Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στα χέρια του Δήμου Ξάνθης ο ΣΔΑΝ

Στα χέρια του Δήμου Ξάνθης ο ΣΔΑΝ

0
sdan 1

Εκλέχθηκε Πρόεδρος ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος

Χ. Δημαρχόπουλος: «Ήταν λάθος να μην υπάρχει ανακύκλωση τόσο καιρό»

Σε ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανακήρυξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης. Τα μέλη του συνδέσμου, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις Δήμαρχοι του Νομού, συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας λίγο πριν τις 11 το πρωί, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες μια ώρα μετά.

Νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ανακηρύχθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου μετά την ίδρυση του, που δεν ανήκει στον Δήμο Τοπείρου.

Η σύσταση του νέου συνδέσμου

Πιο αναλυτικά, Πρόεδρος του ΣΔΑΝ εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος συγκεντρώνοντας 7 στις 10 ψήφους, έναντι του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις 3 ψήφους.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητα κ. Τάσος Θεοδωρίδης, ο οποίος συγκέντρωσε 6 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 1 λευκή.

Τέλος, την σύνθεση του συνδέσμου ολοκληρώνει η Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Δήμαρχο Μύκης κ. Τζεμίλ Καπζά και τον Μπόζ Ραμαδάν, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Στέφανο Ιγιαννίδη και στην οποία προεδρεύει, σύμφωνα με το καταστατικό ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη του συνδέσμου δεν έχουν καμία αντιμισθία από το σύνδεσμο.

Χ. Δημαρχόπουλος: «Την Δευτέρα θα ενημερωθούμε για την κατάσταση της υπηρεσίας και θα χαράξουμε μια νέα πορεία για ένα καθαρό νομό»

Μετά την εκλογική διαδικασία ο νέο Πρόεδρος του ΣΔΑΝ κ. Δημαρχόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις στο «Ε», τονίζοντας πως στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι να διατηρεί τον νομό καθαρό, αλλά και να τρέξει πρόγραμμα ανακύκλωσης, που εσφαλμένα δεν υπήρχε τόσο καιρό.

«Η διαδικασία εξελίχθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο από σήμερα στο ΣΔΑΝ. Ο Σύνδεσμος ασχολείται με όλη την αποκομιδή των σκουπιδιών στον νομό, πράγμα που σημαίνει ότι, αφορά όλους τους δήμους. Όπως έχω ήδη πει, την Δευτέρα θα εκδώσουμε μια πρόσκληση και για να ενημερωθούμε τι έγινε μέχρι τώρα, αλλά και για να χαράξουμε μια νέα πορεία προσπαθώντας να δούμε πως θα διατηρήσουμε καθαρές τις πόλεις μας, πως θα προχωρήσουμε την ανακύκλωση μας, η οποία κακώς έχει μείνει πίσω, αλλά και πως θα λύσουμε ζητήματα που αφορούν όλους τους δήμους μας».

Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…