30 ευρώ η ψήφος στο Πούρναλικ!

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Την εικόνα της προεκλογικής περιόδου αμαυρώνουν περιστατικά, όπως ηκαταγγελία συμπολίτη μας από το Πούρναλικ (Ρέμβη), που φέρνουν στο φωςπαράνομες δοσοληψίες για την εξαγορά ψήφου από υποψήφιους συμβούλους,οιοποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδοορισμένωνσυμπολιτών μας προσπαθούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών γιαχάρη τωνσυνδυασμών και των εαυτών τους.
Ψήφος στο 25ευρώ για φέτος, όπως καταγγέλλει συμπολίτης μας (τουοποίου η ταυτότητα είναι γνωστή στην εφημερίδα μας), ο οποίος μαςτηλεφώνησεαπηυδισμένος, με τα λόγια «τα είδα και στις προηγούμενες εκλογές καιδεν ήθελανα μιλήσω, αλλά δε μπορώ να σωπάσω άλλο!». Ο ίδιος αναφέρει ότι το 2006συγκέντρωσαν 40 περίπου άτομα στο Πούρναλικ τους πήραν τις ταυτότητεςκαι τουςπήγαιναν τέσσερις- τέσσερις να ψηφίσουν, ενώ στο τέλος υπήρξε δυσφορίαγιατίενώ είχαν συμφωνηθεί 50 ευρώ, πληρωνόταν 25 ευρώ για κάθε ψήφο! Καιφέτος έγινεαυτόπτης μάρτυρας στο ίδιο «τροπάριο» ο καταγγέλλων, ο οποίος είδε τομεσημέριτης Τετάρτης, ώρα 2.30 μ.μ. σε συγκεκριμένη οδό της περιοχής πάλιμαζεμένα15-20 άτομα να παραδίδουν τις ταυτότητές τους. Και χθες, Πέμπτη, πάλιγύρω στις3.30 μ.μ. είδε να μαζεύονται στην ίδια περιοχή 30 άτομα και νακαθοδηγούνταιαπό φυσιογνωμίες που ήταν οι ίδιες με τις προηγούμενες δημοτικέςεκλογές. Έγινεμια φασαρία μεταξύ τους και διασκορπίστηκαν. Φέτος η τιμή είναισυμφωνημένη στα30 ευρώ. Όπως είναι γνωστό, χωρίς στοιχεία δεν μπορούν να γίνουνυποθέσεις γιατο συνδυασμό και τους υποψήφιους συμβούλους που υποκινούν αυτές τιςμεθοδεύσεις–γι’ αυτό άλλωστε και ακόμα δρουν υπογείως ανενόχλητοι- ωστόσο και οίδιος οσυμπολίτης δε θέλησε να κάνει κάποια εκτίμηση για την παράταξη πουβρίσκεταιαπό πίσω.
Και το θέμα δεν είναι ποιος το κάνει, αλλά ότι αυτή η απαράδεκτηπρακτική συνεχίζει να ροκανίζει σαν τρωκτικό την ομαλή διεξαγωγή τωνεκλογώνστην περιοχή μας και να αμαυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα με υπόνοιες,εξαγορέςκαι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Η διατήρηση της ακεραιότητας και τηςαμερόληπτης επιλογής της ψήφου αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ, ενώ οιοποιεσδήποτεσκοτεινές μεθοδεύσεις, με το βλέμμα «στην καρέκλα» και τα συμφέροντα,αποτελείεκφυλισμό της δημοκρατίας και αναταραχή για την ομαλή και παραγωγικήσυμβίωσηστην εκτός εκλογών εποχή του δήμου μας. Αν μη τι άλλο, αποτελούνπροσβολή γιατο σύνολο των ξανθιωτών και απαξίωση των αρχών της τοπικής μαςκοινωνίας.«Λυπάμαι πολύ», λέει και ο καταγγέλλων συμπολίτης μας, «νιώθω σανΈλληνας ότιπρέπει να διαμαρτυρηθώ, και η δική μου και η δική σου ψήφος και κάθετέτοιαψήφος μετράει το ίδιο για το μέλλον του τόπου μας».
Ζητήσαμε από τους υποψήφιους δημάρχους Μιχάλη Στυλιανίδη, ΧρίστοΠούλιο και Νίκο Ανταμπούφη να σχολιάσουν αυτές τις πρακτικές και όλοιτιςκαταδίκασαν απερίφραστα.
Μ. Στυλιανίδης: «Είναι ντροπή. Είναι ντροπή αυτοί που επιδίδονται σετέτοιες πρακτικές. Δεν έχουν καμία σχέση με μας. Έχουμε κι εμείςτέτοιεςπληροφορίες, όπως και για παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους με χορήγησηψηφοδελτίων με προτίμηση σε συγκεκριμένους υποψήφιους συμβούλους, αλλάκαι ότιτάζουν θέσεις σε συγκεκριμένο εργοστάσιο, που μάλιστα σήμερα‘βουλιάζει’».
Χ. Πούλιος: «Είναι άδικο να κρίνονται οι εκλογές από τέτοιες λογικέςκαι τέτοιες συμπεριφορές. Ας καταλάβουν οι ξανθιώτες ότι πρέπει οιίδιοι ναπάρουν την τύχη στα χέρια τους για να αποφασίσουν αν θέλουν να δώσουνσυνέχειασε τέτοιες μεθοδεύσεις που όλοι ξέρουν ότι γίνονται».
Ν. Ανταμπούφης: «Είναι σίγουρο ότι αυτό το περιστατικό δεν αφοράεμάς και να μπορούσαμε δεν θα επιδιδόμασταν ποτέ σε τέτοιες πρακτικές.Κι εμείςέχουμε τέτοιες καταγγελίες, αλλά δυστυχώς χωρίς αποδείξεις δεν έχουμεκάτισυγκεκριμένο και γι’ αυτό πρέπει με κάθε ευκαιρία να το θίγουμε και νακαλούμετους υπευθύνους –Δικαιοσύνη και αστυνομία- να ασχοληθούν εκτενέστερα μετοθέμα, λαμβάνοντας μέτρα. Είναι θλιβερό ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούντηδυσχερή θέση συμπολιτών, όχι ότι καθορίζουν το αποτέλεσμα, αλλάενισχύουνσυγκεκριμένους υποψηφίους και αλλοιώνουν τη βούληση των πολιτών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη».

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη», στα πλαίσια του εορτασμού του για τα 35 χρόνια π…