Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Χρ. Τούβε: Η πράξη της υιοθεσίας συνιστά ένδειξη «μεγάλης» καρδιάς

Χρ. Τούβε: Η πράξη της υιοθεσίας συνιστά ένδειξη «μεγάλης» καρδιάς

0

Η παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Σκέψου το, η ιστορία ενός ημερολογίου» παρουσιάστηκε την Κυριακή στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

Το μήνυμα που μετέδωσαν ο συγγραφέας, οι ομιλήτριες και η κα Στάντσιου είναι πως η υιοθεσία είναι μία πράξη ευαισθησίας, μια ευκαιρία αγάπης που μπορεί να αφορά νεογέννητα, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά

Στο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, την Κυριακή 05/03, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του ταλαντούχου συγγραφέα κ. Χρήστου Τούβε, με τίτλο «Σκέψου το, η ιστορία ενός ημερολογίου». Ιδιαίτερα παραστατική ήταν η παρουσίαση του παραπάνω έργου, καθώς συνοδευόταν με μουσική και οπτικοακουστικό υλικό, ενώ ο λόγος του συγγραφέα, κ. Χρήστου Τούβε, αλλά και των ομιλητριών, της κας Πένης Καμπάκη – Βουγιουκλή, Ομότιμης Καθηγήτριας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. και της κας Σοφίας Μιχαλακίδου – Κρασνίδου, Κοινωνικής Λειτουργού της Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ξάνθης, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι το βιβλίο πραγματεύεται ένα από τα πλέον ευαίσθητα κοινωνικού χαρακτήρα θέματα, αυτό της υιοθεσίας και αποτελεί παράλληλα ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο ζωής.

Την συζήτηση συντόνισε με επιτυχία η κα Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Δημοτική υπάλληλος του Δήμου Ξάνθης, ενώ χαιρετισμό και ευχαριστίες στους συντελεστές της εκδήλωσης και τους παραβρισκόμενους απηύθυνε η Πρόεδρος του Δ. Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, κ. Ευτέρπη Στάντσιου.

Π. Στάντσιου: «Το βιβλίο ανέδειξε την ανάγκη ενός παιδιού να βρει σταθερότητα, να δώσει, μα και να πάρει αγάπη»

Σχετικά με την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κα Πέπη Στάντσιου σημειώνει στο ‘’Ε’’: «Το βιβλίο του κ. Χρήστου Τούβε με τίτλο ‘’Σκέψου το, η ιστορία ενός ημερολογίου’’, ‘’μίλησε’’ στην καρδιά, στην ψυχή των συμμετεχόντων. Βέβαια το κλίμα ήταν ‘’ζεστό’’, μιας και το αντικείμενο ήταν ευαίσθητο και ουσιαστικό συνάμα. Ειδικότερα το κεντρικό θέμα ήταν η υιοθεσία και δη η υιοθεσία ενός παιδιού στην εφηβεία. Με λίγα λόγια, ανέδειξε την ανάγκη που έχει ένα παιδί να βρει σταθερότητα, να δώσει μα και να πάρει αγάπη ιδίως όταν έρχεται αντιμέτωπο με την εγκατάλειψη σε συνδυασμό με τον πόνο και που αυτή ‘’γεννά’’».

«Αξιοσημείωτο είναι πως κομβικά σημεία της παρουσίασης ‘’φωτίστηκαν’’ με εικόνα στον προτζέκτορα. Επιπλέον, η ανάπτυξη του συγγραφέα ενδιάμεσα έδινε το έναυσμα στους ομιλητές για νέες τοποθετήσεις. Η κα Πένη Καμπάκη- Βουγιουκλή αναφέρθηκε με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο στην αξία του ημερολογίου, στις γλωσσικές επιλογές, όπως επίσης και στον τρόπο γραφής του συγγραφέα της δεκαετίας του ’70. Άλλωστε, η παρέμβαση της κας Σοφίας Μιχαλακίδου – Κρασνίδου και ο συντονισμός από την κα Θεανώ Καρατσιουμπάνη απέδειξαν πως λόγος γίνεται για ένα ευαίσθητο θέμα που ‘’ξυπνά’’ σκέψεις κοινωνικού προβληματισμού », επισημαίνει η κα Στάντσιου.

Ζητήματα υιοθεσίας των μεγαλύτερων παιδιών προς διερεύνηση

Αναφερόμενη στο μήνυμα που η ίδια αντιλήφθηκε και εν συνεχεία εισέπραξε από την εν λόγω βιβλιοπαρουσίαση, τονίζει: «Το βιβλίο προβληματίζει αναφορικά με ζητήματα υιοθεσίας των μεγαλύτερων παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ο ρόλος των παιδοψυχολόγων σε μία προσπάθεια να εξελιχθεί ομαλά η καθοδήγηση των παιδιών. Αναντίρρητα, απώτερος στόχος είναι η επίτευξη της σταθερότητας, να ευοδωθεί η συνύπαρξη».

Χρ. Τούβε:«Ένδειξη ‘’μεγάλης’’ καρδιάς η πράξη της υιοθεσίας, μία νέα ευκαιρία ζωής!»

Επιπροσθέτως, ο ίδιος ο συγγραφέας, κ. Χρήστος Τούβε, αναφέρει στο ‘’Ε’’: «Το προς δια πραγμάτευση θέμα που καλείται να ‘’ξεκλειδώσει’’ το παρόν βιβλίο είναι συγκινητικό και ταυτόχρονα ευεργετικό για όλους εμάς, μα και για την κοινωνία γενικά. Η πράξη της υιοθεσίας συνιστά ένδειξη ‘’μεγάλης’’ καρδιάς, προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης, μία νέα ευκαιρία ζωής. Συνεπώς όλοι μας πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα υιοθεσίας. Μπορούμε να αποφύγουμε την ταλαιπωρία, να υιοθετήσουμε όχι μόνο νεογέννητα, μα και μεγαλύτερα ηλικιακά παιδιά».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …