Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

0

Διοικητής φυλακής…στη φυλακή!
Η ζωή συνεχίζεται με τα απρόοπτά της. Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοώ. Λοιπόν, ο διοικητής Αστυνομίας των φυλακών Σκοπίων και δύο συγκατηγορούμενοί του οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραλαβή από τα εσωτερικά σύνορα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου σε ελληνικό έδαφος.
Κρίθηκαν ως εκ τούτου προφυλακισμένοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές Κομοτηνής.
Οι παραπάνω Σκοπιανοί και ο εν λόγω διοικητής ήταν διακινητές παράνομων μεταναστών. Δηλαδή, ασκούσαν ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Μόνο που τους πιάσαν στη φάκα στις Φέρες και η ιστορία είχε το συνηθισμένο τέλος. Φυλακή.
Ο διοικητής βέβαια έχει εμπειρία από φυλακές.
Γ.Δ.


Η απόφαση λέει Αθήνα
Τελικά μάλλον δεν πείστηκαν οι αγρότες όπως φαίνεται από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από τα μπλόκα, προτίθενται την Τρίτη να κατεβούν με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Οι αγρότες βάζουν μπρος για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση καθώς όπως δηλώνουν, τα μέτρα που τους ανακοινώθηκαν δεν απαντάνε στα κρίσιμα ζητήματα για την επιβίωσή τους.
Οι αγρότες πέρα από τα τρακτέρ, θα κατέβουν στην Αθήνα με αγροτικά αυτοκίνητα αλλά και πούλμαν.
Το ζητούμενο στην μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών είναι ο τρόπος που θ’ αντιδράσει η κυβέρνηση.
Γ.Δ.


Το λάδι τραβά την ανηφόρα
Όσοι έμποροι είχαν στις αποθήκες τους πριν έναν χρόνο ελαιόλαδο, με τα λόγια της πιάτσας, «τα κονόμησαν».
Κι αυτό, διότι στο χρόνο αυτόν το λάδι αυξήθηκε κατά 67,5%!!
Τρέλα; Νόμος της αγοράς. Από τη στιγμή που το ελαιόλαδο είναι λίγο, αυξάνεται η τιμή του όσο αυξάνεται η ζήτηση.
Βέβαια το ελαιόλαδο δεν είναι το μόνο που έκανε άλμα στην τιμή του. Υπάρχουν και άλλα είδη τροφίμων που δυστυχώς δεν πάνε να κατέβουν από κει που ανέβηκαν μήνες τώρα.
Αυτή η αύξηση της τιμής του ελαιολάδου, παράλληλα, προκαλεί τους απατεώνες να προχωρούν σε νοθείες. Γι’ αυτό το επισημαίνω, ιδιαίτερη προσοχή το λάδι που αγοράζετε, κυρίως από  κάποιους μαϊμού παραγωγούς.
Γ.Δ.


Γιατί μόνον στο Facebook;
Το σημερινό μου σχόλιο αφορά την Περιφέρειά μας ως προς την λειτουργία της στον τομέα της σωστής και έγκυρης ενημέρωσης των Μέσων Ενημέρωσης.
Κατά ένα παράξενο τρόπο, η περιφέρεια, ενώ διαθέτει δικό της site, δεν το ενημερώνει για τη δράση της. Έτσι, υπάρχει μεν το site αλλά ουσιαστικά είναι ανενεργό. Αντί δε της ενημερώσεως αυτής, προτιμά το Facebook για δικούς της λόγους βέβαια αλλά όχι ιδιαίτερα εξυπηρετικούς, κυρίως από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Δεν γνωρίζω τον λόγο του αποκλεισμού του site και προτίμησης του Fb, αλλά θεωρώ πως η προτίμηση αυτή δεν δικαιολογείται για μια Περιφέρεια.
Γ.Δ.


Προς επιστολογράφους-αρθρογράφους
Ευχαριστούμε για ο Άρθρο Ανάλυση που μας στάλθηκε από το «Δίκτυο Ξάνθης- Στάσου και Σκέψου».
Κατ’ αρχάς να πούμε ότι η Εφημερίδα μας όντως έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Ως εκ τούτου, το θέμα που θίγει το Άρθρο είναι επίκαιρο και ενδιαφέρον, γι’ αυτό και θα δημοσιευθεί. Η δημοσίευση θα πραγματοποιηθεί στο φύλλο της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου. Παράλληλα όμως «ανέβηκε» ήδη στο site της Εφημερίδας μας από το μεσημέρι της Παρασκευής.
Με την ευκαιρία μία παρατήρηση προς όσους στέλνουν κείμενα, άρθρα, εργασίες τους προς δημοσίευση, παρακαλούμε να είναι σε λογική έκταση. Αυτό διευκολύνει και τους αναγνώστες για να διαβάζουν ένα λογικό σε έκταση κείμενο.
Γ.Δ.


Ημέρα ραδιοφώνου
Παγκόσμια ημέρα Ραδιοφώνου προχθές και λίγα λόγια για το λαϊκό αυτό Μέσο Επικοινωνίας και Ψυχαγωγίας. Ένα Μέσον που χρησιμοποιείται δωρεάν και βέβαια το ακούς ενώ δουλεύεις και σε συντροφεύει σε κάθε δραστηριότητα.
Χρονολογικά εμφανίστηκε μετά τις Εφημερίδες και συνεχίζει την παρουσία του παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και σ’ αυτόν τον χώρο.
Πάντως οφείλω να πω ότι η ύλη των Εφημερίδων χρησιμοποιείται κατά 80% από τα ραδιόφωνα κι αυτό το ξεχνούν να το αναφέρουν στις εκπομπές τους.
Γ.Δ.


