Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Ποδαρικό» με όρκους συναίνεσης και συνεργασίας

«Ποδαρικό» με όρκους συναίνεσης και συνεργασίας

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
   
Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση όπου η καταλυτική παρουσία του κόσμουτου δήμου Αβδήρων καθώς και η παρουσία των τοπικών αρχών, στοΠολιτιστικόΚέντρο της Γενισέας την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα -έστελνε έναευοίωνο μήνυμα για μια «Καλή Αρχή», ο νέος δήμαρχος Αβδήρων κ. ΒασίληςΤσολακίδης έκανε …ποδαρικό στην νέα Καλλικρατική εποχή του δήμουΑβδήρων.Χροστατούντος του σεβασμιωτάτου κ. Παντελήμονος και παρουσία τουυπουργού κ.Σωκράτη Ξυνίδη, του βουλευτή κ. Τσετίν Μάντατζη, του αντιπεριφεφειάρχη,κ.Καραλίδη, των δημάρχων Μύκης , Τοπείρου, κυρίων Τσουκάλ καιΧατζηευαγγέλουαντίστοιχα, του αποχωρήσαντος δημάρχου κ. Ζλάτκου, του αστυνομικούδιευθυντήΞάνθης κ. Τσουκνάδη, η νέα δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοιχριστιανοίκαι μουσουλμάνοι – άλλοι στο Ευαγγέλιο και άλλοι στο Κοράνι – και μεεξαίρεσητον κ. Νεοφυτίδη που έδωσε πολιτικό όρκο, έδωσαν όρκο να είναι «Πιστοί στην πατρίδα, να υπακούουν στο σύνταγμα και τους νόμους καινα εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους».
 
Ένας δήμος πρότυπο αρμονικής συμβίωσης χριστιανών καιμουσουλμάνων…
Αυτή ήταν η κατακλείδα του χαιρετισμού που απηύθυνε ο μητροπολίτηςκ. Παντελεήμων μετά το πέρας της τελετής που εμπεριείχε ακόμη ευχές,παραινέσεις και προτροπές προς τον νέο δήμαρχο και το δημοτικόσυμβούλιο: «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει η βούληση, ηθέληση, το μεράκι θα αγωνιστείτε γι αυτό τον τόπο για να τον κάνουμεκαλύτερο.Χαίρομαι για την παρουσία των αρχόντων και του λαού που κατακλύζει τοπολιτιστικόκέντρο. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός αποδέχεται την εξουσία. Χαίρομαι καιγια τηνεικόνα που παρουσιάζει ο δήμος Αβδήρων. Εδώ συμβιώνουμε συνυπάρχουμε,συνεργαζόμαστε χριστιανοί και μουσουλμάνοι αγαπημένοι, αδελφωμένοιαγαπώνταςτον τόπο μας αγαπώντας την πατρίδα μας…».
 
Σ’ αυτό το μεγάλο πείραμα σας θέλουμε όλους κοντά μας… 
Ως «το πιο δύσκολο πείραμα για το νομό μας», χαρακτήρισε τοΚαλλικρατικό σχήμα του δήμου Αβδήρων ο κ Τσολακίδης. Παρ’ όλα αυτάεξέφρασε τηναισιοδοξία του για επιτυχία του εγχειρήματος, πεποίθηση που απορρέειαπό τογεγονός ότι υπάρχει το υπόβαθρο που δίνει την προοπτική και αυτό είναιη καλήυποδομή σε προσωπικό αλλά και η βούληση και η διάθεση προσφοράς απόόλους: «Σαςευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ηθέλησηκαι υπάρχει και η προσμονή από την δημοτική αρχή να ξεκινήσει και ναοργανώσειτο δήμο. Δεν πρέπει απλά να προσπαθήσουμε, είμαστε υποχρεωμένοι ναπροσπαθήσουμε.  Διεκδικήσαμεμε τη θέλησήμας την ψήφο του κόσμου και είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για αυτότοντόπο. Είμαι πολύ αισιόδοξος παρότι η στιγμή είναι δύσκολη στιγμή.  Θεωρώ ότι είναι μια χρυσήευκαιρία ν’αφήσουμε πίσω τα μειονεκτήματα αυτής της περιόδου και να προχωρήσουμεμπροστά.Και γι’ αυτό θ’ αγωνιστούμε…», τόνισε ο κ. Τσολακίδης και απηύθυνεκάλεσμαστους δημότες του: « υπάρχει εμπειρία και θέληση από μας όμως σαςθέλουμε όλουςδίπλα μας…Στοχεύουμε στον παράγοντα άνθρωπο. Θα δώσουμε βαρύτητα στις πολιτικές που θα έχουν επίκεντροτον άνθρωπο»,κατέληξε και κάλεσε επίσης ως αρωγούς της προσπάθειας και τον κ. Ζλάτκο και την κα Τσακίρη.
 
Συναινετική και με διάθεση συνεργασίας η αντιπολίτευση
Τη διάθεσή του να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση με δράσειςκαι προτάσεις και στηρίζοντας ότι θετικό, ενώ παράλληλα ασκώνταςθεσμικό έλεγχοεξέφρασε ο κ επικεφαλής κ. Γιώργος Τσιτιρίδης: « Θα είμαστε αρωγοί τηςπροσπάθειας της νέας δημοτικής αρχής. Θαπροτείνουμε δράσεις και έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τωνανθρώπωνόλων των συνδημοτών μας σε όλους τους οικισμούς. Θα διατηρήσουμε και θ’αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Θα ασκήσουμε ουσιαστικόέλεγχο, θαεπικροτήσουμε και θα στηρίξουμε κάθε τι θετικό. Στόχος μας είναι ναγίνονταιόλα σύννομα και με διαφάνεια. Όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουμε τοκοινωνικόπρόσωπο του δήμου. Ως στόχο έχουμε τον άνθρωπο, τους ανθρώπους τηςτρίτηςηλικίας , τους οικονομικά ασθενέστερους και τους νέους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…