Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζημιές άφησε ο «Διομήδης» στο πέρασμά του από την Ξάνθη

Ζημιές άφησε ο «Διομήδης» στο πέρασμά του από την Ξάνθη

0

Πτώση δέντρων και κλαδιών, βιτρίνα και τοίχου στην πόλη

 

Χιόνι σε Κένταυρο, Πάχνη και Δημάριο – Ισχυρός παγετός – Ρίχνουν αλάτι στο δήμο Μύκης

 

Χωρίς ατυχήματα (ευτυχώς) αλλά αρκετές καταστροφές σε εξωτερικούς χώρους άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Διομήδης» που στην Ξάνθη έκανε την εμφάνισή της με θυελλώδεις ανέμους των 8 μποφόρ. Παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη έχει χαρακτηριστεί ως «ανεμοδαρμένη» γιατί πνέουν συχνά δυνατοί άνεμοι, ωστόσο αυτό θύμιζε θεομηνία και είναι ευτύχημα που δεν είχαμε εκτεταμένες καταστροφές ή θύματα.

Πτώση δέντρων και κλαδιών, βιτρίνα και τοίχου στην Ξάνθη

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ζερενίδης λόγω των θυελλωδών ανέμων είχαμε στην Ξάνθη πτώσεις δέντρων και κλαδιών, την απομάκρυνση των οποίων επιλήφθηκε η Πυροσβεστική. Παρότι η Πολιτική Προστασία ήταν επί ποδός δεν παρατηρήθηκε τίποτε άλλο σ’ ότι  αφορά δημοτικό ακίνητο ή κτήριο του δήμου. Αντίθετα σε ιδιωτικούς χώρους είχαμε μια πτώση βιτρίνα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, πτώση τοιχίου που προκάλεσε καταστροφές σε αυτοκίνητα ενώ η μανία του ανέμου τα …πήρε και τα σήκωσε τα τραπεζάκια της κεντρικής πλατείας. Ο άνεμος κόπασε περίπου το  μεσημέρι της Τετάρτης ενώ παραμένει  η χαμηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Ζερενίδης και στην Σταυρούπολη δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα παρότι έπνεαν κι εκεί θυελλώδεις άνεμοι.

Χιόνι σε Κένταυρο, Πάχνη και Δημάριο – Ισχυρός παγετός – Ρίχνουν αλάτι στο δήμο Μύκης

Στον δήμο Μύκης ο Διομήδης δεν έφερε αέρα αλλά χιόνι και ισχυρό παγετό. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν έπεσε αρκετό χιόνι από το βράδυ της Τρίτης στον Κένταυρο , το Δημάριο και την Πάχνη αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ο παγετός: «Έχουμε ρίξει αλάτι σ’ όλο το οδικό δίκτυο και θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε. Ρίξαμε επιπλέον στους οικισμούς για να βοηθήσουμε την πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά.  Ο παγετός είναι το πρόβλημα μας αλλά το αντιμετωπίζουμε. Δεν είχαμε αέρα. Έχουμε χιόνι στα ορεινά χωριά και χαμηλές θερμοκρασίες . Αλλά είμαστε συνηθισμένοι», επισημαίνει  ο δήμαρχος Μύκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…