Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» για το 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» για το 2024

0

«Πλημμύρισε» με κόσμο η κεντρική πλατεία κατά τη διάρκεια της συναυλίας με διευθυντή τον Νίκο Κυπουργό


«Θέλω να σας ευχαριστήσω και σας λέω ότι ο δήμος Ξάνθης είναι εδώ για να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, για να συμβάλλει στη διάδοση της μουσικής παιδείας σε μία πόλη που πραγματικά ‘’γεννά’’ πολιτισμό», τόνισε ο δήμαρχος


Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 «έριξε αυλαία» για φέτος το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» στην κατάμεστη με κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης. Συγκεκριμένα έλαβε χώρα συναυλία με διευθυντή τον Νίκο Κυπουργό, ο οποίος και κατηύθυνε μελωδικά τα  παιδιά εντυπωσιάζοντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Εκπρόσωποι του δήμου, εθελοντές  και παιδιά όλων των ηλικιων  έδωσαν το παρών, δικαίωσαν τους διοργανωτές  και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου υποσχόμενοι  νέες μουσικές εκπλήξεις…

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός, τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος ως δήμαρχος Ξάνθης, μιας και υποδέχομαι όλα αυτά τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς καθηγητές που για μία εβδομάδα γεμίζουν την πόλη μας με χαρούμενους ήχους , μας γεμίζουν τις ψυχές με αισιοδοξία. Θέλω να σας ευχαριστήσω και σας λέω ότι ο δήμος Ξάνθης είναι εδώ για να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, για να συμβάλλει στη διάδοση της μουσικής παιδείας σε μία πόλη που πραγματικά ‘’γεννά’’ πολιτισμό».

Επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Πολυξένη Μπρίκα υπογράμμισε πως το φετινό φεστιβάλ πρόσφερε μία ξεχωριστή εμπειρία σε δημότες και επισκέπτες.Εν συνεχεία, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη διοργάνωση, τον διευθυντή του μουσικού σχολείου, τους εθελοντές και κυρίως τα παιδιά.

Η αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης ΑΜΘ, Μαρία Κοσμίδου αν και δεν κατάφερε να παρευρεθεί συνεχάρη, ωστόσο όλα τα παιδιά κι όλους όσοι συνέδραμαν αναφορικά με την επιτυχία της διοργάνωσης.

Χρ.Βαρδικελδόγλου: «Ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της γενέθλιας πόλης του Μάνου Χατζιδάκι πλούτισε και ανέδειξε για άλλη μία χρονιά την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα παιδιά»

Τέλος, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, Χρήστος Βαρδικελδόγλου αφού ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την φετινή διοργάνωση, δήλωσε:

«Το 9ο Φεστιβάλ ‘’Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»’’ ρίχνει αυλαία’’ σήμερα με την καθιερωμένη συναυλιακή ορχήστρα του Νίκου Κυπουργού μαζί με το χορωδιακό σύνολο της Εριφύλης Δαμιανού.Ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της γενέθλιας πόλης του Μάνου Χατζιδάκι πλούτισε και ανέδειξε για άλλη μία χρονιά την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Σημειώνεται ακόμη πως το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην πολυπόθητη έννοια της ειρήνης. Συγχαίρουμε μαθητές και μαθήτριες που έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με νέους στόχους και καινούργιες φιλοδοξίες».

«Κρατάμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον θεσμό με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εμπλουτίζοντάς τον  συνεχώς με νέα καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικές προκλήσεις», όπως ανέφερε.









Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μύλος» με τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Στο 99% των περιπτώσεων υπάρχει πρόβλημα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα συμβόλαια …