Τι έμεινε;
Θόρυβος μέγας, συζητήσεις, υποθέσεις, αναμονή εξελίξεων και αποτέλεσμα…μηδέν.
Αλήθεια τι έμεινε απ’ όλα όσα λέχθηκαν από τους τρεις;
Θα έλεγα σχεδόν τίποτε, διότι ως αναμενόταν το ερώτημα και δεν απαντήθηκε ως προς το ποιος θα αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη στο εγγύς μέλλον, αλλά και δεν αποτελούσε αρμοδιότητα των τριών.
Η εκδήλωση τελικά ήταν περισσότερο μια συζήτηση που αφορούσε θεωρητικές απόψεις, γεμάτη αντιφάσεις και γενικόλογες αναφορές ως προς το τι πρέπει να γίνει στον κεντροαριστερό και αριστερό χώρο για να παίξει κάποιο ουσιαστικό ρόλο στις προσεχείς εκλογές.
Γ.Δ.


Ψηφίστηκε επιτέλους…
Η ελληνική βουλή ψήφισε και η υπόθεση πήρε τη βούλα και της επίσημης έγκρισης για νόμο του κράτους. Πάει, τελείωσε το νομικό μέρος και από δω και πέρα η ζωή θα δείξει για το θετικό ή αρνητικό του πράγματος.
Όπως καταλάβατε, ο λόγος για τα ομόφυλα ζευγάρια και τον μεταξύ τους γάμο.
Ομολογώ πως όταν τέθηκε το θέμα, δεν περίμενα ότι θα έχει αυτήν την εξέλιξη.
Ατελείωτες συζητήσεις, «σεντόνια» τα δημοσιεύματα, δηλώσεις ειδικών μέχρι και συνταγματολόγων, όλοι γενικώς είχαν άποψη.
Αλήθεια και τι δεν ακούσαμε όλην αυτήν την περίοδο. Από λογικές απόψεις, μέχρι παράλογες των άκρων.
Γνωρίζοντες και μη μίλησαν, είπαν την άποψη τους για ένα θέμα κοινωνικό που ζητούσε λύση. Την οποία λύση τελικά έδωσε η βουλή και όλα πήραν τον δρόμο τους.
Γ.Δ.


Ιστορική στιγμή
Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και τα ίσα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών από την Βουλή, είναι μια ιστορική στιγμή που τιμά της χώρα μας και την εντάσσει μέσα στο κλαμπ των πιο πολιτισμένων και ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, των χωρών με πλήρη δημοκρατία που λειτουργεί το κράτος – δικαίου! Είναι μια τομή στην κοινωνία, η οποία έχει την ωριμότητα να τη δεχτεί. Είναι βέβαιο ότι ως δια μαγείας δεν θα εξαλειφθεί η ομοφοβία ή ο χλευασμός προς τους ομοφυλόφιλους αλλά η τομή είναι ότι έγινε νόμος στους κράτους η ισοτιμία και η ισονομία τους και ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων τους. Πάντως  όπως φάνηκε από την ψηφοφορία οι βουλευτές της περιφέρειάς μας επέδειξαν μια αρνητική στάση. Μόνο 8 από τους 17 συνολικά το υπερψήφισαν, ενώ από το νομό μας μόνο ο βουλευτής ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης το υπερψήφισε.  Οι δύο μειονοτικοί βουλευτές επίλεξαν την αποχή.
Μ.Ξ. 


Η συμμετοχή στα φάρμακα ανεβάζει την ..πίεση!
Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη έχουν όσοι πάνε στα φαρμακεία να προμηθευτούν να εκτελέσουν τη συνταγές τους. Διαπιστώνουν ότι ενώ η τιμή του φαρμάκου μειώθηκε αυτοί πληρώνουν περισσότερα χρήματα ως συμμετοχή. Μάλιστα σε κάποια σκευάσματα όπως της χοληστερίνης η διαφορά στην συμμετοχή είναι υπερδιπλάσια!.
Πως είναι δυνατόν να μειώνονται τα φάρμακα αλλά οι πολίτες όχι απλά να μην επωφελούνται αλλά να πληρώνουν και περισσότερο; Ποιοι επωφελούνται;. Η απάντηση είναι ο ΕΟΠΥΥ δηλαδή το κράτος που καλύπτει λιγότερη φαρμακευτική δαπάνη και φυσικά οι φαρμακευτικές εταιρείες που μειώνεται έτσι το Clawback δηλαδή η επιστροφή χρηματικού ποσού από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς το δημόσιο, και συγκεκριμένα προς τον ΕΟΠΥΥ ή/και το Υπουργείο Υγείας, η οποία προκύπτει ετησίως από την υπέρβαση του προκαταβολικά προκαθορισμένου ορίου του προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.
Πλήρωσε εσύ λοιπόν ασφαλισμένε αντί 7 ευρώ …17 ευρώ τη συμμετοχή για ένα φάρμακο χοληστερίνης!.
Μ.Ξ. 


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…