Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

0

Βραδιά
Η βραδιά του Μανώλη Τσέπελη αναμφίβολα είχε λάμψη και γκλαμουριά. Κομψότατες δεν ήταν μόνο οι παρουσίες των γυναικών που αναμφίβολα ξεχώριζαν, αλλά και πολλοί υποψήφιοι του συνδυασμού έκαναν καλαίσθητες επιλογές (οι ίδιοι ή οι γυναίκες τους!). Άλλωστε και ο Μανώλης Τσέπελης που φόρεσε ένα ραφ μπλε κουστούμι είναι γνωστό ότι δίνει προσοχή στην εμφάνισή του σε κάθε συγκυρία, πόσο μάλλον σε αυτή τη σημαντική στιγμή.
Και η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης ήταν ευχάριστη γενικά, πολλά τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και τα χειροκροτήματα που δείχνουν και την καλή δουλειά που έκανε ο επικεφαλής στην ανάπτυξη καλής χημείας και συνεννόησης μεταξύ των υποψηφίων.
Ε.Δ.


Μαζί με τον Μπένη
Και μιας και μιλάμε για χημεία, να σημειώσουμε επίσης την πολλή ζεστή χειραψία και αγκαλιά που μοιράστηκαν οι πρώην σύμβουλοι και υποψήφιοι του συνδυασμού Μπένη με τον ίδιο που βρέθηκε στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Τσέπελη.
Φαίνεται ότι παρά τους ψιθύρους που κατά καιρούς ακούγονταν μετά την αποχώρηση Μπένη από το δημοτικό συμβούλιο οι σύμβουλοί του συνέχισαν να αισθάνονται μέλη της παράταξης και να διατηρούν καλή γνώμη για τον ίδιο. Αυτό βέβαια, δεν ισχύει για το Στέλιο Γουναρίδη που είναι πλέον υποψήφιος με το συνδυασμό Δημαρχόπουλου, ενώ όπως πάντα, ο Γιάννης Τσεγγελίδης αφήνει ένα μυστήριο να πλανάται για τις θέσεις και τις προθέσεις του!
Ε.Δ.


Η Παναγία των Παρισίων
Θλίψη μεγάλη προκάλεσε σε όλον τον κόσμο η φωτιά η οποία κατέστρεψε μέρος της ιστορικής και εμβληματικής εκκλησίας της Παναγίας στο Παρίσι. Η εκκλησία, η οποία έχει συνδεθεί με το ίδιο το Παρίσι και η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από μυθιστορήματα διάσημων συγγραφέων όπως Βίκτωρ Ουγκώ, Ντάν Μπράουν, έφερε δάκρυα στα μάτια των ανθρώπων, κυρίως δε των Γάλλων.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Παναγία των Παρισίων όπως έμεινε να ονομάζεται, πως χαρακτηρίστηκε ως ένα μνημείο παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Κι όταν ένα τέτοιο μνημείο παθαίνει σημαντική ζημιά από φωτιά, η θλίψη είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη.
Γ.Δ.


Ανθοκομική Έκθεση
Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάνης διοργανώνει Ανθοκομική Έκθεση. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στην όμορφη και γραφική περιοχή της Γαλάνης, δίπλα στο Νέστο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν λουλούδια σε μεγάλη ποικιλία, να απολαύσουν φρέσκους χυμούς, καφέ, αναψυκτικά, που φτιάχνουν οι κυρίες του Συλλόγου.
Η Ανθοκομική Έκθεση θα διοργανωθεί την Κυριακή 21 Απριλίου από τις 10 το πρωί μέχρι το απόγευμα στις 5 η ώρα. Είναι μια καλή ευκαιρία για έξοδο, για περίπατο στην όμορφη περιοχή της Γαλάνης, για επαφή και γνωριμία με την περιοχή.
Γ.Δ.


