Σχόλια 14/10/14

0
Ζητάμε διαζύγιο από το ΔΝΤ. Θέλουμε να μείνουμε λίγο μόνοι…να βρούμε τον παλιό καλό εαυτό μας βρε αδερφέ!


Συνεργασία
Η Κοινή Γνώμη του νομού με ιδιαίτερα θετικό τρόπο αντιμετώπισε τη συνεργασία για την επίλυση θεμάτων και εκκρεμοτήτων της περιοχής μεταξύ των βουλευτών Κοντού και Σαλτούρου.
Όχι πως έχουν αρθεί οι πολιτικές διαφορές μεταξύ τους. απλώς αυτές υποχώρησαν μπροστά στα προβλήματα του νομού που απαιτούν προσπάθειες για επίλυσή τους. Γι’ αυτό και με την κοινή δράση, όπως εξάλλου με την συγκυβέρνηση στη βουλή, σκέφτηκαν πως τα προβλήματα επείγουν και προηγούνται της όποιας αντίληψης περί διαφορών.
Τα οφέλη από τη συνεργασία αυτή είναι ήδη ορατά και θα γίνουν ακόμη περισσότερα προς τους Ξανθιώτες.
Παράλληλα οι δύο πολιτικοί άνδρες δείχνουν με τη λειτουργία τους αυτή πως άλλο πράγμα είναι οι ιδεολογικές διαφορές κι άλλο η κοινή προσπάθεια να επιλυθούν προβλήματα του τόπου που εκπροσωπούν με ενιαία δράση και πίεση.
«Ε»


Συνεργασία ΙΙ
Το μεγάλο όμως όφελος από τη συνεργασία μεταξύ βουλευτών διαφορετικών κομμάτων στον ίδιο νομό, δίνει προς τα έξω, προς την κοινωνία κι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Αυτό πως μπροστά στα υπαρκτά και δίκαια αιτήματα του τόπου που μένουν άλυτα, η συνεργασία είναι μονόδρομος διότι εν τη ενώσει η δύναμις.
Και όπως στη βουλή και στην κυβέρνηση συνεργάζονται τα δύο κόμματα, έτσι μπορούν και σε τοπικό επίπεδο να συνεργαστούν για υλοποίηση μιας σειράς δίκαιων αιτημάτων του νομού.
Οι Ξανθιώτες από την πλευρά τους βλέπουν θετικά αυτή τη συνεργασία, την αποδέχονται ως σωστή, ελπίζουν πως θα συνεχιστεί διότι υπεράνω όλων το συμφέρον του τόπου και της πατρίδας. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν, πολλώ μάλλον που οι φανατισμοί και οι οξύτητες έχουν πλέον μειωθεί.
«Ε»


Πρόταση
Μένοντας στο ίδιο πνεύμα και με αφορμή την επιστολή του βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού προς τον πρωθυπουργό με την οποία τον ενημερώνει για τα κυριότερα προβλήματα του νομού ζητώντας την παρέμβασή του για την επίλυσή τους, εκτιμούμε και κάτι άλλο.
Πως παρόμοια πρόταση-πρόσκληση πως θα πρέπει να κάνει και ο βουλευτής Σαλτούρος προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Να τον ενημερώσει και ζητήσει και τη δική του βοήθεια και συνδρομή στην επίλυση των προβλημάτων του νομού.
Είπαμε ότι ξεκίνησε συνεργασία. Ιδού άλλο ένα πεδίο που αυτή μπορεί να υλοποιηθεί επ’ ωφελεία του νομού.
Και κάτι τελευταίο. Αυτή η συνεργασία ν’αποτελέσει σημείο αναφοράς και για άλλους πολιτικούς σε άλλες περιοχές της χώρας.
«Ε»


