Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κι άλλα δέντρα θα κοπούν λόγω της ανάπλασης στα βόρεια της Αλεξανδρούπολης

Κι άλλα δέντρα θα κοπούν λόγω της ανάπλασης στα βόρεια της Αλεξανδρούπολης

0

Έχουν ήδη κοπεί πάνω από 20 δέντρα στην περιοχή, ενώ με νέα απόφαση θα κοπούν ακόμη 12


Ακόμη 12 δέντρα θα κοπούν επί της οδού Γεωργίου Κονδύλη στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για την ανάπλαση του βόρειου τμήματος της πόλης. Έχουν ήδη κοπεί, με ανάλογες αποφάσεις του Δήμου, περισσότερα από 20 δέντρα στην ευρύτερη περιοχή, για τα οποία, η μελέτη προβλέπει την αντικατάστασή τους με περισσότερα δέντρα.

Στην πιο πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η περιοχή των παρεμβάσεων χαρακτηρίζεται από τη μειωμένη παρουσία αστικού πρασίνου καθώς και την έλλειψη συστηματικών πεζοδρομίων που δυσχεραίνουν τη κίνηση των πεζών καθώς και λοιπόν υποδομών βιώσιμης κινητικότητας. Κατά τις εργασίες επί της οδού Κονδύλη διαπιστώθηκε ότι ορισμένα δέντρα βρίσκονται εντός της περιοχής επέμβασης και εντός της ζώνης των υπό κατασκευή πεζοδρομίων και χρίζουν κοπής- απομάκρυνσης. Η μελέτη του έργου προβλέπει στην περιοχή την απομάκρυνση 12 δένδρων και τη φύτευση 55 δέντρων νέων τύπου, όπως Δαμασκηνιές, Κουτσουπιές, και Κέλτις, σε πιο πυκνό δίκτυο, στο πλαίσιο της οργανωμένης πράσινης αναζωογόνησης της περιοχής».

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν και ψήφισαν υπέρ της κοπής των δέντρων οι: Πέτρος Κυριακίδης (αναπληρωματικό μέλος στη θέση Κολγιώνη), Χαράλαμπος Παντελίδης, Βασίλειος Δέλκος, Ιωάννης Ναϊτίδης, Νίκος Γρηγοριάδης (που ψήφισε λευκό), Θεόδωρος Αβλαστημίδης (αναπληρωματικό μέλος στη θέση Βουρδόλη), ενώ δεν προσήλθαν οι κκ Κολγιώνης, Βουρδόλης, Σταυράκογλου, Γερακόπουλος.

Να σημειωθεί πως για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, είχαν κοπεί τον περασμένο Οκτώβριο 10 δέντρα επί της Αγίου Δημητρίου, ενώ πριν ένα μήνα, στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με τον περιφερειακό κόπηκαν περίπου 10 μεγάλα πεύκα.

Η πρόβλεψη της μελέτης για αντικατάσταση των δέντρων που κόβονται με άλλα, είναι θετική, αρκεί να υλοποιηθεί στο ακέραιο, ωστόσο για κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτές των πεύκων, θα έπρεπε η μελέτη να είχε τροποποιηθεί ώστε να αποφευχθεί η κοπή τους. Εξάλλου, τα όποια νέα δέντρα φυτευτούν, θα χρειαστούν χρόνια για να μεγαλώσουν και να προσφέρουν σκιά και οξυγόνο στους κατοίκους, εάν φυσικά τα καταφέρουν…

ΠΗΓΗ: gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…