Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τροποποιείται ή αποσύρεται το αρδευτικό της Ξάνθης;

Τροποποιείται ή αποσύρεται το αρδευτικό της Ξάνθης;

0

Το έργο βρίσκεται στην λίστα των 69 έργων για τα οποία η χώρα μας ζήτησε την τροποποίηση ή την απόσυρσή τους από  το Ταμείο Ανάκαμψης


Την λίστα δημοσιοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος – «Πρόκειται για τροποποίηση χρονοδιαγράμματος και όχι απόσυρση», τονίζει ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης, Σπύρος Τσιλιγγίρης


«Ψυχρολουσία» για τον αγροτικό κόσμο της Ξάνθης, εν μέσω μάλιστα αγροτικών κινητοποιήσεων, προκαλεί η δημοσιοποίηση της λίστας των 69 έργων για τα οποία η χώρα μας ζήτησε τροποποίηση ή απόσυρση, έργων που χρηματοδοτούνται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Ελλάδα εξήγησε στο Συμβούλιο της Ε.Ε., σύμφωνα με το αγγλικό κείμενο της Εκτελεστικής απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τροποποιεί την Εκτελεστική 13ης Ιουλίου 2021, σχετικά με την έγκριση της αξιολόγησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Ελλάδα, ότι το αίτημα για τροποποίηση είναι αποτέλεσμα της μείωσης της χρηματοδοτικής συνεισφοράς κατά περίπου 300 εκ. ευρώ. Όπως αναφέρεται ρητώς, ορισμένα μέτρα πρέπει να καταργηθούν ή να μειωθεί το εύρος τους λόγω της μείωσης της κατανομής. Πρόκειται συνολικά για 69 έργα. Στην λίστα αυτών που τροποποιούνται ή αποσύρονται «λόγω απρόοπτων μέτρων και συγκεκριμένων προκλήσεων που αναγκαστικά θα οδηγηθούν σε μια εναλλακτική προσέγγιση ώστε να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος του έργου ή να προσαρμόσουν το έργο με τέτοιο τρόπο που να είναι αποδοτικότερο»(όπως είναι η πιστή μετάφραση από το αγγλικό κείμενο) βρίσκεται και το αρδευτικό της Ξάνθης.

Βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρης: «Πρόκειται για τροποποίηση χρονοδιαγράμματος και όχι απόσυρση»

Να σημειώσουμε ότι το «Ε» μίλησε με τον βουλευτή ΝΔ Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρης, ο οποίος δήλωσε: «Δεν αφορά απόσυρση παρά μόνο τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος του έργου. Είναι υπηρεσιακό θέμα. Το έργο βρίσκεται στην διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος».


 

O βουλευτής ΝΔ Ξάνθης, Σπύρος Τσιλιγγίρης

Ενημέρωση και συγκεκριμένες απαντήσεις για την λίστα ζητά ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π. Γερουλάνος

Να σημειώσουμε ότι τη λίστα δημοσιοποίησε ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος. Το «Ε» επικοινώνησε μαζί του. Όπως μας ανέφερε για λόγους διαφάνειας προτίθεται να ζητήσει πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για κάθε ένα από τα μέτρα της λίστας καθώς και συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί κάποια από αυτά η Κυβέρνηση έχει προβεί σε ανακοινώσεις, για άλλα όχι. Ειδικότερα μάλιστα επειδή: « Από την λίστα προκύπτει ότι τροποποιούνται ή και απεντάσσονται έργα που έχουν να κάνουν με απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, την διαφάνεια και την πάταξη τους φοροδιαφυγής, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση κλιματικών κρίσεων, απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, σημαντικά οδικά δίκτυα, επιμορφωτικά προγράμματα για δημόσιους υπάλληλους και άνεργους, κοινωνικά προγράμματα που αφορούν την υγεία και την τεχνολογική διασύνδεση των νησιών μας» όπως ανέφερε.


O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Ε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…