Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Βρέθηκε κακοποιημένο το παρατημένο σκυλάκι

Βρέθηκε κακοποιημένο το παρατημένο σκυλάκι

0
skulaki

Με κάταγμα στο πίσω πόδι, υποσιτισμένο και φοβισμένο εντοπίστηκε από τα «Αδεσποτούλια Ξάνθης» το άτυχο σκυλάκι που υιοθετήθηκε από την «μαϊμού» φιλόζωη

 

Γλύτωσε το αυτόφωρο, αλλά όχι και τις νομικές συνέπειες η 22χρονη. Το κόστος της θεραπείας του θα επωμιστεί η οικογένεια της

 
 
Σε άθλια κατάσταση εντοπίστηκε από την φιλοζωική ομάδα «Αδεσποτούλια Ξάνθης» το άτυχο σκυλάκι που υιοθέτησε από την Φιλοζωική Κομοτηνής 22χρονη Ξανθιώτισσα και στην συνέχεια το εγκατέλειψε στο δρόμο. Το μικρόσωμο σκυλάκι εντοπίστηκε μιάμιση βδομάδα μετά την εγκατάλειψη του. Η ανευθυνότητα της 22χρονης, όμως, φαίνεται του στοίχησε ακριβά, καθώς το άτυχο ζώο φέρει κάταγμα στο πίσω πόδι του, είναι υποσιτισμένο και έχει γίνει φοβικό.
 
Το υιοθέτησε και στην συνέχεια το εγκατέλειψε
Σύμφωνα με την καταγγελία της φιλοζωικής Κομοτηνής, η νεαρή στις 7 Ιουλίου υιοθέτησε ένα μικρόσωμο σκύλο από την Φιλοζωική Κομοτηνής και όπως όλα δείχνουν, την ίδια ακριβώς μέρα το εγκατέλειψε. Η ίδια φέρεται αρχικά στην καθημερινή επικοινωνία που είχε με τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου να υποστήριζε πως όλα βαίνουν καλώς με το σκύλο, σκαρφιζόμενη μάλιστα σενάρια και ιστορίες για διάφορες δράσεις τις οποίες υλοποιούσε παρέα με το ζώο.
Αυτό ωστόσο που άρχισε να βάζει σε υποψίες τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου ήταν το γεγονός πως οι μέρες περνούσαν με τη νεαρή να αρνείται να ολοκληρώσει τις διαδικασίες υιοθεσίας του σκύλου, με αποτέλεσμα τα μέλη του σωματείου να προγραμματίσουν συνάντηση μαζί της ώστε να επιστρέψει το σκυλί. Στην προκαθορισμένη συνάντηση η ίδια δεν εμφανίστηκε με αποτέλεσμα να αναλάβει δράση η δικηγόρος του σωματείου. 
Σε επικοινωνία που είχε με τους γονείς της νεαρής κοπέλας, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλεται, ο  πατέρας της υποστήριξε ότι η κόρη του είχε εγκαταλείψει το σκυλί, την ίδια ακριβώς ημέρα που το υιοθέτησε, στον δρόμο.
Τα μέλη της Φιλοζωικής καταγγέλλουν επίσης πως όταν κατάφεραν να έρθουν τηλεφωνικώς σε επαφή με τη νεαρή, ώστε να τους υποδείξει το σημείο όπου εγκατέλειψε το ζώο, αυτή αρνήθηκε “ξεστομίζοντας ύβρεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς”, με αποτέλεσμα η Φιλοζωική Κομοτηνής να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία της Ξάνθης και να εξαπολύσει έρευνα προκειμένου να βρεθεί το ζώο. 
 
Ο εντοπισμός του σκύλου και η ποινική δίωξη της 22χρονης
Χάρη στο ζήλο που υπέδειξαν για τον εντοπισμό του τα μέλη της ομάδας «Αδεσποτούλια Ξάνθης» το κακόμοιρο σκυλάκι βρέθηκε σε άθλια κατάσταση. Την ίδια ώρα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης, αναζητούσε την νεαρή χωρίς επιτυχία, η οποία διασκέδαζε σε κεντρικά καφέ.
«Το σκυλάκι βρέθηκε την Δευτέρα από την φιλοζωική ομάδα “Αδεσποτούλια Ξάνθης” σε άθλια κατάσταση και πολύ φοβισμένο» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Γκοδοσίδης και εξηγεί «Η κοπέλα ήρθε σε επαφή μαζί μας και δήλωσε το ενδιαφέρον της για το σκυλάκι. Κατόπιν συνεννόησης, της το δώσαμε να το φιλοξενήσει για λίγες μέρες, προκειμένου να δει αρχικά αν μπορεί να συμβιώσει μαζί του και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στην υιοθεσία. Στην καθημερινή μας επικοινωνία η ίδια μας καθησύχαζε πως όλα είναι καλά και όταν της ζητήσαμε να συναντηθούμε για να προχωρήσει η υιοθεσία εξαφανίστηκε. Έτσι, ήρθαμε σε επαφή με τον πατέρα της, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η κόρη του είχε παρατήσει το σκυλί στο δρόμο μια μέρα μετά παραλαβή του. Αμέσως κινήσαμε νομικές διαδικασίες, ενώ η ίδια αρνήθηκε να μας υποδείξει το σημείο, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το σκυλάκι το πέταξε ο πατέρας της όσο έλειπε» σημειώνει ο ίδιος και εξηγεί «κανένας δεν την ανάγκασε να το πάρει. Ήρθε και ζήτησε ένα ζωάκι που φιλοξενούνταν σε σπίτι και το παράτησε στο δρόμο. Αν όντως ευθύνεται ο πατέρας της, θα έπρεπε να μας ενημερώσει και να μας βοηθήσει να το βρούμε. Βάσει της νομοθεσία, εάν πάρεις ένα σκυλάκι από την φιλοζωική, εάν δεν θέλεις να το κρατήσεις το επιστρέφεις και σε καμία περίπτωση δεν το αφήνεις στο δρόμο».
Κλείνοντας, ο κ. Γκοδοσίδης υπογραμμίζει ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει και ήδη έχουν κινηθεί νομικά. «Η δικηγόρος του Συλλόγου μας έχει κινηθεί νομικά και η υπόθεση θα λήξει στο Δικαστήριο, έτσι ώστε να σωθούν κάποια άλλα σκυλάκια στο μέλλον. Επιπλέον, η οικογένεια την 22χρονης θα κληθεί να πληρώσει την εγχείρηση του άτυχου ζώου το ύψος της οποία υπολογίζεται 500-600 ευρώ» δηλώνει ο ίδιος και σημειώνει ότι θα κρατήσει τις ακτινογραφίες και τις αποδείξεις προκειμένου να τις προσκομίσει στο Δικαστήριο».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…