Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Ο συμπέθερος του έφαγε τις οικονομίες του

Ο συμπέθερος του έφαγε τις οικονομίες του

0

Του υποσχέθηκε υψηλή απόδοση

Πήρε τις καταθέσεις του από την Εθνική, τις πήγε στην ALPHA και ο δράστης τις κατέθεσε στο δικό του όνομα!

Η κατηγορία: Απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Η συζήτηση στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Ο θύτης απών. Το θύμα εκεί. Ταλαιπωρημένος, φαίνεται. Χρόνια πολλά στη Γερμανία με τη γυναίκα του, δούλεψε σκληρά για να κάνει οικονομίες για να έχει αποκούμπι στα γηρατειά του. Ζει στο χωριό του εδώ και χρόνια όταν επέστρεψε από την ξενιτιά.

Η απάτη

Αυτόν τον ανθρωπάκο έβαλε στο μάτι ο Ασφαλιστής Κ.Δ., κάτοικος Ξάνθης. Και έχοντας και μια μακρινή συγγένεια κι αφού πληροφορήθηκε ότι είχε κάποιες οικονομίες στην Εθνική Τράπεζα, τον έπεισε να τις πάρει από κει, να τις βάλει στην ALPHA, γιατί δίνει μεγαλύτερο τόκο, μιας και έχει ανάγκη από ρευστό. Βρισκόμαστε στον Δεκέμβριο του 2009. Πείθεται το θύμα από τα λόγια και αλλάζουν τα χρήματα Τράπεζα. Μάλιστα του υποσχέθηκε ότι η ALPHA θα του έδινε τόκο 3.000 ευρώ σε τρεις μήνες για τις 40.000 που μετέφεραν από την Εθνική.

Η ιστορία έχει βέβαια συνέχεια. Η μία αφελής, η άλλη τραγική. Η αφελής πως στο βιβλιάριο της ALPHA που έγινε η μεταφορά των 40.000 ευρώ δεν υπήρχε το όνομα του θύματος, αλλά μόνον του θύτη! Σε ερώτηση δε γιατί αυτό, όταν παρέλαβε το βιβλιάριο, του είπε «έτσι δουλεύει το σύστημα»!!

Όμως το θύμα ακόμη δεν είχε υποψιαστεί τίποτε. Κι έτσι το Φεβρουάριο του 2010 έδωσε στον απατεώνα άλλες 10.000 ευρώ και τον Απρίλιο 1.200. Όταν δε άρχισε να υποψιάζεται το θύμα ότι κάτι δεν πάει καλά και ζήτησε το κεφάλαιό του, ο δράστης του είπε «…τα χρήματα είναι στην Αθήνα τώρα…»

Από τότε βέβαια το θύμα ψάχνει τον άνθρωπο που τον εξαπάτησε, αλλά δεν τον βρίσκει. Κι έτσι κατέφυγε στη Δικαιοσύνη η οποία εκδίκασε την υπόθεση, τιμώρησε το δράστη με την κατηγορία της απάτης σε δύο χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή και το θύμα έχει μεν μια καταδικαστική απόφαση, χωρίς ουσία δε.

Ήταν τότε, η περίοδος των διαφόρων Ασφαλιστών γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας που έκαναν διάφορα παιχνίδια με τις οικονομίες αφελών ανθρώπων που τους εμπιστεύονταν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…