Οι 200 του ΠΑΣΟΚ
Διακόσια περίπου στελέχη, κυρίως του συνδικαλιστικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώθηκαν για να συγκροτήσουν μια πολιτική κίνηση για να εκφράσουν ένα νέο ρεύμα σκέψης που θα κινηθεί στο χώρο της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας ξεπερνώντας την αντιπαράθεση βενιζελικών-παπανδρεϊκών. Ανάμεσα στα στελέχη είναι ο Σπύρος Παπασπύρος, πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, ο Τζανέτος Καραμίχας πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Χρήστος Σπίρτζης πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες και πολλά άλλα παλιά στελέχη.
Η διάσκεψη κατέληξε σε πολιτικό κείμενο που προβλέπει μια σειρά από περιφερειακές συνδιασκέψεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ με στόχο να γίνει το Δεκέμβριο στην Αθήνα μια μεγάλη πολιτική διάσκεψη που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία πολιτικού φορέα.
Έχουμε λοιπόν τους 58, τους 75 και τώρα και τους 200 του ΠΑΣΟΚ, που θέλει να γίνει Δημοκρατική Παράταξη και να ενταχθεί στην Ελιά…


Πάμε για διαζύγιο…
Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για το συναινετικό διαζύγιο με το ΔΝΤ, μεταξύ της ελληνικής τρόικας (Χαρδούβελης, Παπασταύρου, Στουρνάρας) και της Κριστίν Λαγκάρντ.
Επιφυλάξεις διατύπωσε η σιδηρά κυρία για το κατά πόσο η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μετά και το τέλος του Μνημονίου όταν δεν θα μπορεί το ΔΝΤ να ασκεί τις γνωστές…πιέσεις. Παρόμοιες επιφυλάξεις διατυπώνουν και διεθνείς αναλυτές για το αν οι αγορές θα εμπιστευτούν την ελληνική κυβέρνηση και θα δανείζουν τη χώρα με ικανοποιητικά επιτόκια μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ.
Για την κυβέρνηση βέβαια το διαζύγιο αυτό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, για να μπορέσει να εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές το Μάρτιο, δηλώνοντας περήφανα ότι κατάφερε να σκίσει το Μνημόνιο και να διαρρήξει το αντιμνημονιακό μέτωπο.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας βγει ξινό το διαζύγιο και δε θα μας κοστίσει τα μαλλιά της κεφαλής μας, όπως συνήθως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Μπορούμε να της δώσουμε πίσω και τη λίστα της κας Λαγκάρντ. Έτσι κι αλλιώς άχρηστη μας ήταν…


Είναι εύκολο να λες «όχι»
Στους ευρισκόμενους στα διάφορα διαμερίσματα της εξουσίας, είναι εύκολο να λένε «ΟΧΙ». Όπως όχι στον ΕΝΦΙΑ, τον αγωγό ΤΑΡ, στον χρυσό, στις ανεμογεννήτριες, στην καύση νεκρών, όχι στα σκουπίδια εδώ, όχι στην ανάπτυξη και μια σειρά άλλα όχι, που προκαλούν τη νοημοσύνη.
Αυτά τα «όχι»είναι εύκολα, γαργαλάνε τ’ αυτιά και αρέσουν σε κάποιους να τα ακούν. Το δύσκολο είναι να πεις «ναι» σε επεξεργασμένες και συγκροτημένες περιφερειακές πολιτικές. Εκεί φαίνεται το ειδικό βάρος των διαφόρων ανθρώπων της εξουσίας.
Διότι το «ναι» χρειάζεται δουλειά, οργάνωση, μέθοδος, υλοποίηση. Το «όχι» είναι ένα ξερό σημείο άρνησης και λεκτικών υπερβολών.
Άρα, τι θέλουν και τι επιδιώκουν οι τοπικοί και περιφερειακοί μας άρχοντες; Θα κριθούν από τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ τους!…
«Ε»


