Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 2 θέσεις εργασίας στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αβδήρων

2 θέσεις εργασίας στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αβδήρων

0

Ο δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 2 άτομα για την υλοποίηση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Αβδήρων, που εδρεύει στη Γενισέα και συγκεκριμένα τους εξής:

ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ/Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, εν ελλείψει αυτού ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ και εν ελλείψει αυτού ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ  και ΔΕ Διοικητικού . Οι προσληφθέντες θα εργαστούν από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι 31-12­2015.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ – Γραφείο Προσωπικού, ΓΕΝΙΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ, Τ.Κ. 67064 απευθύνοντάς την υπόψιν κας Καραναστασιάδου Ελένης ή Κοτσάνη Αναστασίας (τηλ. επικοινωνίας: 2541352517-16).

Τα έντυπα

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία στην ανωτέρω διεύθυνση• β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων Διαγωνισμών Φορέων Εποχικού (ΣΟΧ)• γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι – Ανεξάρτητες και άλλες αρχές – ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων – Διαγωνισμών Φορέων – Εποχικού (ΣΟΧ).

10 προσλήψεις στο κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

«Πράσινο φως» για 4.619 εποχικούς στους δήμους

«Πράσινο φως» για την κάλυψη 4.619 εποχικών θέσεων σε δήμους και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου των δήμων της χώρας «άναψε» το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Πρόκειται για συμβάσεις από 8 έως 11 μήνες σε υπηρεσίες που λειτουργούν είτε έναντι αντίτιμου από τους ωφελούμενους είτε σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Ειδικότερα στη μία απόφαση εγκρίνονται 1.105 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των δήμων και ΝΠΙΔ της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελουμένους και στη δεύτερη εγκρίνονται 3.514 συμβάσεις σε δήμους και περιφέρειες για την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οι εξής: «οδηγοί, χειριστές, μηχανημάτων, τεχνίτες, καθαρίστριες, γυμναστές, καλλιτεχνικό πρόσωπο κ.α. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 (206/Α’), όπως τροποποιήθηκε από τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3812/2009 (234/Α’), καθώς και τις διατάξεις Π.Δ. 524/1980 κατά περίπτωση. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται τα εξής: αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Για το δήμο Ξάνθης και συγκεκριμένα για το Κέντρο Πολιτισμού έχουν εγκριθεί οι 10 προσλήψεις εργατικού προσωπικού προκειμένου να καλύψει εποχικές του ανάγκες.

9 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

2.587 θέσεις για κοινωφελή εργασία στον Πολιτισμό

Φύλακες, συντηρητές, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, εργάτες και καθαριστές οι δημοφιλέστερες ειδικότητες για κοινωφελή εργασία στο υπουργείο Πολιτισμού Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για 20.385 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων. Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 2.587 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού, στην πλειονότητά τους φύλακες / νυχτοφύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1.129 θέσεις).

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όλης της χώρας πρόκειται να ενισχυθούν με αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συντηρητές, διοικητικούς, εργάτες και καθαριστές. Συνολικά τα υπουργεία θα απορροφήσουν 16.145 υπαλλήλους, οι περιφέρειες 3.500, ενώ 470 θα κατευθυνθούν σε εποπτευόμενους φορείς.

Στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης θα προσληφθούν 9 άτομα.

9 προσλήψεις στην ΕΦΑ Ξάνθης

Ειδικότητα

 

θέσεις

 

Αρχαιολόγοι

 

4

 

Αρχαιολόγοι Μουσειολόγοι

 

1

 

Αρχιτέκτονες Μηχανικοί

 

1

 

Πληροφοριkής

 

1

 

Πολιτικοί Μηχανικοί

 

1

 

Τοπογράφοι Μηχανικοί

 

1

 

 

3 θέσεις Εφοριακών στην Ξάνθη

Από 3 έως 17 Ιουνίου οι αιτήσεις

Από τις 3έως τις 17 Ιουνίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των υποψηφίων στην 2Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 465 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ειδικότητας ΠΕ Εφοριακών ) στην 1.480 θέσεις τακτικού προσωπικού που περιλαμβάνει το αίτημα του υπουργείου στην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 329 πτυχιούχοι Οικονομικού και 116 πτυχιούχοι Νομικής, που να διαθέτουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής, ή γαλλικής, ή γερμανικής γλώσσας, γνώση χειρισμού Η/Υ και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ή εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών στην Ελεγκτική, ή στη Λογιστική, ή στη Χρηματοοικονομική, ή στο Φορολογικό Δίκαιο, ή στην Πολιτική Δικονομία, ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

Η κατοχή διδακτορικού στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμοι παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων. Μετά την ηλεκτρονική αποστολή των αιτήσεων, ακολουθεί συστημένη επιστολή προς το ΑΣΕΠ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 22 Ιουνίου.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 2Κ/2015

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015

Περίπου 3.500 προσλήψεις στο Υπουργείο Εργασίας

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ

Στο υπουργείο Εργασίας, το σύνολο των θέσεων που θα καλυφθούν με την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 3.500, ενώ οι περισσότερες θέσεις αφορούν ΔΕ Διοικητικούς Γραμματείς, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Χειριστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ΠΕ Πληροφορικής.

