Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζουν την απεργία και σήμερα οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Έβρου

Συνεχίζουν την απεργία και σήμερα οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Έβρου

0

Σύσταση προς τους πολίτες να αποφύγουν το ταξίδι προς Τουρκία, για να μην ταλαιπωρηθούν στα συνοριακά σημεία διέλευσης του νομού, απηύθυνε ο γραμματέας των τελωνειακών του Εβρου, Μάριος Μουτουσίδης


Στην 48ωρη απεργία που κήρυξε για τις 2 και 3 Απριλίου η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, συμμετέχουν και τα Τελωνεία του Εβρου.

Οι τελωνειακοί Υπάλληλοι διεκδικούν μεταξύ άλλων :

  • Κατάργηση των ρυθμίσεων των Κανονιστικών για την Κινητικότητα των υπαλλήλων
  • Κατάργηση της υποχρεωτικότητας της κυκλικής Κινητικότητας (Rotation) των τελωνειακών υπαλλήλων.
  • Άμεση επίλυση του προβλήματος των απλήρωτων δεδουλευμένων αποζημιώσεων για υπερωρίες, Σάββατα ,νυχτερινά και εξαιρέσιμα.

«Από τη σύσταση της ΑΑΔΕ ο τελωνειακός κλάδος δέχεται μια συντονισμένη και διαρκή επίθεση, ενώ ο τελωνειακός υπάλληλος αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα και όχι ως συνεργάτης. Για πρώτη φορά στο δημόσιο επιχειρείται η θέσπιση προϋποθέσεων ατομικού μισθού, απολύτως συνυφασμένου με το Περίγραμμα Θέσης Εργασίας, την Αξιολόγηση και τη στοχοθεσία. Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, όταν επιλέγει σε ετήσια βάση να μην πληρώνει δεδουλευμένες αποζημιώσεις για υπερωρίες, Σάββατα, νυχτερινά και εξαιρέσιμα», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σύσταση προς τους πολίτες να αποφύγουν σήμερα Τετάρτη το ταξίδι προς Τουρκία, για να μην ταλαιπωρηθούν στα συνοριακά σημεία διέλευσης του Έβρου, το προσωπικό των οποίων συμμετέχει στη 48ωρη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο γραμματέας των τελωνειακών του Έβρου, Μάριος Μουτουσίδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …