Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Παράταση 15 ημερών για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Παράταση 15 ημερών για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

0

Νέα επιστολή και αίτημα του ΣΜΜΙΔΕ Ξάνθης για παράταση ολοκλήρωσης

Tην παράταση κατά 15 ημερών της προθεσμίας που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα η νέα προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι είναι μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023.
Εν τω μεταξύ με νέα του επιστολή ο Σύλλογος Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ξάνθης ζητά την δυνατότητα αυτόματης τρίμηνης παράτασης ολοκλήρωσης για έργα με εκκρεμή αίτηση παράτασης λόγω ανωτέρας βίας. Αναφέρει στην επιστολή ο ΣΜΜΙΔΕ Ξάνθης:
«Σύμφωνα με το από 17 Ιουνίου 2023 δελτίο τύπου του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ν. Ξάνθης, και σε συνέχεια της από 16 Ιουνίου 2023 επιστολής, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανταποκρίθηκε, άμεσα, στο αίτημά μας και ενεργοποίησε εκ νέου τη δυνατότητα λήψης αυτόματης τρίμηνης παράτασης για την ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων του Εξοικονομώ – Αυτονομώ.
Επιπρόσθετα, το δικαίωμα αυτό επανενεργοποιήθηκε και για όσα έργα το είχαν, ήδη, λάβει στο παρελθόν αλλά λόγω των συνεχών οριζόντιων παρατάσεων του Υπουργείου είχε πρακτικά επικαλυφθεί το χρονικό διάστημα των τριών (3) μηνών. Ωστόσο, ο διαχειριστής του συστήματος δεν προέβλεψε, προφανώς, τις περιπτώσεις εκείνες των έργων για τα οποία είχε ζητηθεί παράταση ανωτέρας βίας μέσω του πληροφοριακού συστήματος και το αίτημά τους αυτό δεν έχει εξεταστεί έως σήμερα ή έχει απορριφθεί με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από τη δυνατότητα λήψης της αυτόματης τρίμηνης παράτασης.
Τα παραπάνω αναφερόμενα είναι προφανές ότι αποτελούν δυσλειτουργία του συστήματος η οποία, όμως, δημιουργεί άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών. Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, ζητούμε να ακυρωθούν τα εκκρεμή αιτήματα παράτασης λόγω ανωτέρας βίας που είτε δεν έχουν απαντηθεί, είτε έχουν απορριφθεί έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το δικαίωμα λήψης τρίμηνης παράτασης και από τους/τις ωφελούμενους/ες αυτών των έργων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την «ανάπτυξη» της Ελλάδας την πληρώνουν οι Έλληνες

Ο Νικόλας Θεοχαράκης, οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών στο ΕΚΠΑ μιλάει στο «Ε» για …