Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μεσανατολικό: 7η μέρα συγκρούσεων Ισραήλ με Χαμάς

Μεσανατολικό: 7η μέρα συγκρούσεων Ισραήλ με Χαμάς

0

Ερντογάν: Εφικτός ο τερματισμός της έντασης

Υπό πλήρη αποκλεισμό τελεί η Γάζα, εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ, το οποίο δηλώνει ότι η περιοχή θα παραμείνει «χωρίς ρεύμα, νερό και καύσιμα μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι».

Οι νεκροί και σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχουν ξεπεράσει τους 2.400, με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται για έκτη ημέρα.

Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα έχει σειρά κρίσιμων συναντήσεων, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με αναφορές, και με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του από τα Εμιράτα, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, είχε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ο τερματισμός των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστίνης θα είναι εφικτός μέσω των θετικών βημάτων που θα λάβει η διεθνής κοινότητα, δηλαδή οι περιφερειακές χώρες», ανέφερε η τουρκική προεδρία στην πλατφόρμα X.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει στη σύγκρουση, ενώ ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με την Χαμάς για την απελευθέρωση αμάχων κρατουμένων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…