Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γίγαντες φρικασέ

Γίγαντες φρικασέ

0

-200 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς

-1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια

-1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη

-1½ μαρούλι, σε κομμάτια 3 εκ.

-χυμός από 1 λεμόνι

-1 κουτ. γλυκού μέλι

-1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς

-1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή, τριμμένη

-1 μάτσο δυόσμος, πλυμένος, χοντροκομμένος

-70 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 4 φλιτζάνια νερό, σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίζουν να κοχλάζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Δυναμώνουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα με τους γίγαντες και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι τους. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα, το μαρούλι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τον κουρκουμά και τη μαντζουράνα. Περιχύνουμε τους γίγαντες, προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά στη φωτιά, πριν σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτάρια με σπανάκι, τυριά και φρέσκα μυρωδικά

-10 φύλλα κρούστας -80 γρ. βούτυρο -400 γρ. σπανάκι -3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα -½ ματ…