Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Νόμος και τάξη» από το Πολεοδομικό στην παραλιακή ζώνη του Δ. Αβδήρων

«Νόμος και τάξη» από το Πολεοδομικό στην παραλιακή ζώνη του Δ. Αβδήρων

0
loutra potamias-empros

Μεταξύ 7 ενδιαφερομένων που κατέθεσαν οικονομικές προσφορές θα αναδειχθεί ο ανάδοχος – Αναμένεται να ξεμπλοκάρει το ιδιοκτησιακό του κάμπινγκ Μυρωδάτου

 Δύο εναλλακτικές για τα Λουτρά Ποταμιάς: Αγορά ή παραχώρηση από την ΕΤΑΔ.

Πέρασε στο Leader ο υδατόπυργος της Κεσσάνης – Μετεξεταστέα η ανάπλαση του Σουνίου

 Στοίχημα για την δημοτική αρχή Αβδήρων αποτελούν δύο σημαντικά ζητήματα που αν πάρουν τον δρόμο που έχει χαράξει θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο δήμο. Πρόκειται για το Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Αβδήρων και για τη διαχείριση των Λουτρών Ποταμιάς από τον Δήμο Αβδήρων.

Δημοπρατείται το Πολεοδομικό του Δήμου Αβδήρων – «Νόμος και τάξη» στην παραλιακή ζώνη

Όπως μας πληροφορεί ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης στην διαδικασία ανοίγματος των οικονομικών προσφορών βρίσκεται το Τοπικό Πολεοδομικό σχέδιο του δήμου Αβδήρων. Συνολικά 7 είναι οι ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν προσφορές μέσω του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και σύντομα στο έργο θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος. Πρόκειται για έργο ουσίας καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Τσιτιρίδης, θα μπει μια τάξη στην άναρχη κατάσταση της παραλιακής ζώνης. Υπενθυμίζουμε ότι το Σχέδιο αυτό αναμένεται να δώσει λύση και στο ιδιοκτησιακό του κάμπινγκ Μυρωδάτου που ως γνωστόν είχε διάφορα προβλήματα. Μετά την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού άνοιξε  ο δρόμος για την εκ νέου προσπάθεια εκμίσθωσης.

Επίσης το Πολεοδομικό αναμένεται να φέρει τον νόμο και την τάξη στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη των Αβδήρων και ήταν ένα έργο που είχε ανάγκη ο δήμος.

campig_myrodatou-empros

Λουτρά Ποταμιάς: Αγορά ή παραχώρηση

Αυτές τις δύο εναλλακτικές έχει θέσει προς την ΕΤΑΔ ο δήμος Αβδήρων. Ειδικότερα σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αβδήρων με την προϊσταμένη της Μονάδας Αξιοποίησης Ακινήτων της ΕΤΑΦ Φαλτσέτα Σοφία υπέβαλλε το πρακτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Αβδήρων για αγορά των Λουτρών  από την Εταιρεία ή αν δεν βγουν σε δημοπρασία για παραχώρησή τους στο δήμο. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης έχει πάρει την διαβεβαίωση ότι η ΕΤΑΔ σκοπεύει να τα βγάλει σε δημοπρασία και ο δήμος με απόφαση του Δ.Σ. θα διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την εξαγορά τους. Η κα Φαλτσέτα του έδωσε χρονοδιάγραμμα 1 – 2 μηνών. Να σημειώσουμε ότι τα Λουτρά λειτουργούν καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 5 μ.μ. με επισκεψιμότητα 10 – 15 άτομα ημερησίως και 1 υπάλληλο. Το αντίτιμο για ένα θεραπευτικό μπάνιο είναι 2,5 ευρώ.

Πέρασε στο Leader ο υδατόπυργος της Κεσσάνης – Μετεξεταστέα η ανάπλαση του Σουνίου

Εγκρίθηκε από το Leader η πρόταση για έργο ύψους 1,5 εκ. κατασκευής Υδατόπυργου στην Κεσσάνη αλλά η δεύτερη πρόταση που αφορούσε την ανάπλαση του Σουνίου με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ έμεινε …μετεξεταστέα. Ειδικότερα όπως είπε ο κ. Τσιτιρίδης πήρε υψηλή βαθμολογία ωστόσο επειδή είναι υψηλού προϋπολογισμού αναμένεται να χρηματοδοτεί από τα επόμενα 4 εκ. ευρώ που θα πάρει η ΑΝΡΟ από το ΥΠΑΑΤ

Φίλοι του «Φιλόδημου» οι δήμαρχοι της ΑΜΘ – Πρεμιέρα της ΠΕΔ με παραίτηση του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών

Φίλοι του «Φιλόδημου» δήλωσαν οι δήμαρχοι της ΑΜΘ κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάργηση του που εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και αποφάσισαν την έκδοσης ψηφίσματος προς την ΚΕΔΕ ζητώντας τη συνέχιση του προγράμματος. Ιδιαίτερα ο δήμος Αβδήρων είχε καλές επιδόσεις ς στο εν λόγω πρόγραμμα αφού είχε αναδειχθεί ανάμεσα στους 3 δήμους με τις περισσότερες εντάξεις στην ΑΜΘ και η δημοτική αρχή έχει κάθε λόγο να μην θέλει την κατάργησή του.

Να σημειώσουμε πως η πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ σημαδεύτηκε από μια παραίτηση και συγκεκριμένα του δημάρχου  Μαρωνείας – Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου.  Στην επιστολή της παραίτησής του, την οποία απευθύνει στον πρόεδρο της ΠΕΔ, επικαλείται φόρτο εργασίας . Ο Ντίνος Χαριτόπουλος αντικαταστάθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας Χαράλαμπο Δράκο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…