Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συστήνονται ομάδες για κυνήγι του αγριόχοιρου στην Ξάνθη όλο το χρόνο

Συστήνονται ομάδες για κυνήγι του αγριόχοιρου στην Ξάνθη όλο το χρόνο

0

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, με αφορμή την έκδοση της ΚΥΑ για τα μέτρα πρόληψης κατά της αφρικανικής πανώλης

 Οι ομάδες των κυνηγών θα αποτελούνται μόνο από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης και θα πρέπει να έχουν εκδώσει άδεια θήρας

 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Ξανθίππειον η ενημερωτική ημερίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης με θέμα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για το κυνήγι του αγριόχοιρου στην περιοχή μας, μετά την έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ .

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σερραίος Λοϊζος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους έδωσε τον λόγο στους ομιλητές.

Ο κ. Τέγος Δήμος, Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Ξάνθης, ο κ. Λαμπάκης Δημήτριος εκπρόσωπος του Δασαρχείου Ξάνθης και ο κ. Πλατής Πέτρος επιστημονικός συνεργάτης της Κ. Ο. ΜΑ. Θ. ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους κυνηγούς που δραστηριοποιούνται στο κυνήγι του αγριόχοιρου , για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ.

Με βάση αυτά, ο σύλλογος καλεί τους αρχηγούς από τις παρέες που κυνηγούν αγριογούρουνο να δηλώσουν στα γραφεία του Συλλόγου το συντομότερο δυνατόν, μία κατάσταση με τον αρχηγό και τα μέλη της κάθε ομάδας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο κυνήγι των αγριόχοιρων με βάση την ανωτέρω αναφερόμενη ΚΥΑ, για να τις διαβιβάσουν στο Δασαρχείο Ξάνθης.

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ οι συγκεκριμένες ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να κυνηγούν σε ορισμένες περιοχές που θα οριοθετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όλο τον χρόνο στις οποίες θα επιτρέπεται μόνο το κυνήγι του αγριόχοιρου.

Διευκρινίζεται ότι τα άτομα που θα απαρτίζουν τα συγκεκριμένα συνεργεία σύμφωνα με την ΚΥΑ θα αποτελούνται μόνο από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης και θα πρέπει να έχουν εκδώσει άδεια θήρας την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λίστες αναμονής για το αντιγριπικό εμβόλιο στην Ξάνθη

Ξεκινά από σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Αυξημένες κατά 30% οι παραγγελίες στα Φαρ…