Μαύρη τρύπα στην τσέπη μας
Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε η NASA είναι πράγματι εντυπωσιακές. Και εύλογα έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η… δική μας μαύρη τρύπα πάλι, αυτή στην τσέπη μας, δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακή, όμως αναλογικά είναι σχεδόν… εξίσου τεράστια με τη μαύρη τρύπα του διαστήματος. Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσει ο κ. Νίκος Παππάς ως ειδικός επί διαστημικών θεμάτων στην κυβέρνηση, αλλά μπορεί να είναι βέβαιος ότι το βάθος αυτής της μαύρης τρύπας, για τον μέσο Έλληνα, είναι αβυσσαλέο. Και αυτή η μαύρη τρύπα έχει την ιδιότητα να καταπίνει και να χάνονται μέσα της με απίστευτη ταχύτητα όλα τα εισοδήματα. Αποτελεί ένα φαινόμενο που δεν αναπτύχθηκε ασφαλώς μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα κορυφώθηκε.
Διάφορες επιστημονικές εφαρμογές της… σύγχρονης αστροφυσικής όπως γιγάντιοι φόροι, οφειλές και χαράτσια, μπορούν να εξηγήσουν ίσως το μέγεθος του φαινομένου. Και δυστυχώς, η μαύρη αυτή τρύπα δεν φαίνεται ότι μπορεί να περιορισθεί. Για να συμβεί αυτό θα απαιτηθούν πολύ γενναίες, ρηξικέλευθες και ισχυρά αναπτυξιακές πολιτικές. Και σειρά από συγκρούσεις. Προθέσεις ασφαλώς υπάρχουν και η προσπάθεια πρέπει να γίνει. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων εκλογών; Διαφορετικά, η μαύρη τρύπα στις τσέπες μας αργά ή γρήγορα θα μας ρουφήξει ολόκληρους μέσα…
Π.Δ.


Τα δάκρυα του Κουασιμόδου…
Παγκόσμια συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει η καταστροφική πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων. Ενός εμβληματικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς που έχει 8 αιώνων ιστορίας και αποτελεί σύμβολο της χριστιανικής θρησκείας και πίστης και σημείο αναφοράς της Γαλλίας.  Ένας αρχιτεκτονικός θησαυρός που θα χρειαστεί δεκαετίες για να αναστηλωθεί και να αναγεννηθεί από τις στάχτες του αν και δεν θα είναι ποτέ ίδια η Παναγία των Παρισίων καθώς παραδόθηκαν στην πυρά πολλά ανεκτίμητα κειμήλια. Ήδη τείνει να δημιουργηθεί ένα κίνημα έμπρακτης συμπαράστασης και πολλοί μεγιστάνες προσφέρουν χρήματα για την αναστήλωση του ναού.
Το θλιβερό συμβάν άγγιξε όμως και τις ψυχές των απλών ανθρώπων και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατακλύζονται από μηνύματα ενώ το σκίτσο με τον Κουασιμόδο να κλαίει προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση….
Μ.Ξ.


Φρούτα εποχής
«Οφείλουμε να το παραδεχτούμε ότι κάπου έχουμε χάσει την μπάλα» με το ποια είναι φρούτα εποχής και ποια όχι».  Η συζήτηση προχθές στο μανάβη μεταξύ δύο κυριών κι οφείλω να πω πως είχαν δίκιο. Πλέον, τόσο στα φρούτα όσο και στα λαχανικά, βρίσκει κανείς ό,τι θέλει οποιαδήποτε εποχή. Η εποχικότητα πλέον έχει καταργηθεί διότι το εμπόριο φροντίζει να προμηθεύει την αγορά με τα πάντα εισάγοντας τα είδη που δεν έχει η εσωτερική αγορά! Έτσι, βλέπει κανείς φρούτα και λαχανικά, όλον το χρόνο και στο τέλος δεν γνωρίζει πότε είναι θερμοκηπίου αυτά που τρώει και πότε όχι.
Αν και, μεταξύ μας, τα περισσότερα είναι θερμοκηπίου πλέον, εκτός κάποιων ειδών που καλλιεργούν ντόπιοι μπαξεβάνηδες το καλοκαίρι. Γι’αυτό και έγιναν περιζήτητα τα φρούτα και λαχανικά αυτής της κατηγορίας.
Γ.Δ.


