Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κλείνει τα 10 της χρόνια και το γιορτάζει!

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κλείνει τα 10 της χρόνια και το γιορτάζει!

0

10 χρόνια, 10+1 πόλεις- 16 έως και 20 Απριλίου 2019 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης η Κινηματογραφική Λέσχη των Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης  του Δ.Π.Θράκης και η Κινηματογραφική Λέσχη ΕΛΜΕ Ξάνθης (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκ/σης ) οργανώνουν στην πόλη μας τη γιορτή των 10 χρόνων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

*Γενική είσοδος  4€.

Αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών

-Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

[19.00]  Άδικος Κόσμος 118’ του Φίλιππου Τσίτου | 2012

Σενάριο: Φίλιππος Τσίτος, Δώρα Μασκλαβάνου | Φωτογραφία: Πολυδεύκης Κυρλίδης | Μοντάζ: Δημήτρης Πεπονής | Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Στέργιογλου, Αχιλλέας Κυριακίδης, Σοφία Σεϊρλή, Μηνάς Χατζησάββας

Σύνοψη: Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Μια μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν “στον ήλιο μοίρα”. Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Η Δώρα είναι ο άνθρωπος του οποίου τη βοήθεια χρειάζεται ο Σωτήρης. Και ενώ δεν της περισσεύει η συμπόνια, ο Σωτήρης την νιώθει σαν τον μοναδικό του σύμμαχο.

Η «άδικη» Δώρα θα σώσει τον «δίκαιο» Σωτήρη; Και ο έρωτας; Τι κάνουμε τώρα με τον έρωτα;

[21.00] Τετάρτη 04:45 116΄ του Αλέξη Αλεξίου | 2015 |

Φωτογραφία: Χρήστος Καραμάνης | Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης | Παίζουν οι: Στέλιος Μάινας, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Τζουμάκης

Σύνοψη: Αθήνα, χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

-Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

19.00 Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού 80’

20.30 Συζήτηση : Μουσική και κινηματογράφος με τον Νίκο Κυπουργό

21.00  Μικρά Αγγλία 132’

-Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

19.00 Βόλτα 35

19.35  Χαμομήλι 15

20.00 «Ουσία και μορφή στον κινηματογράφο» Βιβλιοπαρουσίαση – συζήτηση με τον Όμηρο Ξενίδη

21.00 interruption  109’

-Σάββατο 20 Απριλίου 2019

19.00 Limbo 30

19.30 Copa Loca  14

20.00  Μαχαιροβγάλτης 108’

22.00 Party με τους Fasi Prima και φίλοι!

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2009 ως μια πρωτοβουλία ενεργών επαγγελματιών που προέκυψε από το κίνημα «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη». Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν συμβεί στον τομέα των οπτικοακουστικών στην Ελλάδα, τίποτα όμως σημαντικότερο από τις ίδιες τις ταινίες!

Φέτος την άνοιξη, συμπληρώνοντας τα 10 της χρόνια η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, διοργανώνει εβδομάδες προβολών σε 10+1 πόλεις της χώρας. Κατά τη διάρκειά τους θα προβληθούν ταινίες που, μετά από καθολική ψηφοφορία των 350 μελών της, τιμήθηκαν τα 10 αυτά χρόνια για τα καλλιτεχνικά και τεχνικά επιτεύγματά τους με το βραβείο «ΙΡΙΣ». Συγκεκριμένα θα προβληθούν ταινίες στις οποίες έχουν απονεμηθεί τα Βραβεία Ίρις Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αργότερα μέσα στη χρονιά προγραμματίζονται νέες δράσεις με προβολές βραβευμένων και σε άλλες κατηγορίες ταινιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Τετάρτης: «Να ξαναμιλήσουμε για την εκμετάλλευση – Απλοϊκά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας» του Χρήστου Λάσκου

Το βιβλίο πραγµατεύεται τα επίκαιρα αυτά ζητήµατα µε τη µορφή «47 απλοϊκών µαθηµάτων Πολιτ…