Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υπεγράφη η σύμβαση για νέα έργα ύδρευσης στην Κομοτηνή

Υπεγράφη η σύμβαση για νέα έργα ύδρευσης στην Κομοτηνή

0

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ)


Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Τροφοδοτικοί Αγωγοί Ύδρευσης Περιοχών Πανδρόσου – Καρυδιάς και Στυλαρίου – Γρατινής». Ανάδοχος του έργου είναι η ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ με δ.τ. ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ. και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2023.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ).

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 2023 και στις 26 Ιουλίου έγινε η αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το αρχικό κόστος του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 1,94 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 1,56 εκατ. ευρώ), ενώ το τελικό κόστος με τον ΦΠΑ διαμορφώθηκε στα 1,82 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 1,47 εκατ. ευρώ). Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. 2014-2020, με ποσοστό συγχρηματοδότησης της δαπάνης του έργου 100% από ενωσιακούς πόρους. Ο τίτλος της Πράξης είναι: «Κατασκευή Φράγματος Συμβολών και Ενίσχυση Εξωτερικού Τροφοδοτικού Δικτύου Ύδρευσης Ορεινού Όγκου Δήμου Κομοτηνής».

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή τροφοδοτικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Καρυδιάς, Συμβόλων, Πανδρόσου, καθώς και των κατασκηνώσεων Πανδρόσου, του Τουριστικού Περιπτέρου Νυμφαίας και του άλσους Νυμφαίας καθώς και ο τροφοδοτικός αγωγός πόσιμου ύδατος της δεξαμενής του οικισμού Γρατινής.

Πρώτο τμήμα του δικτύου εκκινεί από το αντλιοστάσιο του Υδραγωγείου Κομοτηνής από υπόγεια δεξαμενή. Καταλήγει στην υπόγεια δεξαμενή του Ενδιάμεσου Αντλιοστασίου Νυμφαίας. Το συνολικό μήκος του πρώτου τμήματος του δικτύου ανέρχεται στα 6080.072 m εκ των οποίων:

  • τα 4032.783 m είναι αγωγοί πολυαιθυλενίου (HDPE) 3ης γενιάς ονομαστικής διαμέτρου DN 280 mm και ονομαστικής πίεσης PN 25 Atm και
  • τα 2047.289 m είναι αγωγοί πολυαιθυλενίου (HDPE) 3ης γενιάς ονομαστικής διαμέτρου DN 225 mm και ονομαστικής πίεσης PN 16 Atm

Δεύτερο τμήμα του δικτύου εκκινεί από την υπόγεια δεξαμενή του Ενδιάμεσου Αντλιοστασίου Νυμφαίας και καταλήγει στην υπέργεια δεξαμενή του Τουριστικού Περιπτέρου Νυμφαίας. Αποτελείται σε όλο του το μήκος, που είναι 1388.86 m, από αγωγούς πολυαιθυλενίου (HDPE) 3ης γενιάς ονομαστικής διαμέτρου DN 140 mm και ονομαστικής πίεσης PN 16 Atm.

Το υπό μελέτη έργο περιλαμβάνει Η/Μ εγκαταστάσεις, δύο (2) αντλιοστασίων ύδρευσης (ένα αρχικό αντλιοστάσιο εντός του υδραγωγείου Κομοτηνής R1 και ένα ενδιάμεσο αντλιοστάσιο R2), καθώς και στην περαιτέρω αξιοποίηση μίας υφιστάμενης δεξαμενής (στο τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας).

Τρίτο τμήμα αφορά αφορά την κατασκευή του τροφοδοτικού αγωγού της Δεξαμενής του οικισμού Γρατινής της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής.Το συνολικό μήκος του τρίτου δικτύου ανέρχεται στα 3.250,00 m, τα οποία είναι αγωγοί πολυαιθυλενίου (HDPE) 3ης γενιάς Φ125/10atm.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρθρος της Αναστάσεως στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου Κερατίου Κόλπου Κωνσταντινούπολης

Θα πραγματοποιηθεί το Μ. Σάββατο στις 19:00 Στην Κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου…