Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της ΠΕΔ – ΑΜΘ

Με κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της ΠΕΔ – ΑΜΘ

0

Συμμετέχουν από Ξάνθη οι δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου και ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Ευστρατίου – Υποψήφιος εκλέκτορας στην ΚΕΔΕ ο Μανώλης Τσέπελης


Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ο επικρατέστερος πρόεδρος  – Εκλογές και στην ΔΙΑΑΜΑΘ στις 29/2  – Προκρίνεται για πρόεδρος ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης


Αλλαγή σκυτάλης στο Διοικητικό σχήμα της ΠΕΔ  – ΑΜΘ προκειμένου να υπάρχει …επικαιροποίηση με βάση τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των νέων αυτοδιοικητικών που ανέλαβαν ρόλους, δεδομένου ότι η ΠΕΔ είναι ένα περιφερειακό όργανο που συμμετέχουν αιρετοί, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Έτσι την Τρίτη 13/2 στις 6 το απόγευμα  στην Κομοτηνή, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου 21μελούς το Δ.Σ της ΠΕΔ, εκ των οποίων  13 Δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι.

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ  – Ποιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι συμμετέχουν από την ΠΕ Ξάνθης

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο κατέρχονται στις εκλογές της ΠΕΔ – ΑΜΘ,  η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει αυτόνομο ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν έχει γίνει ακόμη η κατάθεση υποψηφίων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Π.Ε. Ξάνθης στο ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι Ξάνθης, Στράτος Κοντός, Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου. Επίσης από τους δημοτικούς συμβούλους θα συμμετέχει ο Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Υποψηφιότητα για εκλέκτορας στην ΚΕΔΕ θα είναι ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ο επικρατέστερος πρόεδρος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος για νέος πρόεδρος της ΠΕΔ – ΑΜΘ είναι ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος διανύει την τρίτη θητεία του και εκλέγεται από το 2007 πρώτα ως δήμαρχος Χρυσούπολης και συνέχεια επί Καλλικράτη, ως δήμαρχος Νέστου.  Διαθέτει πλούσια εμπειρία στην λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό προκρίνεται ως πρόεδρος. Να σημειώσουμε ότι η ΠΕΔ είναι ένα όργανο που αποσκοπεί στον συντονισμό, στην συνεργασία μεταξύ των δήμων μιας περιφέρειας, έχει αρκετές αρμοδιότητες και είναι ο βασικός «συνομιλητής» με τον περιφερειάρχη. Μάλιστα ο απερχόμενος πρόεδρος, δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αφήνει ως παρακαταθήκη έξι μελέτες  που αφορούν την σχολική στέγη, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τις κοινωνικές υπηρεσίες, τέσσερις από τις οποίες εκπονήθηκαν σε συνεργασία με το ΔΠΘ, και παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή.

Εκλογές και στην ΔΙΑΑΜΑΘ  – Προκρίνεται για πρόεδρος ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης

Μετα τις εκλογές στην ΠΕΔ σειρά έχει η ΔΙΑΑΜΑΘ που είναι ένας φορέας στον οποίο συμμετέχουν οι δήμοι της περιφέρειας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Φεβρουαρίου.  Ο πρόεδρος και πρώην δήμαρχος Ξάνθη Μανώλης Τσέπελης πρόκειται να παραδώσει την προεδρία και ο επικρατέστερος για να αναλάβει είναι ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…