Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πυρκαγιά σε οικόπεδο στην Νεάπολη με ‘’θύματα’’ δύο… παρατημένα οχήματα

Πυρκαγιά σε οικόπεδο στην Νεάπολη με ‘’θύματα’’ δύο… παρατημένα οχήματα

0
pyrosvestes

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν την κατάσβεση – Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Αντ. Σπανός: «Σε κάποιες περιοχές έχουμε περιστατικά 2-3 φορές την εβδομάδα»

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής, 30 Αυγούστου, σε οικόπεδο στην Νεάπολη Ξάνθης, κοντά στο κατάστημα Orange. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 η ώρα κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην δυτική έξοδο της Ξάνθης, κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πλησίον της Αστυνομικής Σχολής και του Γηροκομείου Ξάνθης, στον δρόμο προς Καβάλα. Στο οικόπεδο, που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Πύραρχο Αντώνιο Σπανό, υπήρχαν πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, νοβοπάν και δύο εγκαταλελειμμένα οχήματα. «Το οικόπεδο ήταν εστία μόλυνσης», δήλωσε ο κ. Σπανός. Τα πολλά σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί στον χώρο μαζί με τα πολλά ξερά χόρτα ευνόησαν την εκδήλωση φωτιάς στο παλιότερα περιφραγμένο οικόπεδο και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα συνέτειναν στην γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς προς τα νοτιοδυτικά. Οι φλόγες επεκτάθηκαν από τα σκουπίδια στα λάστιχα και μαύροι πυκνοί καπνοί σκέπασαν αμέσως την περιοχή. Η μυρωδιά και κυρίως η θέα του πυκνού μαύρου σύννεφου που ανερχόταν από το σημείο και ήταν ορατή σε μεγάλη απόσταση θορύβησε αρκετούς κατοίκους της γύρω περιοχής, που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Άμεση επέμβαση 4 οχημάτων της Πυροσβεστικής

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 4 πλήρως εξοπλισμένα οχήματα και 9 άνδρες της Π.Υ. Ξάνθης αλλά και της Π.Υ. της ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης, που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, πριν αυτή εξαπλωθεί περαιτέρω και απειλήσει τα γύρω οικόπεδα και σπίτια. Η μειωμένη κίνηση το πρωί της Κυριακής συνέβαλε στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, όπως τόνισε ο κ. Σπανός. Πριν τεθεί υπό έλεγχο, η φωτιά είχε κάψει 2 οχήματα, ένα εκ των οποίων δεν είχε πινακίδες και προφανώς ήταν παρατημένο στο οικόπεδο. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και μία υδροφόρα του δήμου Ξάνθης. Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική.

Πυρκαγιά στο Δροσερό το Σάββατο

O κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς ήταν μεγάλος στην περιοχή της Θράκης το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ το Σάββατο η Π.Υ. Ξάνθης κλήθηκε σε παρόμοια περίπτωση στην περιοχή του Δροσερού. Όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Αντώνης Σπανός, είναι πολύ συχνά τα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά από τον οικισμό του Δροσερού. «Είχε τεθεί φωτιά σε σημείο με ξερά χόρτα, με προφανή σκοπό την αποψίλωση της περιοχής, ίσως και λόγω προστασίας από τα φίδια αυτή την περίοδο», εξήγησε ο κ. Σπανός, σημειώνοντας ότι η Π.Υ. Ξάνθης καλείται να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά πολύ συχνά, έως και 2 με 3 φορές την εβδομάδα. «Δυστυχώς ή ευτυχώς φτάνουμε εγκαίρως στο σημείο και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ‘’δουλειά’’ τους αυτοί που έβαλαν την φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…