Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Δήμος Κομοτηνής ενημερώνει για ευζωία ζώων και υιοθεσίες

Ο Δήμος Κομοτηνής ενημερώνει για ευζωία ζώων και υιοθεσίες

0

Μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ 

Με φυλλάδια που μοιράστηκαν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, ο Δήμος Κομοτηνής ενημερώνει για το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το Νόμο 4830/21.

Υποχρεώσεις ιδιοκτήτη
Να στειρώσει το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς του, εντός 6 μηνών από την απόκτησή του, εφόσον το ζώο είναι άνω του 1 έτους. Να σημάνει και να καταγράψει το ζώο του στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Να μεριμνά για τον ετήσιο εμβολιασμό του ζώου. Να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου συντροφιάς και την εξασφάλιση ενός άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος. Να μην εγκαταλείπει το ζώο συντροφιάς του. Να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου συντροφιάς. Να μεριμνά να γίνεται καθημερινά η βόλτα του σκύλου και πάντα με λουρί.

Απαγορεύσεις
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η οποιαδήποτε πράξη βίας κατά του ζώου. Η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων. Ο ακρωτηριασμός αυτιών και ουράς των ζώων συντροφιάς. Η εγκατάλειψη κατοικίδιου. Η διαμονή σκύλων και γατών αποκλειστικά σε μπαλκόνια. Η μόνιμο αλυσόδεση του ζώου συντροφιάς, όσο μακριά και αν είναι η αλυσίδα (μέγιστος χρόνος 2 ώρες).

Διοικητικά πρόστιμα
Παράλειψη σήμανσης και καταγραφής σκύλου ή γάτας (300€). Φόνος, βασανισμός των ζώων με εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης (30.000€ έως 50.000€ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό). Παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου (100€). Παράλειψη στείρωσης σκύλου ή γάτας (1.000€). Μόνιμη αλυσόδεση – επιτρέπεται 2 ώρες το 24ωρο (1.000€).

Υιοθετώντας ένα αδέσποτο
Αν έχεις υπεύθυνα και σοβαρά αποφασίσει να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο, σώσε μια ζωή που το έχει ανάγκη. Επισκέψου το Δημοτικό Κυνοκομείο της πόλης σου και υιοθέτησε ένα ζώο που θα στο ανταποδώσει πολλαπλάσια. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβεις είναι απερίγραπτη. Τα αδεσποτάκια είναι μοναδικά σε ομορφιά, πανέξυπνα και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα σκυλιά ράτσας.

ΥΓ: Επιτρέπεται η σίτιση των αδέσποτων. Σεβόμαστε το περιβάλλον. Κρατάμε το χώρο καθαρό

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…