Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατά του αποκλεισμού των Trelakademy από την παρέλαση η πλειοψηφία της Οργανωτικής

Κατά του αποκλεισμού των Trelakademy από την παρέλαση η πλειοψηφία της Οργανωτικής

0

Τέθηκε σε ψηφοφορία η αποπομπή του συλλόγου της Κομοτηνής γιατί συμμετέχει στη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων στη γειτονική πόλη

 Καυστικό σχόλιο Ξυνίδη για την… παράλειψη της αναφοράς του εν λόγω συλλόγου στο επίσημο πρόγραμμα των ΘΛΕ

Έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του καρναβαλιού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή των Trelakademy της Κομοτηνής στο καρναβάλι. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης δέχθηκε διαμαρτυρίες και παράπονα από συλλόγους που θεωρούν ότι η διοργάνωση παράλληλων αποκριάτικων εκδηλώσεων από την πλευρά του πολιτιστικού συλλόγου της Κομοτηνής στη γειτονική πόλη δρα ανταγωνιστικά στο θεσμό. Πράγματι, και στη συνεδρίαση κάποιοι σύλλογοι αντέδρασαν έντονα, σημειώνοντας ότι υπονομεύουν τον κορυφαίο ξανθιώτικο θεσμό με τη διοργάνωση και συμμετοχή τους σε καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή. Αντίθετα, άλλοι σύλλογοι υπεραμύνθηκαν των επιχειρημάτων του κομοτηναίικου συλλόγου, προσθέτοντας ότι ήδη ράφτηκαν και πουλήθηκαν οι στολές τους, οπότε ενδεχόμενος αποκλεισμός τους θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα.

Τελικά, ο αποκλεισμός τους από τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση τέθηκε σε ψηφοφορία και με ψήφους 16-10 αποφασίστηκε να συμμετέχουν στο φετινό καρναβάλι.

Το θέμα πάντως, αναβίωσε κόντρες της περσινής χρονιάς, όταν εκ νέου είχαν τεθεί όμοιες αντιρρήσεις από κάποιους συλλόγους που θεωρούν ότι κάθε παράλληλη καρναβαλική κίνηση σε άλλη πόλη μπορεί να πλήξει την ξανθιώτικη διοργάνωση. Αποφασίστηκε πάντως, του χρόνου να τεθεί εκ νέου και εγκαίρως το ζήτημα. Ο σύλλογος των Trelakademy πάντως, επεσήμανε ότι αν κληθεί να διαλέξει, θα επιλέξει το ξανθιώτικο καρναβάλι.

Πού είναι οι Trelakademy οεο;

Έχει ενδιαφέρον πάντως, το γεγονός ότι, τον αποκλεισμό των Trelakademy από την παρέλαση… προφήτευσε λάθος το Κέντρο Πολιτισμού, που δεν συμπεριλαμβάνει το σύλλογο, ούτε στη σειρά 17, όπου παρελαύνει κανονικά, αλλά ούτε και το όνομα του εκπροσώπου στον σχετικό κατάλογο του προγράμματος των ΘΛΕ. Το σημείο αυτό διαπίστωσε ο Θανάσης Ξυνίδης, που σ’ ένα καυστικό σχόλιο στο facebook, με τίτλο «Το σύνδρομο των Σκοπίων στο καρναβάλι της Ξάνθης», κατακεραυνώνει τις αντιρρήσεις που εκδηλώθηκαν απέναντι στο σύλλογο της Κομοτηνής και σημειώνει: «αντί να συνεννοηθούν σε επίπεδο Δήμων και να εντάξουν τις εκδηλώσεις των γειτόνων στα πλαίσια των δικών μας εκδηλώσεων, ανακάλυψαν δαίμονες που διεκδικούν τη μοναδικότητα της δικής μας καρναβαλικής ιδέας και κήρυξαν πόλεμο», ενώ καταλήγει: «σε εκθέτει Πρόεδρε το πρόγραμμα του Καρναβαλιού που φρόντισες να μην αναφέρεται ο σύλλογος της Κομοτηνής (στη 17η θέση είναι της παρέλασης) γιατί υπέθεσες ότι όλοι θα συμφωνήσουν στην αποπομπή. Πρόεδρε το Καρναβάλι της Ξάνθης δεν κινδυνεύει από τις εκδηλώσεις της Κομοτηνής. Κανονικά θα έπρεπε εμείς να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις σε Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, ακόμη και Θεσσαλονίκη σαν προπομπούς του δικού μας Καρναβαλιού. Αντίθετα κινδυνεύουν να ξαναγίνουν εκδηλώσεις μιας παρέας, όπως κάποιοι ονειρεύονται και από τον φόβο τι θα γράψουν κάποιοι στην «εφημερίδα» τους».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…