Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τρία σενάρια για την τύχη του κάμπινγκ Μυρωδάτου

Τρία σενάρια για την τύχη του κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou

Όλα όσα αποφάσισε η Επιτροπή: Ερώτημα στην Αποκεντρωμένη για εκχώρηση στην ΔΕΑΠΕΧΩ έκτασης 30 στρεμμάτων – Τοπογραφικό για την συνολική έκταση των 4.500 στρεμμάτων

 

Προσωρινή λύση, η εκμίσθωση ως Αναψυκτήριο – Πρόταση Αντωνιάδη: «Να κάνει ο δήμος Αβδήρων ξενοδοχειακή μονάδα»

 

Μετά από τρεις τουλάχιστον προσπάθειες να αξιοποιηθεί για ξενοδοχειακή χρήση το κάμπινγκ Μυρωδάτου, που απέτυχαν παταγωδώς με αποτέλεσμα ο δήμος Αβδήρων να χάσει χρόνο και χρήμα αλλά και πληγεί και το κύρος του, ήλθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου ώστε να αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν συνολικά το θέμα όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων. Σ΄ αυτό το πλαίσιο συστάθηκε η Επιτροπή κατά την προηγούμενη συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου που απαρτίζεται από το δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η επιτροπή συνεδρίασε πρόσφατα και πήρε πολύ σημαντικές αποφάσεις…

«Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι» : Εκχώρηση στην ΔΕΑΠΕΧΩ και τοπογραφικό

Η Επιτροπή αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα και τα προβλήματα σε σχέση με το ιδιοκτησιακό αποφάσισε να ξεκινήσει με ένα ερώτημα προς την Αποκεντρωμένη ώστε μόνο αν πάρει θετική απάντηση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα η σκέψη είναι να παραχωρηθεί από το δήμο στην «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ» (ΔΕΑΠΕΧΩ) την έκταση των 30 στρεμμάτων προκειμένου να το εκμισθώσει αυτή ως επιχείρηση. Έτσι ουσιαστικά παρακάμπτεται το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό, αφού παραχωρείται ένα τμήμα από τα 4.500 στρέμματα και γι’ αυτό μπορεί να βγει άδεια. Μια πρόταση που είχε καταθέσει παλαιότερα ο επικεφαλής της «Δημοκρίτειας Κίνησης» κ. Κώστας Αντωνιάδης, ωστόσο τώρα φαίνεται να προκρίνεται. Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνει ένα τοπογραφικό που θα περιλαμβάνει όλη την έκταση των 4.500 στρεμμάτων, ώστε με βάση αυτό να διαμορφωθεί ένα σχέδιο ανάπλασης όλης της περιοχής της παραλίας Μυρωδάτου.

Θα το μισθώσουν για Αναψυκτήριο

Στο μεταξύ ως προσωρινή λύση ώστε να μειωθεί η …χασούρα του δήμου που δεν έχει ένα ευρώ έσοδα από αυτό το «φιλέτο» και μέχρι να γίνουν όλες αυτές οι διαδικασίες που προαναφέραμε, επιλέχθηκε να μισθωθεί ο χώρος του κάμπινγκ ως Αναψυκτήριο. Αυτό είναι εφικτό και δεν προσκρούει σε μη νόμιμες καταστάσεις δεδομένου ότι τα κτίσματα που υπάρχουν έχουν νομιμοποιηθεί κατά την θητεία του Βασίλη Τσολακίδη.

Κ. Αντωνιάδης: «Να κάνει ο δήμος ξενοδοχειακή μονάδα»

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αντωνιάδης επανέφερε την πρότασή του να αξιοποιήσει ο δήμος μέσω του Αναπτυξιακού και του ΕΣΠΑ το κάμπινγκ, δημιουργώντας την υποδομή για ξενοδοχειακή χρήση και στη συνέχεια είτε να το εκμισθώσει σε ιδιώτη είτε να το λειτουργεί ως δημοτικό. Υποστήριξε δε ότι η λύση του Αναψυκτηρίου είναι κάτι προσωρινό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, τονίζοντας πως η περιοχή θα αναπτυχθεί τουριστικά μόνο αν γίνει μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…