Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης και από το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ξάνθης

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης και από το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ξάνθης

0

Ζητούν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα κατά της ακρίβειας

 

Στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ξάνθης. Σε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα σημειώνει: «δεν αντέχουμε τη θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις εξοντωτικές περικοπές που επέβαλαν στις πληρωμένες συντάξεις μας, που τις κατέστησαν προνοιακά βοηθήματα.

Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Πληρώσαμε και πληρώνουμε για όλα αυτά, για να τα έχουμε δωρεάν. Δεν ανεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την εγκληματική λογική που λέει « όποιος έχει χρήμα θα ζει, κι όποιος όχι θα πεθαίνει». Απαιτούμε: Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα, πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη, να αποδοθεί άμεσα η 13η και η 14η σύνταξη και τα αναδρομικά του 11μηνου χωρίς προαπαιτούμενα, μέτρα κατά της ακρίβειας, να γίνουν τώρα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τα ΚΥ του νομού».

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Θεωρούμε απαράδεκτο να μετακυλίονται οι ευθύνες και η ανεπάρκεια του Υπουργείου σε όλη την εκπαιδευτική αλυσίδα»

Με δηκτική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ξάνθης θίγει το ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων Ανακοίνωσε ε…