Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θα περιληφθεί τελικά, η παραλιακή ζώνη της Ξάνθης στην ψηφιακή προβολή της ΑΜΘ;

Θα περιληφθεί τελικά, η παραλιακή ζώνη της Ξάνθης στην ψηφιακή προβολή της ΑΜΘ;

0

Ασυνέπεια χρεώνει στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ο Μιχάλης Αμοιρίδης, γιατί δεσμεύτηκε στο Σύλλογο Ξενοδόχων Ξάνθης ότι θα το διορθώσει

 Το λόγο που εξαιρέθηκε η Τουρκία από τις ομάδες-στόχου της προβολής ζητά να μάθει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

 Για το θέμα της ψηφιακής προβολής της ΑΜΘ απ’ όπου εξαιρέθηκε η παραλιακή ζώνη της Ξάνθης και περιλαμβάνονται μόνο οι περιοχές Θάσου, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Μαρώνειας και Φαναρίου, έναντι 24.800 € (δηλαδή στο όριο της απευθείας ανάθεσης), διαμαρτυρήθηκε δημόσια η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Όπως ενημερώνει, ο αρχικός τίτλος της δράσης ήταν «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ» και ο προϋπολογισμός ήταν 15.000 € σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2021 και σχολιάζει, «όπως διαπιστώνεται αβίαστα από την αλλαγή του τίτλου, πρόκειται για ουσιαστική τροποποίηση της δράσης καθώς φεύγει η προβολή στο εσωτερικό της χώρας, εξαιρείται η Τουρκία από τις χώρες ενδιαφέροντος και εστιάζεται η προβολή μόνο σε ορισμένες περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ», επισημαίνοντας ότι για την προώθηση του τουρισμού μέσω του διαδικτύου στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει άλλη προτεινόμενη δράση της Περιφέρειας για να καλύψει το κενό.

Ωστόσο η παράταξη ρωτά:

1. Γιατί εξαιρέθηκαν οι περιοχές της Ξάνθης από την δράση αυτή;

2. Γιατί εξαιρέθηκε η Τουρκία από χώρα υποψήφια για προσέλκυση τουριστών;

3. Ποια ιδιωτική εταιρεία πρότεινε τις παραπάνω αλλαγές και στην οποία έχετε προαποφασίσει να αναθέσετε την εκτέλεση της δράσης;

Η πρόταση τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης αναμένεται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο προσεχώς (κατά την επανάληψη της διακοπείσας συνεδρίασης).

 Μ. Αμοιρίδης: Ποιος ή τι μεσολάβησε και αρνείται να προβεί στη διόρθωση της συγκεκριμένης δράσης (ο κ. Τσώνης);

Ενόχληση εκφράζει και ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης από την «Περιφερειακή Σύνθεση», που ανέδειξε το θέμα, ενημερώνοντας ότι, «μετά τις διαμαρτυρίες μας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε δημόσια ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ξάνθης, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού επικοινώνησε μαζί του και δεσμεύτηκε ότι θα το διορθώσει» Ο ίδιος σχολιάζει, «το άκουσα, ανέμενα τη διόρθωση. Θεώρησα ότι είχαμε να κάνουμε με λόγια ενός ανθρώπου σοβαρού, που σέβεται τους συνομιλητές του. Δυστυχώς φαίνεται με βάση τις σημερινές αντικρουόμενες δηλώσεις του ότι αυτό δεν ισχύει, εκθέτοντας το θεσμό που υπηρετεί. Μάλλον βρίσκεται σε σύγχυση. Ποιος ή τι μεσολάβησε και αρνείται να προβεί στη διόρθωση της συγκεκριμένης δράσης για την οποία δεσμεύτηκε ο ίδιος; Δεν αξίζουμε αυτής της αντιμετώπισης και συμπεριφοράς και θεωρώ ότι χρέος, όλων των Ξανθιωτών συμβούλων, ιδιαίτερα μετά τον αχαρακτήριστο εμπαιγμό του συγκεκριμένου αντιπεριφερειάρχη, την προσπάθεια του να μας βγάλει τρελούς και τις παλινωδίες του, να διεκδικήσουμε την διόρθωση της συγκεκριμένης δράσης ώστε να συμπεριλάβει και περιοχές μας, αλλιώς να καταψηφιστεί. Το οφείλουμε στη Ξάνθη, αν σεβόμαστε τον τόπο μας και τις αξίες που υπηρετούμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…