Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ξάνθη τίμησε τα 110 χρόνια παρουσίας του Δ’ Σώματος Στρατού [ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ]

Η Ξάνθη τίμησε τα 110 χρόνια παρουσίας του Δ’ Σώματος Στρατού [ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ]

0

Ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος μίλησε για την ιστορικότητα του συγκεκριμένου σώματος


Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, επίσκεψη στην έκθεση όπλων και αρμάτων καθώς και δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Στρατοπέδου «Αποστολίδη»


Σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του Δ’ Σώματος Στρατού στο Στρατόπεδο «Αποστολίδη».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του στρατιωτικού εξοπλισμού και οχημάτων και δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του στρατοπέδου. Το παρών έδωσαν ο στρατηγός Γεώργιος Καμπάς και οι αντιστράτηγοι εν αποστρατεία, Χρήστος Χαλκίδης, Δημήτριος Κατερίνης και Άγγελος Ιλαρίδης. Παράλληλα τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, η διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Έλενα Ροφαέλα, η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εύη Στυλιανίδου, η επικεφαλής της ΥΠΥ Ξάνθης, Βάλια Πενταρβάνη όπως επίσης ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων και Τοποτηρητής της Μουφτείας Ξάνθης Χεμσερή Νεζντέν.

Ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος υπογράμμισε στον λόγο του ότι «τύχη αγαθή με περιβάλλει καθώς τυγχάνει να διοικώ έναν από τους ισχυρότερους χερσαίους υπηρεσιακούς σχηματισμούς του στρατού μας τη στιγμή που συμπληρώνει 110 χρόνια παρουσίας στα δρώμενα της Πατρίδας μας. […] ενώ παράλληλα η σημερινή μέρα αποτελεί μέρα μνήμης για τους πεσόντες το 1913. […]Η ύψιστη τιμή για τους πεσόντες δεν είναι άλλη από την καθημερινή μας παρουσία στα ιερά χώματα της Θράκης [..].
[…] Η ενσωμάτωση νέων διδαγμάτων από τις πολλαπλές συνεργασίες από τους εταίρους και συμμάχους αποτελούν τον φάρο για την περαιτέρω βελτίωση της αποτροπής που το Δ’ Σώμα Στρατού διαμορφώνει στην περιοχή με συνέπεια και αποφασιστικότητα.[…] Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατιώτες, εθνοφύλακες και πολιτικό προσωπικό του σώματος, σας καλώ να συνεχίσετε να υπηρετείτε το καθήκον σας με πίστη στα εθνικά ιδεώδη, άξιοι συνεχιστές της ένδοξης ιστορίας του Δ’ Σώματος Στρατού […]. Χρόνια πολλά, ζήτω το έθνος, ζήτω ο στρατός, ζήτω το Δ’ Σώμα Στρατού “Θράκη”».



Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…