Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εγκρίθηκαν 41 εποχικές θέσεις σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης αλλά δεν προκηρύχθηκαν

Εγκρίθηκαν 41 εποχικές θέσεις σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης αλλά δεν προκηρύχθηκαν

0

5 στα Άβδηρα – 26 στην Ξάνθη και 10 στον ΣΔΑΝ

 

Τέλος του χρόνου η προκήρυξη στον ΣΔΑΝ – Άγνωστο πότε στους δήμους Ξάνθης – Αβδήρων

 
 
Στην έγκριση 236 θέσεων εποχικού προσωπικού προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού ορισμένου χρόνου. Η Ξάνθη παίρνει μεγάλο μέρος των συμβασιούχων με βάση τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί καθώς 41 άτομα πρόκειται να απασχοληθούν µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το έτος 2014, σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων σε υπηρεσίες καθαριότητας,. Οι συμβάσεις θα είναι 8μηνες. Η πλειονότητα των θέσεων αφορά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης όπου συγκεντρώνονται 173 θέσεις.
 
Αργούν να βγουν οι προκηρύξεις
Σύμφωνα με πληροφόρησή μας από το Τμήμα Προσωπικού του δήμου Ξάνθης οι 26 θέσεις έχουν εγκριθεί δεν έχουν όμως προκηρυχθεί από το δήμο καθώς δεν υπάρχουν κατοχυρωμένες πιστώσεις. Από το ΣΔΑΝ Ξάνθης μας πληροφόρησαν ότι οι 10 θέσεις θα προκηρυχθούν τέλος του έτους καθώς στις 10 Νοεμβρίου λήγουν οι 8μηνες συμβάσεις του 2013.
 
Αναλυτικά οι θέσεις στην Π. Ε. Ξάνθης
 

ΔΗΜΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ

 

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

3

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ

1

 

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΣ

1

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

17

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

6

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

2

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΗΣ

1

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

6

 

 

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΙ

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

4

 

ΣΥΝΟΛΟ

41

 

 

 

 
 

Εργασιακά Νέα της Περιφέρειας ΑΜ- Θ

 

3 θέσεις Πανεπιστημιακών στο Δ.Π.Θ.

 
Αναλυτικά οι θέσεις : *1 Πανεπιστημιακός Υπότροφος ειδικός Παθολόγος
*1 Πανεπιστημιακός Υπότροφος με ειδικότητα του Χειρουργού Παίδων
* 1 Πανεπιστημιακός Υπότροφος με ειδικότητα Παιδιάτρου
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
15η ΕΒΑ Κομοτηνή
* 5 ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων
* 1 ΔΕ Νυχτοφυλάκων
* 1 ΥΕ Καθαριότητας
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
 

24.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία

 

97 συνταξιοδοτήσεις στην ΑΜ – Θ

 
 
Το κύμα των συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και καθηγητών ανοίγει χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών εν όψει των προσλήψεων για το νέο σχολικό έτος. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τις αποχωρήσεις εκπαιδευτικών από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φαίνεται ότι συνταξιοδοτούνται σχεδόν 6.000, εκ των οποίων οι 5.015 κατέθεσαν αιτήσεις έως 30/6 και οι υπόλοιποι χίλιοι έως τον Μάρτιο του 2014. Εν όψει των προσλήψεων περίπου 24.000 αναπληρωτών σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και επαγγελματικά λύκεια, φαίνεται ότι προτεραιότητα έχουν εκπαιδευτικοί 10 ειδικοτήτων. Πρόκειται για Φιλολόγους, Μαθηματικούς, Φυσικούς κ.ά.
Πιο συγκεκριμένα, από τους 3.226 καθηγητές που κατέθεσαν αιτήσεις συνταξιοδότησης έως τα τέλη Ιουνίου, οι 851 είναι Φιλόλογοι, 495 Μαθηματικοί, 246 Φυσικοί, 191 Αγγλικής Γλώσσας, 170 Γαλλικής Γλώσσας, 133 Θεολόγοι, 102 Χημικοί, 108 Οικονομολόγοι και 67 Γεωλόγοι.
Βέβαια, οι ανάγκες γι’ αυτές τις ειδικότητες θα είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων.
Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατέθεσαν αιτήσεις έως 30/6 1.725 ενώ στον αριθμό αυτό πρέπει να προστεθούν και οι 294 αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσω του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τους 1.725 εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν μέχρι φέτος στην πρωτοβάθμια, 1.240 είναι δάσκαλοι, 329 νηπιαγωγοί, 101 καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας, 40 γυμναστές, και 15 διαφόρων ειδικοτήτων. Οι περισσότερες αποχωρήσεις καταγράφονται στην Αττική (496),στην Κεντρική Μακεδονία (374), σιη Θεσσαλία (170) και στη Στερεά Ελλάδα (78).
 
ΠΟΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 

• Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

97

•Αττικής

496

•Βορείου Αιγαίου

46

•Δυτικής Ελλάδας

108

•Δυτικής Μακεδονίας

50

•Ηπείρου

47

•Θεσσαλία

170

•Ιονίων Νήσων

38

•Κεντρικής Μακεδονίας

374

•Κρήτης

104

•Νοτίου Αιγαίου

49

•Πελοποννήσου

69

•Στερεάς Ελλάδας

70

 
 

Με παράβολο 100 ευρώ οι εξετάσεις για 25.000 αποφοίτους ΙΕΚ

 

Αιτήσεις ηλεκτρονικά στον ΕΟΠΠΕΠ

 
Το φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους αποφοίτους των ΙΕΚ
 
Με το τσουχτερό παράβολο των 100 ευρώ προπληρωμένο καλούνται 25.000 απόφοιτοι ΙΕΚ της τελευταίας τριετίας, κυρίως, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πτυχίο τους και να ασκήσουν την ειδικότητά τους.
Μετά από μια διετία απραξίας το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τέλος Απριλίου τη σχετική υπουργική απόφαση και μετά από δίμηνη καθυστέρηση ο αρμόδιος οργανισμός πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για τη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης σε 150 περίπου ειδικότητες.
 
Δικαίωμα συμμετοχής
Στις εξετάσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την κατάρτισή τους και είναι δικαιούχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Το σημαντικό βήμα έγινε με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ (www.eoppep. gr) της αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Το αρνητικό είναι ότι καθορίστηκε παράβολο 50 ευρώ για το θεωρητικό μέρος της εξέτασης και 50 ευρώ για το πρακτικό μέρος το οποίο θα πρέπει να προπληρωθεί στην Εθνική Τράπεζα για να μπορέσει να υποβάλει την αίτηση.
Εκτιμάται ότι το υψηλό παράβολο των 100 ευρώ θα επιβαρύνει σημαντικά νέους αποφοίτους ΙΕΚ κατά κανόνα ανέργους και ενδέχεται να λειτουργήσει για ορισμένους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσχέρειες, αποτρεπτικά ακόμα και για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει τα εξέταστρα στον λογαριασμό ΕΟΠΠΕΠ.
 
 

Τα δύο επιδόματα του ΟΑΕΔ που οι περισσότεροι αγνοούν

 

Ποιοι είναι δικαιούχοι

 
1.Επίδομα μακροχρόνια ανέργων
 
Τα κριτήρια
Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.
 
Προϋποθέσεις
1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης.
2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.
Οι τακτικά επιδοτούμενοι λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του ν.δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική με το επίδομα μακροχρονίως ανέργων αίτηση, μέσα σε αποσβεστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών .
3. Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
 
Έτσι π.χ. για το δικαιούχο που έχει 2 ανήλικα τέκνα, το ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 11.172,16 (10.000 + 587 + 587 = 11.172,16) ΕΥΡΩ
Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .
Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.
 
Ύψος επιδόματος
Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ΕΥΡΩ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.
Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.
 
2.Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών
 
Περιγραφή
Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ” όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο.
Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37 ΕΥΡΩ τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.
 
Προϋποθέσεις
Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό.
Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ” τον στρατό.
 
Δικαιολογητικά
1. Αστυνομική ταυτότητα.
2. Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδών με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας).
3. Απολυτήριο στρατού (για όσους απολύθηκαν από τον Στρατό ή βεβαίωση στρατιωτικής αρχής ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα δηλώνει ότι :
Α) Δεν πραγματοποίησε περισσότερα από 80 ημερομίσθια σε συνεχή ή διαλείπουσα απασχόληση μετά την εγγραφή του στο ειδικό μητρώο ανέργων
Β) Δεν ασκεί ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα, ούτε εργάζεται σε επιχείρηση του πατέρα, της μητέρας ή της (του) συζύγου.
Γ) Δεν συνταξιοδοτείται και δεν έχει επιδοτηθεί για ανεργία
Δ) Δεν απασχολείται σε γεωργικές, δασικές ή κτηνοτροφικές εργασίες.
Στ) Εφόσον αναλάβει εργασία ή ασθενήσει ή συνταξιοδοτηθεί υποχρεούται να το γνωρίσει αμέσως στην αρμόδια Υπηρεσία.
5. ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…