έως τα τέλη Μαΐου.

Οι αποζημιώσεις ,για πρώτη φορά  θα καταβληθούν στο σύνολο τους σε μια δόση, δίνοντας έτσι μια ανάσα σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Με αφορμή την εξέλιξη ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης επισημαίνοντας ότι: «η παρούσα Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α, όπως προκύπτει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό , δείχνουν την έμπρακτη στήριξη τους στον Πρωτογενή Τομέα , ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ξάνθης αλλά και για την Ανάπτυξη της Πατρίδας μας», καθώς και η ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης, που σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή «δείχνει ξεκάθαρα την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρωτογενή τομέα, που είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης και της ελληνικής επαρχίας αλλά και συνολικά της χώρας μας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…