Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Χωριστοί δρόμοι για την Αριστερά στην ΑΜΘ

Χωριστοί δρόμοι για την Αριστερά στην ΑΜΘ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Δεν καρποφόρησαν τελικά οι επαφές ΣΥΡΙΖΑ, ΔημοκρατικήςΑριστεράς και Οικολόγων- Πράσινων με σκοπό να ακολουθήσουν μία πορείαενότηταςκαι συνεργασίας στις εκλογές για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίαςκαι Θράκης.Η αποχώρηση των τεσσάρων βουλευτών από το ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία ενόςνέουκόμματος στην Αριστερά φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει πληγές και στηνπεριοχήμας, αφού, παρά την κοινή, κατά πώς δηλώνουν, βούληση για συνεργασίαδενβρέθηκε κοινή συνισταμένη κι έτσι ο καθένας ακολουθεί το δικό τουαυτοδιοικητικό δρόμο, ενώ από καμία πλευρά δε διαφαίνεται διάθεσηεπίρριψηςευθυνών για την τη μη ευόδωση των επαφών.
 
Με υποψήφιοπεριφερειάρχη τον Τάκη Χαρίτο ο ΣΥΡΙΖΑ
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, ανασυγκροτείται προκειμένου να αναπληρώσει τοχαμένο χρόνο που χάθηκε από τις διαπραγματεύσεις και ανακοίνωσε τοόνομα τουυποψήφιου περιφερειάρχη για την ΑΜΘ, ο οποίος θα είναι ο Τάκης Χαρίτος,γεωρεχνικός και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος,που έχειδιατελέσει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης. Το ψηφοδέλτιο τηςΞάνθης πουθα ενισχύσει το συνδυασμό θα απαρτίζεται από νεαρά άτομα κάτω των 30ετών, ενώσχεδόν βέβαιο είναι ότι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για το νομό θαείναι οΗλίας Σιούτας, νεαρός και … μάχιμος, παρών στις αγωνιστικέςκινητοποιήσεις τηςπροηγούμενης περιόδου. Σύντομα δε, θα ανακοινωθεί όλο το ψηφοδέλτιο τηςΞάνθης.
Ο Νίκος Καλιαμπάκας, γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ Ξάνθης δήλωσεότι υπήρξε ένας διάλογος με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς καιπρόθεσήμας ήταν μια ενωτική πορεία, αλλά «δεν έληξε παραγωγικά». «Τοψηφοδέλτιο τηςΞάνθης για την Περιφέρεια έχει νέο αέρα κι αυτό γιατί σκοπός μας είναιναδώσουμε το λόγο στη νέα γενιά, αφού αυτή θα είναι που θα θιχτείπερισσότερο απότο Μνημόνιο και τις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που φέρνει ηκρίση».
 
Εξετάζει τιςπροοπτικές η Δημοκρατική Αριστερά
Το ‘ναυάγιο’ της συνεργασία φέρνει και τη ΔημοκρατικήΑριστερά σε μία διαδικασία αναζήτησης των προοπτικών που υπάρχουνδεδομένου τουπολιτικού κλίματος που επικρατεί και των συσχετισμών που έχουνεξελιχθεί,εξετάζοντας τη σκοπιμότητα αυτόνομης συμμετοχής στις αυτοδιοικητικέςεκλογέςγια την Περιφέρεια, μιας και έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο για άλλεςσυνεργασίες. Ο κ. Κώστας Δέλκος, μέλος του συντονιστικού τηςΔημοκρατικήςΑριστεράς δήλωσε στο «Ε» ότι «πράγματι επιχειρήσαμε μία σύγκλιση με τιςδυνάμεις της Αριστεράς που δυστυχώς δεν επετεύχθη, ωστόσο αυτή τηστιγμή τοσυντονιστικό όργανο της Περιφέρειας συσκέπτεται συνεχώς για να ληφθεί ητελικήαπόφαση σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουμε και σύντομα θα έχουμεαποφασίσει».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…