Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Μία βασίλισσα, δύο πριγκίπισσες και ένας… άρχοντας στο ξανθιώτικο καρναβάλι!

Μία βασίλισσα, δύο πριγκίπισσες και ένας… άρχοντας στο ξανθιώτικο καρναβάλι!

0

Οι 52 υποψήφιες κλήθηκαν να προσέλθουν την Κυριακή ενώπιον της κριτικής επιτροπής

Ρόλο σε επίπεδο ψυχαγωγίας και προώθησης του ξανθιώτικου καρναβαλιού αναλαμβάνει ο «θεσσαλονικιός πειρατής» που κατέθεσε υποψηφιότητα

Νέους ρόλους στο φετινό ξανθιώτικο καρναβάλι φαίνεται ότι διανέμει το Κέντρο Πολιτισμού, αφού εκτός της βασίλισσας που επιλέγεται από τη νεοσύστατη κριτική επιτροπή, θα αναδειχθούν δύο πριγκίπισσες που θα τη συνοδεύουν, αλλά και ένας… άρχοντας, που προέκυψε μέσα από τη θετική διάθεση και τις ιδέες που ανέπτυξε στον πρόεδρο του νομικού προσώπου Πασχάλη Λύρατζη ο «θεσσαλονικιός πειρατής», ο οποίος είχε υποβάλει την υποψηφιότητά του για την… βασίλισσα του καρναβαλιού και με τον οποίο είχε συνάντηση ο πρόεδρος χθες στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερωτήσεις για το θεσμό θα κληθούν να απαντήσουν υποψήφιες

Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει διαμορφώσει το Κέντρο Πολιτισμού, η επιλογή της Βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2018 θα γίνει από την επιτροπή των Καρναβαλικών Συλλόγων την Κυριακή 4/2/2018 και ώρα 18:00 μμ στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Elisso. Όπως έχουμε γράψει την επιτροπή θα απαρτίζουν 20 εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, ο ίδιος ο Πασχάλης Λύρατζης ως εκπρόσωπος του Κέντρου Πολιτισμού και εκπρόσωπος του χορηγού.

Οι 52 υποψήφιες κλήθηκαν για να παραστούν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου, η πλειονότητα θα είναι εκεί. Βέβαια, μεταφορικά έξοδα δεν καλύπτονται. Μοναδική πρόβλεψη είναι η κάλυψη εξόδων μεταφοράς, διαμονής και διατροφής για τη βασίλισσα και τις δύο πριγκίπισσες το σαββατοκύριακο του καρναβαλιού. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα, τα ρούχα τους θα προμηθευτεί το Κέντρο Πολιτισμού από κατάστημα της Ξάνθης, μετά την επιλογή που θα γίνει.

Επί της διαδικασίας επιλογής τώρα, οι υποψήφιες θα προσέλθουν και θα λάβουν αριθμό αλφαβητικά. Μία μία θα βρίσκονται ενώπιον της επιτροπής, η οποία και θα τους υποβάλει ερωτήματα, που θα σχετίζονται με το καρναβάλι της Ξάνθης, ώστε να διαπιστώσει ότι η βασίλισσα του καρναβαλιού και οι δύο πριγκίπισσες θα αποτελέσουν καλές πρέσβειρες του κορυφαίου θεσμού της πόλης. Τα μέλη της επιτροπής στο τέλος θα ψηφίσουν αυτή που επιλέγουν για βασίλισσα. Όποια λάβει τις περισσότερες ψήφους θα «στεφθεί» βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού 2018 και οι δύο επόμενες πριγκίπισσες. Σε περίπτωση ισοψηφίας οι τίτλοι θα δοθούν είτε με κλήρωση είτε με νέα ψηφοφορία ανάμεσα στις ισοψηφούσες.

Η είσοδος θα επιτραπεί σε όλα τα ΜΜΕ και στην επιτροπή των Συλλόγων.

Με πολλές ιδέες και θετική ενέργεια αναλαμβάνει ρόλο ο «άρχοντας του Θερμαϊκού»

Εν τω μεταξύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη λαμβάνει η αρσενική υποψηφιότητα που υποβλήθηκε για τον τίτλο, αφού, όπως προέκυψε, ο «θεσσαλονικιός» που όλες τις υπόλοιπες μέρες βρίσκεται στο πειρατικό καράβι του Θερμαϊκού γνωρίζει και αγαπά το θεσμό και προτίθεται να αναλάβει ενεργό ρόλο προώθησης της διοργάνωσης και αλληλεπίδρασης με καρναβαλιστές και επισκέπτες. Ο Πασχάλης Λύρατζης είχε χθες μία ενδιαφέρουσα συνάντηση μαζί του στη Θεσσαλονίκη και άκουσε τις προτάσεις του, αλλά περισσότερο εισέπραξε τη θετική του ενέργεια για συμμετοχή στο θεσμό, οπότε ήδη δρομολογείται η παρουσία του ως… άρχοντα του Θερμαϊκού που συμμετέχει στο ξανθιώτικο καρναβάλι. Η τελική απόφαση, καθώς και οι επιμέρους ενέργειες που θα αναλάβει θα δρομολογηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Τετάρτης: «Να ξαναμιλήσουμε για την εκμετάλλευση – Απλοϊκά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας» του Χρήστου Λάσκου

Το βιβλίο πραγµατεύεται τα επίκαιρα αυτά ζητήµατα µε τη µορφή «47 απλοϊκών µαθηµάτων Πολιτ…