Κινέζικη προτίμηση
Η άνοδος της μεσαίας και ανώτερης τάξης στην Κίνα έχει μετατρέψει τον κινέζο ταξιδιώτη στον πιο μεγάλο παγκόσμιο καταναλωτή. Ταυτόχρονα, την τελευταία επταετία έχει δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να αποτελεί για τους κινέζους τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό για γάμο και μήνα του μέλιτος παγκοσμίως. Εν μέρει, αυτό δικαιολογείται και από το εκφρασμένο γεγονός πως οι Κινέζοι αναγνωρίζουν τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ισάξιο και ίδιας βαρύτητας με τον δικό τους.
Έτσι, οι Κινέζοι όπως και οι Ιάπωνες, γνωρίζουν πολύ καλά που πάνε και τι θα συναντήσουν. Διότι η χώρα μας συνδυάζει το παλιό, αρχαίο, αλλά και σύγχρονο.
Γ.Δ.


Αδιάβατη πόλη
Επειδή η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός και ορμώμενος από την ιδιότητα του ΑΜΕΑ που προσδίδουν πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για να δείξουν ίσως κάποια ευαισθησία στο θέμα θα ήθελα να φωνάξω όσο πιο δυνατά γίνεται ότι η Ξάνθη είναι από τις πιο αφιλόξενες πόλεις για τα ΑΜΕΑ. Η ευθύνη του Δήμου και της δημοτικής αρχής τεράστια. Διακόσια μέτρα από το δημαρχείο της Ξάνθης ένας συμπολίτης μας έχει πέσει πολλές φορές κι έχει χαλάσει το αμαξίδιο του γιατί ο Δήμος Ξάνθης έχει κάνει έναν απαράδεκτο δρόμο πετώντας κάποιες πλάκες πέτρας κι όταν ο συμπολίτης μας διαμαρτυρήθηκε ότι είναι ανώμαλο το οδόστρωμα ήρθαν κι έριξαν δύο χούφτες πίσσας. Άλλωστε και η πλατεία έκτρωμα μπροστά από το δημαρχείο είναι αδιάβατη για αμαξίδιο. Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν οι δημοτικοί άρχοντες νυν και υποψήφιοι ας παρακολουθήσουν από κοντά μια καθημερινή μέρα και χωρίς κάμερες έναν ΑΜΕΑ με αμαξίδιο να κινείται στο κέντρο όχι σε κάποια απόμακρη συνοικία της Ξάνθης και αν συμμετέχουν κάποια ΑΜΕΑ στις εκλογές ας κάνουν κάτι όσο μπορούν και τους επιτρέπουν αυτοί με τις ειδικές ικανότητες όχι να βελτιώσουν αλλά να αλλάξουν τη πόλη της Ξάνθης.
Δημήτρης Μαυρομάτης


Μόνο εδώ γίνονται αυτά!
Αυτή η ιστορία με τα διπλώματα οδήγησης είναι πραγματικά χαρακτηριστική και αποτυπώνει όλη την παθογένεια του συστήματος η οποία και φυσικά έχει θύμα τον πολίτη. Σε ποιο άλλο κράτος του κόσμου να περιμένουν οι πολίτες 7 μήνες για να εξεταστούν και να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης;. Είναι τραγελαφικό να το σκεφτεί κανείς. Κι όλα αυτά γιατί οι εξεταστές δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονταν γιατί δεν ήθελαν να χάσουν την έξτρα αποζημίωση καθώς ο νέος νόμος τους υποχρεώνει να κάνουν εξέταση εντός του ωραρίου τους. Και αφού πέρασαν τόσοι μήνες και έφτασαν στις 100.000 οι αιτήσεις που εκκρεμούν ξεκίνησαν οι εξετάσεις αλλά μόνο για τους ηλικιωμένους που πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους. Κι αυτό γιατί σκάλωσε αλλού η δουλειά. Πού; Στους εκπαιδευτές και στις ασφαλιστικές εταιρείες που δεν έχουν ασφαλιστικά προϊόντα για να καλύψουν τα οχήματα της εξέτασης αφού ο νέος νόμος προβλέπει να μην παρίστανται στις εξετάσεις… Ταλαιπωρίας συνέχεια λοιπόν …
Μια φράση μόνο: Απαράδεκτοι όλοι!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…