Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Αιφνιδιαστικό «ντου» της αστυνομίας στο Δροσερό

Αιφνιδιαστικό «ντου» της αστυνομίας στο Δροσερό

0
drosero astynomia1

Διακλαδική επιχείρηση με 101 αστυνομικούς και δύο αστυνομικούς σκύλους

 

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο για ναρκωτικά, ένας για οπλοκατοχή και αντίσταση και μία γυναίκα για αντίσταση

 
 
Το σκηνικό ευρείας αστυνομικής επιχείρησης έγινε αντιληπτό χθες το πρωί σε όσους βρέθηκαν ή διήλθαν από την αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, λόγω του πλήθους των αστυνομικών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας. Αυτό γιατί πραγματοποιήθηκε χθες διακλαδική αστυνομική επιχείρηση στον οικισμό Ρομά στο Δροσερό, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Σημειώνεται ότι επιχείρηση της αστυνομίας είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι στο Δροσερό.
Στη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίες υποστήριξης και αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, των υφιστάμενων υπηρεσιών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας ΑΜΘ.
 
Έλεγχοι για πάσης φύσεως αδικήματα και παραβάσεις
Σκοπός της επιχείρησης ήταν τόσο η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας όσο και η εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών και κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη – τροχαία και ασφάλεια), περιέλαβε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, προσαγωγές υπόπτων, τον εντοπισμό ναρκωτικών, κλεμμένων οχημάτων και προϊόντων εγκλήματος, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις – κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.
Πιο αναλυτικά: Διατέθηκαν 101 αστυνομικοί και δύο 2 αστυνομικοί σκύλοι, ελέγχθηκαν 192 άτομα, καθώς και 135 οχήματα, προσήχθησαν 46 άτομα, πραγματοποιήθηκαν 18 νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες και βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 4 άτομα για διάφορα αδικήματα. Συγκεκριμένα: 2 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί όπλων, αντίσταση και απειλή και μία γυναίκα για αντίσταση και απειλή. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άλλου για κλοπή.
Επίσης κατασχέθηκαν: ένα ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες είχαν κλαπεί το 2013 από το Νομό Ημαθίας, ένα μαχαίρι, 7,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο
Από την πλευρά της αστυνομίας τονίζεται ότι αυτές οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων, με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…