Τέλος η κυριαρχία του δήμου Τοπείρου στον ΣΔΑΝ
Από ιδρύσεως του, απ’ τα χρόνια του Καποδίστρια, ο Σύνδεσμος Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης, είχε πρόεδρο τον δήμαρχο Τοπείρου και δη τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου που διετέλεσε πρόεδρος όσο καιρό ήταν δήμαρχος δηλαδή μια 15 ετία. Ήταν το αντισταθμιστικό «όφελος» επειδή ο ΧΥΤΑ βρίσκεται εντός του δήμου Τοπείρου και στα όρια με τον δήμο Ξάνθης. Για όσους έχουν κοντή μνήμη να υπενθυμίσω ότι τα όρια του δήμου Τοπείρου δεν άλλαξαν επί Καλλικράτη… Είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Τοπείρου χάνει την κυριαρχία του στον ΣΔΑΝ με την εκλογή ως προέδρου του δημάρχου Ξάνθης. Χ. Δημαρχόπουλου αντί του δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου. Παρά τον αγώνα που έδωσε ο κ. Μίχολου, για να επανεκλεγεί δεν του βγήκαν τα κουκιά. Ο κ.Δήμρχόπουλος κατέστησε σαφές εξ αρχής ότι θέλει την προεδρία του ΣΔΑΝ και το θέμα το θέτει επί οικονομικής βάσης. Δηλαδή δεν μπορεί ο δήμος Ξάνθης να κάνει την αποκομιδή με τη δική του υπηρεσία Καθαριότητας και να πληρώνει 1 εκ. ντάγκα ντάγκα – τα πιο πολλά απ΄ όλους του δήμους στους οποίους κιόλας κάνει την αποκομιδή ο ΣΔΑΝ και να μην έχει την προεδρία. Και σ΄ όποιους υποστηρίζουν ότι οικονομικό και επί προσωπικού είναι το θέμα για τον Δημαρχόπουλο τους πληροφορούμε ότι δεν υπάρχει αντιμισθία για τον πρόεδρο του ΣΔΑΝ.
Και οπωσδήποτε αποτελεί μια… ήττα για τον Θ. Μίχογλου η εκλογή του κ. Δημαρχόπουλου αλλά δείχνει ότι ο νέος δήμαρχος Ξάνθης έχει αυτό που τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει…
Πυγμή!!!
Μ.Ξ.


Μια τσάντα… σπάνια από τον Σπανίδη
spanidis-tsandaΟ κ. Μιχάλης Σπανίδης έχει κατακτήσει μια ζηλευτή θέση με το σπαθί του στο χώρο του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού με τις παρεμβάσεις του αλλά και τις ενασχολήσεις του. Γενικώς είναι άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα φαντασία και αισθητική. Και το αποδεικνύει και την τελευταία του «εφεύρεση» μια καλαίσθητη τσάντα με το εξώφυλλο του αγαπημένυ αναγνωστικου των παιδικών μας χρόνων. Αυτή την τσάντα τη δωρίζει σε κάθε αγορά βιβλίου στους πελάτες του.
Ε να είναι καλαίσθητη…
Μ.Ξ.


Ώρα για αλλαγές!
Εδώ και καιρό το ΚΤΕΛ Ξάνθης έχει αλλάξει τα δρομολόγια από Ξάνθη για Κομοτηνή, μέσω Πόρτο Λάγος. Ωστόσο, αν και έχουν αναρτηθεί τα νέα δρομολόγια στη σελίδα που διατηρεί η επιχείρηση στο διαδίκτυο, δεν έχουν διορθωθεί στα πεδία που αφορούν τα δρομολόγια για Νέα Κεσσάνη και Πόρτο Λάγος, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν προς τους δύο οικισμούς να φθάνουν λάθος ώρα στο ΚΤΕΛ και να αναγκάζονται να περιμένουν ή ακόμα και να χάνουν τα δρομολόγια τους.
Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ενημερώσουν την σελίδα τους για τις όποιες αλλαγές ή προτιμούν να δέχονται καθημερινά μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων από πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν τις ώρες των δρομολογίων;
Γ.Τ.


Σαν το σπίτι του
Ως γνωστόν, στον χώρο εργασίας μας περνάμε περίπου το 1/3 -ίσως και παραπάνω- της ημέρας μας. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, θα πρέπει να νιώθουμε άνετα μέσα σε αυτόν, προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί και πιο δοτικοί.
Το παραπάνω φαίνεται να σκέφτηκε και υπάλληλος του ΣΔΑΝ Ξάνθης, ο οποίος γέμισε τον τοίχο πίσω από το γραφείο του με αφίσες και ημερολόγια της αγαπημένης του ομάδας, που δεν είναι άλλος από τον «Ολυμπιακό». Το αποτέλεσμα ήταν ο χώρος να μοιάζει περισσότερο με εφηβικό δωμάτιο, παρά με γραφείο δημόσιας υπηρεσίας. Ίσως καμιά φορά χρειάζεται και λίγη τρέλα…
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…