Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοτικός καυγάς για λίγα μέτρα παραλίας στο Μυρωδάτο

Δημοτικός καυγάς για λίγα μέτρα παραλίας στο Μυρωδάτο

0

Β. Τσολακίδης: «Ο Δήμαρχος Αβδήρων με παράνομες πράξεις προσπαθεί να ευνοήσει συγκεκριμένα συμφέροντα  στην παραλία του Μυρωδάτου»

 

Γ. Τσιτιρίδης: «Ο κ. Τσολακίδης εμφανίζεται εχθρικός στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας  …Πέρσι το ίδιο θέμα το ψήφισε»

 

 

«Μήλον της έριδος» μεταξύ του δημάρχου του δήμου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης αποτελεί η διαδικασία εκμίσθωσης μιας λωρίδας 600 τ.μ. που ανήκει στο δήμο και μεσολαβεί μεταξύ του beach bar και του αιγιαλού όπου ο  επιχειρηματίας που έχει εκμισθώσει το bar χρειάζεται για να έχει πρόσβαση στον αιγιαλό που έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Έτσι ο μεν δήμαρχος εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να γίνει ανάθεση μ’ ένα συμβολικό τίμημα στον επιχειρηματία που έχει το bar για να έχει πρόσβαση στον αιγιαλό που έχει τις ομπρέλες του  και όχι δημοπρασία όπου θα μπορεί και άλλος να συμμετέχει και να του στερήσει πιθανόν την δυνατότητα να έχει δρόμο προς τις ομπρέλες του, ο δε κ. Τσολακίδης καταψήφισε το θέμα καταγγέλλοντας παράνομες πράξεις που έχουν ρουσφετολογικό χαρακτήρα.

Β. Τσολακίδης: «Ο Δήμαρχος Αβδήρων με παράνομες πράξεις προσπαθεί να ευνοήσει συγκεκριμένα συμφέροντα  στην παραλία του Μυρωδάτου»

Ο Δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης Γιώργος με παράνομες πράξεις προσπαθεί να ευνοήσει συγκεκριμένα συμφέροντα  στην παραλία του Μυρωδάτου,  γιατί άραγε??? Με την υπ.αρ.10/2018. απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου προχωράει σε απευθείας  παραχώρηση δημοτικής έκτασης ενός στρέμματος περίπου σε επιχειρηματίες της περιοχής παρόλο που του τονίζουμε ότι αυτό είναι αντίθετο στην κείμενη νομοθεσία και συνεπώς παράνομο. Ενώ, ως  όφειλε, θα έπρεπε  να περιμένει την απόφαση της προϊσταμένης αρχής για την έγκριση ή μη της προαναφερόμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και κατόπιν να προχωρήσει. Στην αμέσως  επόμενη δημαρχιακή επιτροπή  με την υπ. Αρ. 13/2018 απόφαση με περισσή βιασύνη   εισηγείται και το αντίτιμο του μισθώματος , ένα ευτελές αντίτιμο λες και «χαρίζει  τα αμπελοχώραφα του». Η παράταξη μας και στις δύο περιπτώσεις καταψήφισε και του υπέδειξε να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία, γιατί εμείς θέλουμε να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα της περιοχής μας μέσα από νόμιμες ,διαφανείς  διαδικασίες  και κανόνες  ισότητας προς όλους. Επειδή ο εν λόγω Δήμαρχος δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα και  δε δίνει σημασία στο ηθικό σκέλος των αποφάσεων του, όπως φάνηκε και με το κάμπινγκ του Μυρωδάτου, το οποίο νοίκιασε  σε υποψήφιο σύμβουλο της παράταξης του, εμείς τονίζουμε ότι όχι μόνο δε  θα επιτρέψουμε τις παράνομες  αποφάσεις αλλά θα τις καταγγέλλουμε και θα τις καταψηφίζουμε..                                                                                                                                                                                                                         tsitiridis2Γ. Τσιτιρίδης: «Ο κ. Τσολακίδης εμφανίζεται εχθρικός στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας  …Πέρσι το ίδιο θέμα το ψήφισε»

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης για όσα του καταλογίζει ο κ. Τσολακίδης δήλωσε το «Ε»: «Ενεργούμε με γνώμονα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας από την οποία έχει έσοδα ο δήμος. Σ’ αυτό το πλαίσιο θέλουμε να διευκολύνουμε τους επιχειρηματίες και να τους προφυλάξουμε από τυχόν προβλήματα. Γι αυτό εισηγηθήκαμε να γίνει ανάθεση αυτού του ενδιάμεσου τμήματος  ώστε να είναι μπορεί να έχει πρόσβαση στον αιγιαλό. Απ’ αυτό το bar ο δήμος έχει έσοδα 15.000 ευρώ και άλλα 4.000 ευρώ από τις ξαπλώστρες. Κατά την δημοπρασία μπορεί να το διεκδικήσει και άλλος, με κίνητρα επιχειρηματικού ανταγωνισμού και να δημιουργήσει προβλήματα στον επιχειρηματία που έχει συμβόλαιο. Ούτως ή άλλως σ’ αυτό το κομμάτι δεν μπορεί κάποιος ούτε τροχήλατη καντίνα να βάλει ούτε ξαπλώστρες. Είναι περίεργο που ο κ. Τσολακίδης εμφανίζεται εχθρικός στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας  πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πέρσι το ίδιο θέμα το ψήφισε. Προφανώς άλλα θα είναι τα κίνητρά του…»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Ντόρας-Κοντού στο πλαίσιο των εργασιών της Διακομματικής

Συζητήθηκαν οι προτάσεις που ανέπτυξε ο πρώην υπουργός σε συνεργασία με άλλους ειδικούς γι…