Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Tο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση Τσιτιρίδη για το κώλυμα εκλογιμότητας Κριτσίνη  

Tο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση Τσιτιρίδη για το κώλυμα εκλογιμότητας Κριτσίνη  

0

«Καθότι το αντικείμενο της δίκης ήτοι η ύπαρξη κωλύματος σε πρόσωπο υποψηφίου, αποτελεί ύλη των διοικητικών δικαστηρίων», αναφέρεται  στην απόφαση

 

Θα προσφύγουμε στα διοικητικά δικαστήρια», δηλώνει ο Γ. Τσιτιρίδης – Δικαιωμένος δηλώνει ο Α. Κριτσίνης

 

Εκδόθηκε η απόφαση (αρ. 19/2023) από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στην αίτηση για κώλυμα εκλογιμότητας του υποψηφίου δημάρχου Αβδήρων Αθανάσιου Κριτσίνη που κατέθεσε ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης Το δικαστήριο απορρίπτει την αίτηση ως «εν συνόλω απαράδεκτη». Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται: «Καθότι το αντικείμενο της δίκης ήτοι η ύπαρξη κωλύματος σε πρόσωπο υποψηφίου, αποτελεί ύλη των διοικητικών δικαστηρίων χωρίς να ανήκει στα στοιχεία εκείνα που ελέγχει το Πολυμελές Πρωτοδικείο κατά την ανακήρυξη». Είναι σαφές ότι  το Δικαστήριο δηλώνει αναρμόδιο ν’ αποφασίσει για το κώλυμα εκλογιμότητας και αναφέρει ως  καθ’ ύλην αρμόδιο το Διοικητικά δικαστήρια. Σ’ αυτά δηλώνει ότι  θα προσφύγει ο κ. Γιώργος Τσιτιρίδης: «Αναρμόδιο το πολυμελές πρωτοδικείο για το κώλυμα εκλογιμότητας του υποψήφιου δήμαρχου Αβδήρων Αθανάσιου Κριτσίνη. θα προσφύγουμε όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου στα διοικητικά δικαστήρια λόγω αρμοδιότητας».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Κριτσίνης δηλώνει δικαιωμένος: « Ο κύριος Τσιτιρίδης, «τρομοκρατημένος» από την αποδοχή του συνδυασμού μας, προσπάθησε να «εξαπατήσει» εσάς τους πολίτες του Δήμου μας, και προσπάθησε ανεπιτυχώς να κερδίσει τις εκλογές στα δικαστήρια! Με κατηγόρησε και διέδωσε συκοφαντικά fakenews, ότι δήθεν έχω εκλογικό κώλυμα, ενώ η αλήθεια με δικαίωσε σήμερα». Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κριτσίνης παρουσιάζει  απόσπασμα της απόφασης όπου αποκρύπτεται τεχνηέντως το σκεπτικό της απόφασης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για βεγγαλικά

Από σπίτι σε οικισμό της Καβάλας κατασχέθηκαν 1784 κροτίδες, 495 φωτοβολίδες και 7 βεγγαλι…