Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελ. Ροφαέλα: «Το νοσοκομείο κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία επενδύοντας στην ευφυΐα των στελεχών»

Ελ. Ροφαέλα: «Το νοσοκομείο κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία επενδύοντας στην ευφυΐα των στελεχών»

0

Απολογισμός Πεπραγμένων για τη διετία της υγειονομικής κρίσης στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Σε παρουσίαση των ενεργειών που έλαβαν χώρα την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού προέβη η Διοικήτρια του ΓΝΞ, τονίζοντας τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες και τη μάχη που δόθηκε

Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης των φοιτητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για το νέο λογότυπο του Νοσοκομείου η διοικήτρια, Έλενα Ροφαέλα, αφού πρώτα μίλησε αδρομερώς για τη λειτουργία του νοσοκομείου τα δύο δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού, στη συνέχεια, παρουσίασε τα πεπραγμένα των ετών 2019-2021.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Εδώ στο νοσοκομείο Ξάνθης είμαστε περήφανοι που σε όλο ο διάστημα της πανδημίας μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο να ανακαλύψουμε νέες δυνάμεις. Δημιουργήσαμε άμεσα αίθουσες αρνητικής πίεσης και μάλιστα σε ξεχωριστή κλινική covid, κάτι πρωτόγνωρο για ένα επαρχιακό νοσοκομείο. Στη συνέχεια, αυξήσαμε τις κλίνες ΜΕΘ, πετύχαμε ένα τεράστιο αριθμό τεστ κορωνοϊού. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία έναν τεράστιο όγκο νοσηλειών στην κλινική covid. Δεχτήκαμε ιδιωτικές δωρεές που μας κατέταξαν στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά. Καταφέραμε μηδενική διασπορά. Εκσυγχρονίσαμε τις υποδομές μας σε έμψυχο και υλικοτεχνικό εξοπλισμό με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, της Δ’ Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας. Η δουλειά μας δεν ήταν εύκολη. Η υγεία είναι ένα πρωταρχικό στοιχείο της ζωής μιας κοινωνίας, αφορά το σύνολο μίας κοινότητας. Το νοσοκομείο κατάφερε να αντιμετωπίσει μία πανδημία επενδύοντας στην ευφυΐα των στελεχών».

Η ίδια για την περίοδο της διετίας, υπογράμμισε ακόμη: «Παρά την πίεση που δεχτήκαμε ως Νοσοκομείο, καταφέραμε παράλληλα να διαχειριστούμε και να εξυπηρετήσουμε πολύ μεγάλο αριθμό Non-Covid περιστατικών. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 26.608 νοσηλείες ασθενών,6.384 χειρουργικές επεμβάσεις,80.804 επισκέψεις σε επείγοντα. Συνολικά διενεργήθηκαν 1.519.164 βιοπαθολογικές εξετάσεις, 9.768 εξετάσεις παθολογικής ανατομικής και 126.981 διαγνωστικές εξετάσεις. Επίσης, ο αριθμός των τοκετών ανήλθε στους 825 και όσον αφορά την αιμοδοσία, το πλήθος των μονάδων αίματος έφτασε τις 9.984,ενώ οι συνεδρίες νεφροπαθών σε Μον.Τεχν.νεφρού ήταν 17.583. Καταγράφηκαν 1.422 νοσηλείες ,διεκπεραιώθηκαν 6.000 ύποπτα περιστατικά και χορηγήθηκαν πάνω από 4.000.000 τεμάχια ΜΑΠ σε εργαζομένους. Πραγματοποιήθηκαν είκοσι τοκετοί εγκύων θετικών στον κορωνοϊό, διενεργήθηκαν 20.755 rapid test και 11.963 PCR. Επιπροσθέτως, υποστηρίχθηκαν τρεις εμβολιαστικές γραμμές (Ενηλίκων και παιδιών) και πάνω από 47.000 εμβολιασμοί. Υπογράφηκαν 8 συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς, προκηρύχθηκαν 26 θέσεις μόνιμων γιατρών και 77 θέσεις λοιπού προσωπικού. Διατέθηκαν 800.000 ευρώ σε δωρεές και έλαβαν χώρα NON-STOP σεμινάρια σε υγειονομικό προσωπικό».

Οικονομικά στοιχεία

Έτος Προϋπολογισμός Ανεξόφλητα ΕΣΠΑ
2019 8.990.000€ 2.181.000€
2020 9.338.425€ 19.118€ 2.407.580€
2021 10.084.650€ 583€ 1.630.000€

Δράσεις εν μέσω κορωνοϊού

– 9 αίθουσες αρνητικής πίεσης

-15 κλίνες

-6 κλίνες αρνητικής πίεσης εκτός πτέρυγας

-δημιουργία Εργαστηρίου μοριακής διάγνωσης COVID 19 με την προμήθεια τριών αναλυτών PCR

-7 νέα κρεβάτια ΜΕΘ

-Ιδιοκατασκευή μέσων ατομικής προστασίας

-εκπαίδευση προσωπικού σε καθημερινή βάση

-υποστήριξη δομής ψυχολογικής στήριξης

-συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, τους φορείς πολιτικής προστασίας και τον ΕΟΔΥ

-υποστήριξη ειδικού προγράμματος φυσικοθεραπείας POST-COVID

-πρόγραμμα του υπουργείου «Σχέδιο Αναδοχής» για ανταλλαγή ιδεών, καλών πρακτικών, αλλά και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μεταξύ 1ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

-Χορηγία θεραπείας Μονοκλωνικών Αντισωμάτων σε ασθενείς με covid 19

-αιμοδοσία

-συντήρηση πύργων ψύξης

-Νέα υπηρεσία κατ’ οίκον νοσηλείας- το νοσοκομείο πια πηγαίνει στον ασθενή

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…