Εν τω μεταξύ τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΕΑ, ΟΓΑ κ.λπ.) και ο ΟΑΕΔ εμφανίζονται να είναι αυτά που αποσπούν τη μερίδα του λέοντος των θέσεων κοινωφελούς εργασίας του αιτήματος του υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, στο ΙΚΑ, με βάση το αίτημα του υπουργείου, θα καλυφθούν 939 θέσεις, από τις οποίες οι 115 θέσεις αφορούν ΔΕ Διοικητικούς Γραμματείς, οι 482 θέσεις αφορούν υπαλλήλους ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού και οι υπόλοιπες 342 θέσεις θα πληρωθούν από υπαλλήλους ΠΕ Διοικητικών Οικονομικών. Στα υπόλοιπα ταμεία οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: ΟΓΑ (120 θέσεις), ΟΑΕΕ (75 θέσεις), ΕΤΑΑ (150 θέσεις), ΕΤΕΑ (50 θέσεις) και ΝΑΤ (40 θέσεις).

Οι κατηγορίες

Στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε, τουλάχιστον, μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

• Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

• Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

• Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

• Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Η διάρκεια της κοινωφελούς εργασίας είναι πεντάμηνη, ενώ το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 19,81 ευρώ ημερησίως -και όχι μεγαλύτερο από 495,25 ευρώ – μηνιαίως- για τους ανέργους άνω των 25 ετών και σε 17,27 ευρώ ημερησίως -και όχι μεγαλύτερο από 431,75 ευρώ – μηνιαίως- για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Παράλληλα, στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ορίζεται ως επιλέξιμη δαπάνη και το -μη μισθολογικό κόστος, το οποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 234,80 ευρώ και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ποσό των 204,70 ευρώ

Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της «κοινωφελούς»

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου θα απασχοληθούν επί πέντε μήνες σε δήμους και περιφέρειες 32.000 άνεργοι.

Ξεκινούν μέσα στον Μάιο οι αιτήσεις του voucher τουρισμού για 8.000 ανέργους

Μέσα στον Μάιο ξεκινά και το πρόγραμμα voucher για τον τουρισμό, για 8.000 ανέργους ηλικίας 25-29 ετών, το 63% της επιδοτούμενης δαπάνης (προϋπολογισμού) θα λαμβάνεται από τους ανέργους και το 27% από τους παρόχους κατάρτισης. Οι αποδοχές με το τέλος του προγράμματος θα κυμανθούν από 2.180 ευρώ έως 2.390 καθαρά.

Ειδικότερα, οι αποδοχές για τους ανέργους –ωφελούμενους διαμορφώνονται ως εξής:

-Ωφελούμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.320 ευρώ μεικτά, 2.180 ευρώ καθαρά.

-Ωφελούμενος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.544 ευρώ μεικτά, 2.390 ευρώ καθαρά.

-Πάροχος (θεωρητική κατάρτιση, συμβουλευτική, υποστήριξη πρακτικής άσκησης, επόπτες, διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών πιστοποίησης): 1.006 ευρώ για τριτοβάθμιους και 1.020 ευρώ για δευτεροβάθμιους.

Έρχεται προκήρυξη για προσλήψεις 700 νοσηλευτών

Προανήγγειλε ο αν. υπουργός Υγείας Α. Ξανθός

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό είχε χτες η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ, με κύριο θέμα την υποστελέχωση των νοσοκομείων από νοσηλευτές. Επ’ αυτού, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας, δόθηκε σαφή δέσμευση από τον Υπουργό ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για 1000 άτομα μόνιμο προσωπικό, από τους οποίους οι 700 θα είναι νοσηλευτές, ενώ παράλληλα γίνεται σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών και με επικουρικό προσωπικό, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αναφορικά, με τους Οργανισμούς των νοσοκομείων, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι θα προχωρήσει σε μια άμεση αναμόρφωσή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των Διοικήσεων των ιδρυμάτων και ακολούθως, μέσα από ένα νέο αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα, θα προβεί στη διενέργεια των κρίσεων για τις θέσεις ευθύνης των υπηρεσιών των νοσοκομείων. Στη συνέχεια, ο κ. Ξανθός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, για τη συμμετοχή νοσηλευτών στις θεματικές επιτροπές του Υπουργείου, αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας, το σημαντικό ρόλο του νοσηλευτή στον καθορισμό της πολιτικής Υγείας. Στο αίτημα της ομοσπονδίας για την αναγκαιότητα αύξησης του αριθμού των νοσηλευτικών ειδικοτήτων και το σαφή καθορισμό των καθηκόντων του νοσηλευτικού προσωπικού σύμφωνα με την εκπαίδευση, ο κ. Ξανθός απάντησε πως η πρόταση της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-ΕΣΥ κινείται στη σωστή κατεύθυνση και στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει ένας διάλογος που θα συμβάλλει στην οριστική διευθέτηση των επαγγελματικών θεμάτων του κλάδου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εννέα προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

Έως αύριο 11/4 οι αιτήσεις για τη θέση Βρεφονηπιοκόμου και 8 εργατών Ο Δήμος Αβδήρων ανακο…