Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης

Με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης

0

Στο τιμόνι του Συλλόγου ο επί σειρά ετών πρόεδρος Λ. Σερραίος: «Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του κυνηγιού και του κυνηγού»


1.620 ενεργά μέλη – Ποια είναι τα σχέδια του συλλόγου


Στα παλιά τους λημέρια ξαναγυρνούν οι κυνηγοί της Ξάνθης αφήνοντας ξανά τα ηνία του Συλλόγου τους στα έμπειρα χέρια του Σερραίου Λοΐζου, του επί σειρά πολλών ετών προέδρου τους που πλέον έχει γίνει σήμα κατατεθέν του Συλλόγου. Ο ίδιος εκφράζει την ικανοποίηση του για την εκ νέου ανάδειξή του ως πρόεδρος και ξεδιπλώνει το σχεδιασμό του για τις δράσεις του συλλόγου στη νέα του θητεία.



Λ. Σερραίος: «Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του κυνηγιού και του κυνηγού»

Όπως ανέφερε ο κ. Σερραίος εκλαμβάνει την επανεκλογή του ως μια ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του όλα αυτά τα χρόνια που διετέλεσε πρόεδρος αλλά και ένδειξη εμπιστοσύνης σε μια εποχή που το κυνήγι και οι κυνηγοί δέχονται…πόλεμο: «Ο Κυνηγετικός Σύλλογος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Η διοίκηση έχει συνέχεια. Στο Διοικητικό μας είμαστε 4 παλιοί και 4 νέοι. Έχουμε ανάγκη από φρέσκιες ιδέες. Εμείς έχουμε την εμπειρία και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε», σημειώνει ο κ. Σερραίος εξηγώντας παράλληλα ότι ο σκοπός του Συλλόγου είναι να προάγει το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι και τα συμφέροντα του κυνηγιού και του κυνηγού.

Το κυνήγι δέχεται πόλεμο…

Όπως είπε το κυνήγι και οι κυνηγοί δέχονται πολλές επικρίσεις: «Λέγονται πολλά εις βάρος μας. Κακώς μας αντιμετωπίζουν μ’ αυτό το τρόπο. Έχουμε αποδείξει ότι προστατεύουμε τα θηράματα αλλά και το κράτος, την δημόσια υγεία. Όπως για παράδειγμα με το θέμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια να αποτρέψουμε την εμφάνισή της σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Παίρνουμε δείγματα για εξέταση από τα θηράματά μας . Στην Ξάνθη μέχρι στιγμή ς δεν έχουμε κρούσματα αλλά έχει εντοπιστεί στις Σέρρες. Το ίδιο κάνουμε και με την γρίπη των πτηνών. Κάνουμε καταμέτρηση θηραμάτων υλοποιώντας το πρόγραμμα «Άρτεμις». Οι δράσεις μας είναι και περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Φροντίζουμε τα θηράματα γιατί αν δεν υπάρχουν θηράματα δεν υπάρχει κυνήγι. Γι’ αυτό θέλουμε να παταχθεί η λαθροθηρία που υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει. Πρέπει να υπάρχει μια ομαλή διαδικασία αναπαραγωγής».

Περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις υλοποιεί ο Κυνηγετικός σύλλογος Ξάνθης

Στις περιβαλλοντικές δράσεις του συλλόγου εντάσσεται και ο πυρήνας που έχει στον Σέλερο σε μια έκταση 60 στρεμμάτων. Εκεί μεταφέρονται θηράματα που παίρνει ο Σύλλογος από τα κρατικά εκτροφεία και τα κρατούν σε κλωβούς ώστε να προσαρμοστούν και στην συνέχεια αφήνονται ελεύθερα. Ο πυρήνας αυτός είναι και πόλος έλξης πολλών σχολείων για τις μαθητικές τους εκδρομές.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος έχει αναπτύξει και κοινωνική δράση. Πραγματοποιεί αιμοδοσία, δενδροφυτεύσεις, συμμετέχει με εθελοντικές ομάδες στην πυροπροστασία του περιαστικού, στον καθαρισμό παραλιών και δάσους κ.λπ. Επίσης ενημερώνει τους αρμόδιους για παράνομες αμμοληψίες και πέταμα σκουπιδιών. Μια δράση που ξεκίνησε παλιά επί του αείμνηστου υπερνομάρχη Κωνσταντίνου Τάτση και έλαβε τα εύσημα γι’ αυτό. Τέλος ο Σύλλογος συμμετέχει στο πρόγραμμα θήρευσης αγριογούρουνων με συνεργεία σε συνεργασία με τον Δασαρχείο.

1.620 ενεργά μέλη

Ο σύλλογος έχει εγγεγραμμένα 2.000 μέλη εκ των οποίων 1.620 είναι ενεργά έχοντας τις αντίστοιχες άδειες. Διαθέτει επίσης προσωπικό με ένα γραμματέα και 2 θηροφύλακες, καλύπτοντας την μισθοδοσία τους από τις συνδρομές των μελών. Το αντίτιμο των αδειών κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία (τοπική , περιφερειακή , γενική) από 125 έως 145 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…