Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απεργία: Παραλύει η χώρα σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου – Ποιοι συμμετέχουν

Απεργία: Παραλύει η χώρα σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου – Ποιοι συμμετέχουν

0

Τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και οι ενώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε Πάτρα, Εύβοια, Βέροια, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Χανιά, Νάουσα καθώς και σε άλλες πόλεις ανά την επικράτεια.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ), καθώς επίσης και οι ενώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι «θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση των σωματείων, ενώ καλύπτει όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου «προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 21/9/2023 ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου με αίτημα την απόσυρσή του.

Ανάμεσα στα αιτήματα είναι να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ, με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς «να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα».

Σε 24ωρη απεργία καλεί τα μέλη της και η ΠΕΝΕΝ κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της για «προδοτική και υπονομευτική» στάση της ηγεσίας – πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία αρνήθηκε τη σύγκληση του οργάνου.

Αναλυτικά, μέχρι στιγμής αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πάτρας, Λαυρίου Αν. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας, Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας και Φωκίδας

Ομοσπονδίες: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην απεργία θα συμμετάσχουν επίσης και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. «Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…